Harry Potter slaví 20 let: Tohle jsou nejlepší aplikace a hry

harry potter nahled

Dnes je to přesně 20 let, kdy vyšel první výtisk knížky Harry Potter. Během chvilky se proměnila ve fenomén, který četly stovky milionů lidí po celém světě. Přišlo také filmové zpracování a mnoho videoher či aplikací. Pro systém Android přišlo také několik zajímavých počinů, pojďme se podívat na ty nejlepší.

Harry Potter knihy ovlivnily celé generace

Prvních 1000 výtisků Kamene mudrců vyšlo přesně 26. března 1997. V tu dobu JK Rowlingová ani netušila, co dokázala stvořit. Do dnešního dne se prodalo více než 450 milionů kopií knih této ságy. Takto velká základna fanoušků je samozřejmě i díky povedenému filmovému zpracování nebo mnoha videohrám. V poslední době se navíc připravil film Fantastická zvířata a kde je najít, který vychází právě ze světa čar a kouzel.

My jsme se pro vás rozhodli právě k tomuto jubilejnímu datu vybrat několik zajímavých her a aplikací, které můžete stahovat z Google Play. Na konci najdete i hry ze světa Fantastických zvířat, který toho má s Harry Potterem hodně společného.

Hůlka Harryho Pottera přímo v telefonu

Ve světě Harryho Pottera je mnoho kouzel. Některá jsou známější, některá méně. Například ve filmech jde hodně vidět používání kouzel “Lumos”, což rozsvítí hůlku nebo “Silencio”, což znemožní oběti mluvit. Tyto dvě kouzla si může vyzkoušet kdokoliv, protože je Google před několika měsíci implementoval do Google Now, respektive Google Assistant. Stačí tedy říct “OK, Google Lumos Maximum” a telefon se automaticky rozsvítí. Pro zhasnutí se opět využívá hlas, stačí říct “OK, Google Nox”. Druhé kouzlo využijete stejně, řeknete “OK Google, Silencio” a telefon se přepne do tichého režimu. U druhého příkazu ale pozor na to, že musíte mít telefon přepnutý do anglického jazyka, v české mutaci Silencio nefunguje.

Existujte také druhá možnost, jak rozsvítit telefon pomocí kouzla Lumos. Stačí si stáhnout aplikaci se stejným názvem. Poté již stačí říct “Lumos Maxima” a telefon se rozsvítí, zhasnutí je opět přes kouzlo “Nox”. Výhoda je v tom, že nemusíte říkat OK Google.

Nejlepší Harry Potter hra je… Lego?

Nenechte se zmást slovem LEGO v názvu. Tyto hry jsou velmi dobře provedeny, navíc ve dvou dílech projdete všechny důležité věci ze série. Pokud tedy oželíte grafické zpracování ve stylu kostiček, tak si můžete užít zajímavou hru. LEGO hry si zároveň dělají srandu a na mnoha místech parodují známé situace z knih nebo filmů. K dispozici je více než 100 postav, nechybí čarování kouzel, míchání lektvarů anebo létání na koštěti.

LEGO Harry Potter Years 1- 4 „Adventure Android Gameplay Video

LEGO Harry Potter Years 1- 4 "Adventure Android Gameplay Video

První díl LEGO Harry Potter: Years 1-4 sleduje první čtyři roky na škole. Hra stojí pouze 30,99 Kč. Druhý díl LEGO Harry Potter: Years 5-7 dokončuje celou sérii, zde už si ale připlatíte, a to 149,99 Kč.

LEGO Harry Potter: Years 1-4
LEGO Harry Potter: Years 1-4

Komunita fanoušků na jednom místě

Pokud jste fanoušci Harryho Pottera a zároveň umíte anglicky, tak musíme doporučit aplikaci Fandom Harry Potter. Tu tvoří fanoušci světa Harryho Pottera, najdete v ní veškeré informace o tomto světě. Navíc se budete moct spojit s početnou komunitou, která má ráda stejný svět jako vy.

FANDOM for: Harry Potter
FANDOM for: Harry Potter

Fantastická zvířata přináší nové druhy her

Harry Potter hry a aplikace na Androidu trpí tím, že většina knih i filmů je starších, než tento operační systém. Proto mnoho oficiálních her nikdy na Android nevzniklo. Vidět to můžeme například u filmu Fantastická zvířata a kde je najít. Tato nová série ze světa Harryho Pottera rozhodně nemá tolik fanoušků jako Harry Potter, přitom ale vyšla oficiální hra a interkaktivní hříčka pro VR. Tou první je Fantastic Beasts: Cases, což je hra, která je zaměřená na hledání objektů. Druhá věc se jmenuje Fantastic Beasts, jednalo se o jeden z hlavních tahounů při spuštění virtuální reality Daydream od Googlu.

Fantastic Beasts and Where To Find Them: VR Experience Extended Trailer | Framestore VR Studio

Fantastic Beasts and Where To Find Them: VR Experience Extended Trailer | Framestore VR Studio

Fantastic Beasts™: Cases
Fantastic Beasts™: Cases

Patříte mezi fanoušky Harryho Pottera? Jaká je vaše oblíbená postava?

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)