TOPlist

Nova Launcher 4.3: noční režim a složky ve stylu Androidu N

nova_launcher_43_ico

Nova Launcher – beze sporu jeden z nejpopulárnějších alternativních launcherů – dostal včera večer aktualizaci na novou verzi 4.3, která přináší několik zajímavých nových možností přizpůsobení. Potěší například ty uživatele, kterým se líbí nový styl složek aplikací v připravovaném Androidu N. Aktualizace také přináší novou volbu „nočního režimu,“ který ztmaví sekci nastavení, seznam aplikací, složky a vyhledávací panel, aby snížil namáhání zraku v nočních hodinách. V tomto zobrazení mají prvky launcheru černou/šedou barvu pozadí a červené písmo.

O nočním režimu jsme psali ve článku Nova Launcher testuje v betě noční režim, kde jsme také vysvětlovali, jak by měl fungovat: „V nastavení lze určit, aby se s příchodem noci prvky jako jsou vyhledávací panel, seznam aplikací a složky automaticky přepnuly do tmavého grafického tématu. Co je z tohoto pohledu považováno za „noc“? Launcher buď použije systémový čas, nebo skutečnou situaci na základě vaší polohy, případně může ho do tohoto módu manuálně přepnout uživatel.“ Novou možnost najdete jako samostatnou položku v nastavení aplikace.

Co přináší Nova Launcher 4.3?

Podívejme se nyní na oficiální seznam provedených změn („changelog“):

  • Noční režim.
  • Styl složek z vývojářského náhledu Androidu N.
  • Vylepšené možnosti nastavení vyhledávacího panelu (například možnost změny ikony Google, fontu).
  • Oprava chyb.

Aktualizace je šířena standardní formou skrze Obchod Play, kde je nová verze také k dispozici ke stažení. Tento launcher si ve verzi zdarma dosud nainstalovalo více než deset milionů uživatelů a jeho průměrná známka je 4,6.

Launcherům jsme také věnovali poslední kolo cyklu SvětAndroida doporučuje, takže pokud hledáte zajímavou alternativu, doporučujeme podívat se nejen na osm redakčních nominací, ale také šest aplikací doporučených našimi čtenáři.

Nova Launcher
Nova Launcher

Nova Launcher Prime
Nova Launcher Prime

Zdroje: androidcentral.com, androidauthority.com, androidpolice.com.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)