TOPlist

Hodinky Samsung Gear 2 – SIM karta a rozšířená kompatibilita v dohledu

Gear 2 ico

Poslední dny chytré příslušenství na internetu opravdu doslova žije. Včera představil Google nový systém pro tzv. „wearables“ – Android Wear. Více se o nově představeném systému můžete dočíst v tomto článku. Je to ale již několik týdnů, co svoje chytré hodinky představila společnost Samsung. Aby jich nebylo málo, tak byly představeny rovnou tři verze – Samsung Gear 2, Gear 2 Neo a Gear Fit. S novým příslušenstvím od Samsungu ale vždy přijde otázka kompatibility. Podle posledních informací se ale začíná blýskat na lepší časy.

Gear 2 a Gear Fit ico

Rozšířená kompatibilita v dohledné době

Pokud se řekne chytré příslušenství od Samsungu, tak se většině vybaví velmi omezená kompatibilita s mobilními zařízeními. Ano, je to tak – příslušenství od Samsungu podporuje pouze několik nejnovějších vlajkových lodí z řady Galaxy. Stejně tomu tak bylo i u prvního modelu chytrých hodinek Samsung Galaxy Gear.

Nyní se Luke Mansfield, vysoce postavený člověk evropského Samsungu, zmínil v interview pro Android Planet o možné kompatibilitě nových chytrých hodinek se zařízeními od ostatních výrobců. Bohužel nebylo uvedeno časové hledisko, může se tak jednat o týdny, měsíce, či roky. Jedno je ale jisté, Samsung nyní dostal velmi silné konkurenty v tomto odvětví, něco se tedy bude muset změnit.

Samsung Gear 2 budou mít tři verze – nejvyšší přijde se SIM kartou

Poslední informace také naznačují příchod třetího modelu chytrých hodinek Samsung Gear 2. Veškeré specifikace by měly zůstat stejné, jako tomu je u modelu Gear 2. Dostanou ale navíc slot pro micro SIM kartu a stanou se tak nezávislým společníkem na vašem zápěstí. Jejich cenovka by měla být podle posledních informací 8 999 Kč a do prodeje by se měly dostat spolu s ostatními modely – tedy v průběhu měsíce duben.

Více informací o novém systému Android Wear od společnosti Google se můžete dočíst v článku zde.

Uvítali byste rozšířenou kompatibilitu a přítomnost SIM karty u Gear 2?

Zdroj: SamMobile

David Mysliveček
O Autorovi - David Mysliveček

David je již od mala fanouškem nových technologií. Začátky s telefony se nesly v duchu iPhone 3G. Po představení Galaxy S3 si však našel cestu… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)