TOPlist

Propojení Google Maps a Waze realitou!

Google-Buys-Waze-nahled

Není to tak dávno, co jsme se dozvěděli o akvizici společnosti, která má na svědomí velmi oblíbený navigační systém Waze. Není ani žádnou novinkou, že tuto společnost koupil Google. Zároveň také slíbil, že celý navigační software nechá žít svým vlastním životem. Mnoho lidí již v té době předpovídalo spojení funkcí obou mapových programů a vytvoření ještě lepšího ekosystému. Nyní to vypadá, že se tato předpověď vyplnila. Obě dvě služby obdržely aktualizace, které propojují některé jejich funkce.

google-waze

A o jaká vylepšení se přesně jedná? Aktualizace dostihla obě dvě aplikace, začněme třeba u Google Maps. Uživatelé navigačního softwaru od společnosti Google budou moci nově využívat real time reportů od uživatelů Waze. V Google Maps se nyní budou zobrazovat dopravní nehody, stavby na silnicích, uzavírky a mnoho dalšího, co nahlásí uživatelé Waze. Aktualizace je dostupná jak pro Android, tak i pro iOS. Bohužel prozatím pouze v Argentině, Brazílii, Chile, Kolumbii, Ekvádoru, Francii, Německu, Mexiku, Panamě, Švýcarsku, UK a v USA. Osobně nechápu, proč se tohoto vylepšení dočkají dříve v exotických zemích než v některých státech EU.

waze_incident

Druhá aktualizace se týká aplikace Waze. V aplikaci pro iOS a Android nově přibyla funkce Google Search, která by tak měla zlepšit výsledky vyhledávání. Druhá novinka se týká Waze Map Editoru, kde bude brzy dostupný Google Street View a možnost zobrazení satelitních snímků. Druhé zmíněné vylepšení je prozatím ve fázi beta.

Screen Shot 2013-08-19 at 3.56.00 PM

Vítáte propojení obou aplikací? Využíváte navigační software Waze?

Zdroj: Google

David Mysliveček
O Autorovi - David Mysliveček

David je již od mala fanouškem nových technologií. Začátky s telefony se nesly v duchu iPhone 3G. Po představení Galaxy S3 si však našel cestu… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (9)