TOPlist

Google Pixel vs. Galaxy S7 vs. Honor 8 (srovnání fotoaparátu)

pixel-vs-s7-vs-honor-8-nahledovy-2

Další srovnání mezi Pixelem a jeho konkurencí je tady. Dalo by se říct, že možná i to nejzajímavější vzhledem k tomu, jak moc se Google soustředil na co nejlepší kvalitu telefonu. Pojďme se podívat na fotografický souboj Google Pixel vs. Galaxy S7 vs. Honor 8.

Google Pixel vs. Galaxy S7 vs. Honor 8

Stejně jako v minulém srovnání výkonu, i zde se bude Pixel srovnávat s dvojicí známých smartphonů. A to se Samsungem Galaxy S7, kteří mnozí považují za to nejlepší, co můžou telefony s Androidem nabídnout. Jako druhý byl pak zvolen Honor 8, který toho nabízí hodně muziky za málo peněz.

Na papíře by měl na tom být Google Pixel nejlépe, i jeho reklamní kampaň je značně postavena kolem tvrzení, že umí fotit nejlepší fotografie z mobilů vůbec. Jedná se o čip Sony IMX378, velikost pixelu je 1,55 mikrometru a světelnost f/2.0. Samsung Galaxy S7 používá snímač Sony IMX260, velikost pixelu je 1,4 mikrometru a světelnost f/1.7. Honor 8 má pak dva čipy Sony IMX286, velikost pixelu je 1,25 mikrometru a světelnost f/2.2. Budou ale reálné výsledky kopírovat údaje na papíře?

[aps_product_sz id=“412032″]

[aps_product_sz id=“382661″]

[aps_product_sz id=“400242″]

Google Pixel vs. Galaxy S7 vs. Honor 8 ve fotografiích

Do srovnání jsme tedy vzali tři telefony, na všech byl nastaven automatický režim a použita defaultní aplikace. Protože to je kombinace, ve které většina uživatelů fotí nejvíce. Dbali jsme na to, aby byl každý snímek pořízen ze stejného místa, abychom tak nastavili stejné podmínky pro všechny testované telefony.

Google Pixel/Samsung Galaxy S7/ Honor 8

Google Pixel vs. Galaxy S7 vs. Honor 8 – hodnocení fotografa

Pořízení snímky posoudil i profesionální fotograf a grafik Tomáš. Který telefon u něj vyhrál?

Google Pixel je aktuálně označován jako nejlepší fotoaparát na poli mobilních telefonů. Nemohu než souhlasit. Měl jsem tu možnost srovnat ho s konkurenčním telefonem Samsung Galaxy S7 a cenově dostupným Honor 8. Co se fotografie týče, je Pixel v detailech, šumu a věrnosti barev nejlepší. Hned v závěsu mu je Samsung Galaxy S7, který v mých očích ztrácí jen kvůli nadměrným postprodukčním úpravám, které mají za vinu to, že v podstatě vyžehlí veškeré detaily na větších plochách. Naopak hrany umí velmi dobře zvýraznit a fotografie tak neztrácí na ostrosti. Honor 8 pokulhává za horších světelnostních podmínek. I přesto mě překvapilo, že v některých případech dokázal vykreslit více detailů než Pixel nebo S7. Jsou to postřehy, kterých jsem si všiml při 100% velikosti fotografie. Běžný uživatel ale fotografie sleduje na malém displeji nebo komprimované a opět v malém okně na Facebooku. Z tohoto hlediska v očích běžného uživatele vítězí vyšší sytost barev, čehož se Samsung nebojí.

Je to velice vyrovnaný souboj, kde se hraje na detaily a celkový dojem z barevnosti fotografie. Pokud máte raději přirozený vzhled a věrné podání barev, Pixel je jasný vítěz. Na Pixelu mě velice zaujal jeho “dynamický rozsah”, který dohání díky velmi rychlému a dobře fungujícímu HDR režimu, který rychle po sobě vyfotí několik fotografií s různou expozicí a výsledek spojí v jednu fotografii. Pokud nevíte, že máte HDR zapnuté, ani si toho nevšimnete. Proces je natolik rychlý a funguje tak dobře, že za to má můj palec nahoru.

Google Pixel vs. Galaxy S7 vs. Honor 8, který telefon je váš favorit, a který podle vás fotí nejlépe?

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (54)