Chybí vám chytré karty Google v Nova Launcheru? Poradíme, jak je přidat

chytré karty Google v Nova Launcheru

Alternativní launchery jsou dnes velmi oblíbené a Nova představuje nejpoužívanější aplikaci v tomto segmentu. Chybí vám chytré karty Google v Nova Launcheru? Dnes si představíme, jak je snadno a rychle přidat.

Obsah článku

Proč chtít chytré karty Google v Nova Launcheru?

Prostředí systému Android přímo od Googlu již delší dobu používá speciální obrazovku, která se nazývá chytré karty. Tu nalezneme jako první obrazovku zleva a zobrazují se zde informace o počasí, naše agenda či zajímavé články podle našeho vkusu. Nova Launcher bohužel standardně tuto funkci neumí a je potřeba ji dodat ručně. Díky několika snadným krokům však můžeme docílit stavu, kdy lze používat chytré karty v Nova Launcheru úplně stejně jako v prostředí od Googlu.

Google upravil funkci Chytrých karet u Google Now.

Co budeme potřebovat?

Deaktivování plynulého posuvu

Aby bylo možné chytré karty v Nova Launcheru používat, je nejprve nutné deaktivovat funkci Plynulý posun. Tu naleznete v nastavení Nova Launcher a sekci Plocha. Zda stačí volbu jen deaktivovat.

Instalace Nova Companion

Nyní přichází na řadu instalace aplikace Nova Companion. Jak jsme psali výše, není k nalezení na Google Play a je nutné stáhnout instalační apk soubor. Pro jeho instalaci je nejprve nutné povolit instalaci z neznámých zdrojů. Tuto volbu naleznete zpravidla  v nastavení zabezpečení pod názvem Neznámé zdroje. Po povolení stačí spustit instalační soubor a dokončit instalaci.

Aktivace chytrých karet

Po instalaci aplikace přejděte do Nastavení Nova Launcheru, zvolte Integrations ve spodní části a aktivujte volbu Stránka Google Now. Od této chvíle stačí přejít zpět na domácí obrazovku a táhnout prstem zleva doprava, až přejdete na stránku s chytrými kartami Google. Od této chvíle je můžete začít plně využívat.

Přístup z libovolné stránky

Pro pohodlnější ovládání lze aktivovat jednu užitečnou funkci – potažení z okraje. Díky tomu nebudete muset pro zobrazení chytrých karet vždy listovat všemi vašimi obrazovkami, ale stačí na libovolné obrazovce táhnout prst úplně z levého okraje telefonu. Díky této funkci můžete dokonce ponechat aktivní plynulý posuv a chytré karty v Nova Launcheru zůstanou stále po ruce. A to u každé obrazovky.

Jak chytré karty od Googlu deaktivovat?

Prvním způsobem je deaktivace přímo z nastavení Nova Launcheru v sekci Integrations. Pokud byste však již neplánovali funkci aktivovat ani v budoucnu, stačí odinstalovat aplikaci Nova Launcher Companion. Naleznete ji v Nastavení a seznamu nainstalovaných aplikací.

Používáte chytré karty v Nova Launcheru?

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)