Telefon Samsung Galaxy S8 přijde brzy. Co už o něm víme?

Telefon Samsung Galaxy S8

Telefon Samsung Galaxy S8 je za rohem. Díky velkému počtu uniklých informací už v podstatě známe všechny informace a vzhled telefonu ze všech možných úhlů. Pojďme se tedy podívat na všechno, co už o telefonu víme.

Telefon Samsung Galaxy S8 se odhalí již příští týden

Minulý rok se Galaxy S7 povedl, další vlajkový model Galaxy Note 7 už na tom tak dobře nebyl. Díky tomuto problému se Samsung dostal pod tlak, kdy musí jednak napravit jméno řady Galaxy, ale také vytvořit perfektní telefon, kterým by mohl alespoň částečně vymazat velkou finanční ztrátu. V posledních dnech vychází tolik informací o chystaných telefonech Galaxy S8 a S8+, že dnes již známe vše podstatné.

Design telefonu projde změnou

Opět se můžeme těšit na dva modely, akorát druhý a větší model se již nebude jmenovat Edge, ale S8+. Je to z jednoho důvodu, i menší model by měl dostat zahnutí displeje. Plus verze pak bude vypadat úplně stejně, akorát bude větší.

Další změny si jde všimnout na přední straně, kdy podobně jako LG G6, bude displej telefonu o něco užší se zaoblenými hranami a bude mít tenké rámečky. Jeden z důvodů, proč jsou rámečky tenčí je i to, že na přední straně již nenajdete hardwarové tlačítko. Nejlepší bude se podívat na obrázky. Zadní strana rovněž projde změnami. Díky tomu, že chybí tlačítko, ve kterém byla ukryta čtečka otisků prstů a Samsungu se nepovedla včas implementovat do displeje, tak čtečku najdeme na zadní straně, trochu nešikovně umístěnou hned vedle objektivu fotoaparátu.

Galaxy S8 barvy

Co se týče barev, tak se jich plánuje poměrně dost. Kromě klasické zlaté, černé, šedé nebo stříbrné, se podle uniklých obrázků plánuje také vínová a modrá.

Uvnitř telefonu najdeme jen to nejlepší

Změní se velikost displeje, kdy základní model by měl mít displej o velikosti 5,8“. Větší verze Plus má mít dokonce displej o velikosti 6,2 palce. Důležitá informace je ale v tom, že velkost telefonu by měla zůstat zhruba stejná, jako u předchozích telefonů. S větším displejem by mělo přijít také vyšší rozlišení, které opět půjde v nastavení předělat. Maximální rozlišení by mělo být 2 960 x 1440 px, což je poměr stran 18,5:9. Označen je jako WQHD+. Displej by již rovněž měl rozeznat sílu dotyku.

U procesorů se toho moc nezmění. Opět se chystají dvě verze podle trhu. U nás velmi pravděpodobně nalezneme telefony s procesorem Exynos 8895, v dalších pak najdeme Snapdragon 835, u kterého si Samsung zamluvil celou první várku, díky čemuž se nedostalo na jiné výrobce. Jinak oba čipsety už jsou vyráběny 10nm výrobním procesem, což by mělo zajistit menší energetickou náročnost. Exynos 8895 má GPU Mali-G71. Snapdragon 835 má pak Adreno 540. Oba čipsety dokážou teoreticky stahovat data až rychlostí 1Gbps.

Verze pro západní trh by pak měla dostat 4GB RAM a 64, nebo 128 GB vnitřní paměti. Telefony Samsung Galaxy S8 a S8+ už by také měly mít USB Type-C a čtečku oční duhovky. Co by naopak mělo zůstat, je splnění certifikace IP68. Původně se spekulovalo o tom, že i Samsung se zbaví 3,5mm jacku, nicméně podle posledních uniklých fotek můžeme jasně vidět, že jej najdeme na spodní straně telefonu.

Baterie bude také velkým tématem, a to spíše kvůli bezpečnosti, než její kapacitě. Ta by podle posledních informací měla být u menšího modelu 3000 mAh a u většího pak 3500 mAh.

Telefon Samsung Galaxy S8 nebude mít duální fotoaparát

Trend posledních roků je dávat do telefonů dva objektivy, nejdříve se spekulovalo o tom, že by se měly objevit i u Galaxy S8, a to kvůli zásobě součástek z Note 7. Nicméně nestane se tomu tak. Fotoaparát na zadní straně bude stále jeden, ovšem i tak se očekává, že se bude prát o první místo. Fotoaparát je jedna z mála věcí, kde ještě neznáme plno detailů a kde může Samsung při oficiálním oznámení překvapit. Některé zdroje tvrdí, že telefon dostane 12MPx snímač s vestavěnou DRAM pamětí, na kterou by měli jít ukládat zpomalená videa až s tisíci snímky za vteřinu, což je ještě více, než u Sony XZ Premium. Na přední straně bychom se naopak měli dočkat 8MPx selfie kamerky, která bude podporovat automatické ostření.

Má Samsung přichystané něco v rukávu?

Určitě, ať už je to první ukázka fungování chytrého asistenta Bixby. Jedno z volitelných příslušenství má být i velmi známé pero S Pen, které se používá u řady Galaxy Note nebo tabletu Galaxy S3. Vypadá to, že Samsung se chce více zaměřit i na produktivitu. Kromě stylusu, by se měla objevit i nová funkce, která by měla z telefonu rychle vytvořit „počítač“. Stačil by jen monitor, myš a klávesnice. Podobně jako to můžeme znát dnes u funkce Continuum z Windows 10.

[aps_product_sz id=“431109″]

Dále se očekává nová kamera pro nahrávání videí ve 360 stupních, ta by se měla nazývat Gear 360 Pro. Odhalit by se také měla bezdrátová sluchátka, které se budou podobat Apple AirPods. Jako poslední příslušenství k telefonu by se měly odhalit brýle pro virtuální realitu GearVR.

Kolik bude telefon Samsung Galaxy S8 stát?

Rovnou od dvou rozdílných zdrojů přišla zpráva o ceně telefonů a příslušenství. Dobrá zpráva je v tom, že zdroje se na ceně shodly. Horší už je to pak s cenou samotnou. Základní telefon Samsung Galaxy S8 by měl stát 799 eur, to je v přepočtu zhruba 22 tisíc Kč. Což je o 100 eur více, než u Galaxy S7. Stejné navýšení se pak očekává i u Galaxy S8 Plus, který by měl stát 899 eur, tedy zhruba 24 500 Kč.

Těšíte se na představení Galaxy S8? Myslíte, že nás Samsung něčím překvapí?

Zdroje: techradar.com, trustedreview.com, androidcentral.com, @evleaks.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (12)