TOPlist

Aktualizace Google Fit přináší měření vzdálenosti a počítání kalorií

google_fit_ico

Včera uvolněná aktualizace aplikace Google Fit verze 1.52 jistě potěší všechny sportovce, kteří si rádi nastavují cíle, jež následně plní. Program nyní umí ukázat, jak blízko je uživatel k dosažení svých met na základě spálených kalorií či překonané vzdálenosti, kterou měří, respektive odhaduje. Stačí zadat své tělesné parametry, jako jsou pohlaví, výška a váha, a aplikace z těchto údajů a počtu kroků vypočítá spálené kalorie a ušlou vzdálenost.

Nová verze také přidala jiný způsob zobrazení historie. V časové ose se budete moci podívat se na své aktivity, seskupené podle dní, týdnů nebo měsíců, takže snadno získáte představu o tom, jak měl pohyb vliv na vaši kondici v průběhu času.

Pro rychlý přístup ke sledování pokroků si s nejnovější verzí můžete přidat widget na domovskou obrazovku. Majitelé nositelné elektroniky se systémem Android Wear mohou využít zobrazení například na hodinkách pro rychlý pohled na aktuální stav.

Google Fit přináší widget a ciferník pro hodinky Google Fit přináší widget a ciferník pro hodinky

Aktualizace je uvolňována postupně, takže si na ni budete muset počkat až několik dnů. Jestliže čekat nechcete, můžete si stáhnout a nainstalovat APK balíček sami – v takovém případě ale budete muset povolit instalaci aplikací ze zdrojů třetích stran.

Google Fit: Activity Tracking
Google Fit: Activity Tracking

Zdroje: Android Central, Android Official Blog, Droid Life, Android Authority, Android Guys, Android Headlines, Android and Me, Android Police.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)