TOPlist

Facebook testuje instantní videa, která se stahují v pozadí aplikace

instantni videa facebook

Facebook momentálně testuje novou funkci s názvem instantní videa, díky které se dají přehrávat videa na Facebooku ihned, a to bez čekání. Budou se totiž dopředu stahovat v pozadí. Hned z několika důvodů se Facebooku tato funkce hodí.

Instantní videa nebudou fungovat přes mobilní data

Hned na začátek upozorňujeme, že kvůli instantním videím nepřijdete o mobilní data. Videa se v pozadí budou stahovat pouze pokud budete připojení na Wi-Fi. To je právě jeden z důvodů, proč by mohla být tato funkce užitečná. Videa se stáhnou doma na Wi-Fi a když si je třeba v MHD budete chtít pustit, už je nebude třeba znovu stahovat přes mobilní síť.

instatni videa facebook video

S tím přichází i další důvod. Facebook chce konkurovat službě YouTube, před několika týdny se představil Facebook Watch. Potenciálně instantní videa můžou navýšit počet uživatelů, kteří budou přes Facebook videa sledovat, jednak kvůli tomu, že to zvyšuje pohodlí při přehrávání, a také kvůli tomu, že když lidé budou vědět, že nevyčerpají mobilní data, tak si budou videa pouštět mnohem více.

Facebook potvrdil, že tato funkce se testuje u malého procenta uživatelů na Androidu. Zatím ale mlčí, jestli se tato novinka rozšíří.

Uvítali byste tohle automatické stahování videí v pozadí?

Zdroj: theverge.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)