TOPlist

Nearby Share: Jak na snadné posílání souborů mezi mobilem a počítačem?

NearbyShare
  • Přenos souborů mezi mobilním telefonem a počítačem je možný realizovat několika způsoby
  • Objemné soubory je lepší kopírovat pomocí kabelu, bezdrátový přenos je ale pohodlnější
  • Extrémně návykovým řešením je Nearby Share od Google, okamžitě si jej zamilujete…

V minulosti jsme soubory mezi počítačem a mobilním telefonem nejčastěji přesouvali pomocí datového kabelu, u větších souborů se občas vyplatilo vytáhnout z telefonu paměťovou kartu a kopírování provést právě přes ni. Dnes ale žijeme v době cloudu, bezdrátový přenos dat je mnohem rychlejší a stabilnější než byl kdysi.

Ale nebudeme vám nutit žádné cloudové úložiště. Krátce a stručně si představíme Nearby Share (aneb česky Sdílení nablízko) od Google, kterou si pravděpodobně rychle oblíbíte pro její jednoduchost a přívětivost. Poslat soubor z počítače do telefonu nebo naopak nikdy nebylo snadnější!

Jak zprovoznit Nearby Share? Je to jednoduché, zabere vám to jen pár desítek vteřin.

1. stáhněte si do počítače aplikaci Nearby Share (vyžaduje minimálně 64-bitové Windows 10 a nesmíte mít ARM procesor)
2. aplikaci nainstalujte, přihlaste se ke svému Google účtu
3. proveďte základní nastavení – kdo uvidí váš počítač, kam se budou ukládat přijaté soubory
4. začněte funkci Nearby Share od Google používat

V telefonu nemusíte instalovat a nastavovat nic, váš Android tuhle funkci podporuje dlouho. Jsem zvědav, jestli dokáže v budoucnosti Qualcomm vylepšit spolupráci počítačů a telefonů pomocí technologie Snapdragon Seamless.

Přenos fotografií je bleskový, větší soubory chvilku zaberou

Rychlost a elegance celého řešení je návyková. Vyberte fotografii (nebo jakýkoliv jiný soubor), zvolíte cílové zařízení a za chvíli je hotovo, samozřejmě v závislosti na velikosti daného souboru. Fotografie se přenese prakticky okamžitě, třeba instalační soubor Windows by trval podstatně déle… Není potřeba nic složitě nastavovat nebo párovat, prostě to funguje. Přenos 100 MB souboru trvá pár vteřin, nemusíte se bát dlouhého čekání.

Pravidelně si mezi telefonem a počítačem posílám snímky displeje, díky Nearby Share to zabere pár vteřin a se soubory mohu okamžitě dál pracovat. Navíc nezáleží na tom, jaký máte mobilní telefon a notebook, sám používám kombinaci Xiaomi 13 Ultra a Huawei Matebook 13. Důležité je mít na obou aktivní Bluetooth a být připojený ke stejné WiFi síti. Nic víc nepotřebujete…

Znáte a používáte Nearby Share od Google?

Zdroj: Vlastní

Jozef Cmar
O Autorovi - Jozef Cmar

O telefonech začal psát už před dvaceti lety, tehdy se zaměřoval na Sony Ericsson. Později vytvořil projekt XPERIA.cz (a doménu si nechal až do současnosti,… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)