Nejnovější aplikace z Google Play #203: zprávy od Seznamu

Nejnovější-aplikace-z-Google-Play-#203-zprávy-od-Seznamu

V tomto článku vám ukážeme novou aplikaci Zprávy od Seznamu. Podíváme se na tuning notifikační oblasti a představíme nového klienta pro Twitter. Chybět nebude ani sada tapet, vhodných pro obrazovky AMOLED/SAMOLED/OLED. Ano, je tu zase pondělí, a s ním již 203. díl cyklu Nejnovější aplikace z Google Play.

Material Notification Shade – Tuning notifikační oblasti

Notifikační oblast a panel rychlého přístupu jsou jedním z prvků, které výrobci mobilních telefonů rádi upravují ke svému obrazu. Bohužel ne vždy je výsledek takový, aby vyhovoval všem uživatelům. Pokud se vám nelíbí výchozí grafické provedení notifikační oblasti, máme pro vás dobrou zprávu: s aplikací Material Notification Shade si můžete změnit vzhled dle svého gusta.

Aplikace nahrazuje oznamovací panel (podporuje systém Android 5.0 – 7.1.1). Používá přitom detekci gest, aby vám poskytla vlastní vzhled této sekce. Důležitým faktem je, že nepřepisuje žádné součásti vašeho systému, takže nemůže způsobit problémy ve způsobu interakce s přístrojem. Je však vhodné podotknout, že program neumí měnit stavový řádek.

Material Notification Shade přidává pěkné animace při interakci s oznámeními v uživatelsky nastavitelném stylu. K dispozici je přitom řada barevných témat, včetně tmavých a světlých. Umí ovlivnit také vzhled panelu rychlých nastavení, kde si můžete zvolit jinou barvu pozadí nebo popředí (ikon). Kromě toho lze změnit barvu posuvníku jasu a vybrat vlastní profilový obrázek.

Po devíti dnech v Obchodě Play zaznamenal tento program více než pět tisíc instalací a má průměrnou známku 4,4. Instalační balíček, který je velký 5 MB, můžete použít na zařízeních s Androidem 5.0 a vyšším.

Material Notification Shade
Material Notification Shade

Pokud vlastníte zařízení se systémem Android Oreo, možná jste zahlceni notifikacemi. Pomoc může aplikace Hide „running in the background“ Notification, která tyto notifikace schová.

Fenix 2 for Twitter – Nový klient sociální sítě

Nejrůznějších klientských aplikací pro sociální síť Twitter je v Obchodě Play nespočet. Nejnovějším přírůstkem do pomyslné rodiny je placený Fenix 2. Původní Fenix byl jedním z nejoblíbenějších Twitter klientů na Androidu, ale vývojář narazil na problémy s limitem povolených uživatelů, stanoveným na straně Twitteru. Vývojář proto aplikaci úplně přepsal a nyní ji nabízí jako Fenix 2.

Fenix 2 má plně přizpůsobitelné uživatelské rozhraní, podporu více účtů, vylepšené rozvržení konverzací a další zajímavé funkce. Proti původní aplikaci Fenix přichází s modernějším vzhledem. Součástí je také widget na domovskou obrazovku.

Jako hlavní vlastnosti a funkce jsou jmenovány:

  • Podpora více účtů.
  • Plně přizpůsobitelná hlavní obrazovka.
  • Náhledy obrázků a videí s podporou externích webových stránek, jako jsou YouTube, Instagram, Vine a Flickr.
  • Přehlednější rozvržení konverzací.
  • Filtrování („ztlumení“) nežádoucích uživatelů, hashtagů nebo klíčových slov.
  • Výběr z krásných světlých nebo temných motivů.
  • A mnohem více …

Aplikaci, která je nabízena za dva dolary (64,99 Kč), si koupilo již více než pět tisíc uživatelů a její hodnocení je 4,5. Balíček velký 12,5MB je možné instalovat na telefony a tablety s Androidem 5.0 a novějším.

Fenix 2 for Twitter
Fenix 2 for Twitter

AMOLED mnml X (QHD + S8 wallpapers) – tapety pro S/AMOLEDy

Aplikace AMOLED mnml X obsahuje sadu tapet, které fungují nejlépe na displejích SAMOLED, AMOLED a OLED, kde mohou přinést úsporu energie. Jsou převážně černé s různobarevnými zábavnými vzory. Sbírka zatím není příliš působivá, nicméně určitě vás alespoň pár kousků zaujme. Obrázky jsou ve vysoké kvalitě a budou fungovat na jakékoli moderní obrazovce telefonu. Uloženy jsou v cloudu, takže až do stažení nezabírají místo v zařízení.

Aplikace je v současné době zdarma, nicméně obsahuje reklamy. Za necelé dva týdny zaznamenala přes tisíc stažení a její známka je 4,8. Jen 2 MB velký soubor můžete instalovat na zařízení s Androidem 4.3.0 a vyšším.

AMOLED mnml X (AMOLED QHD + S8 wallpapers)
AMOLED mnml X (AMOLED QHD + S8 wallpapers)

Pokud máte telefon s obrazovkou AMOLED, možná se vám budou hodit tipy Honzy Dolejše, který sepsal návod, jak vybrat tapety pro AMOLED displeje a ušetřit baterii.

Seznam Zprávy – zprávy od Seznamu

Česká jednička na poli internetového vyhledávání Seznam.cz, a.s. vypustila do Obchodu Play další zajímavou aplikaci. Jmenuje se Seznam Zprávy a chce do vašeho telefonu přinášet videa, články, aktuální zprávy z domova i ze světa.

Jedním z největších lákadel má být možnost komentovat články nikoli textem, ale pomocí natočeného videa. K článku můžete nahrát až minutové video a říct tak ostatním do očí, co vy na to. Samozřejmě se můžete podívat i na to, jak dané téma vidí a komentují ostatní. Bude zajímavé sledovat, o kolik kultivovanější budou diskuze pod články, když čtenáři budou muset ukázat svou tvář.

Po týdnu od publikace si Zprávy od Seznamu pro Android stáhlo přes 500 uživatelů a jeho průměrná známka je 4,9. Instalační balíček o velikosti 8 MB lze použít na zařízeních s Androidem 4.4 a vyšším.

Seznam Zprávy
Seznam Zprávy

Předchozí díly seriálu Nejnovější aplikace z Google Play

Objevili jste v Obchodě Play zajímavou novou aplikaci? Dejte nám o ní vědět v diskuzi!
Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)