TOPlist

Procesor Tegra 4 a citlivý stylus? Takový je Tegra TAB

nvidia-tegra-tab-back-540×3561

Představení nového čipsetu pro mobilní přístroje se v podání Nvidie neslo jako vždy ve velkém duchu. Nově představená Tegra 4 vypadá papírově skvěle a podle prvních testů se směle může rovnat i nejlepšímu řešení od Qualcommu. Starší generace, Tegra 3, sváděla obrovské souboje s konkurencí a byla obsažena ve spoustě zařízení. To se ovšem o čtvrtém pokračování říci nedá a dosud máme jen zlomek přístrojů, ve kterých tepe tento procesor.

Již dříve se na internetu objevily zprávy, že Nvidia chystá svůj tablet. Nyní se k nám dokonce dostal snímek údajného přístroje a povíme si také něco o hardwarových parametrech. Sedmipalcový displej by měl dostat rozlišení HD rozlišení (1280 x 800 pixelů), zmiňovaná Tegra 4 tepat na frekvenci 1,8 GHz a vše dovrší 2GB RAM paměť. Další informace naznačují, že fotoaparát, který je vidět na obrázku, disponuje rozlišením 5 MPx, systém Android se dočkal verze 4.2.2 a na tabletu nalezneme také slot pro MicroSD karty či MicroUSB a MicroHDMI. Dokonce se spekuluje, že by měl tablet obsahovat slot pro SIM s podporou 4G LTE sítí.

nvidia-tegra-tab-back-540x3561

V tomto videu, které se na internet dostalo před pár měsíci, ukazuje zástupce zeleného tábora použití tlakového stylusu díky nové technologii.

NVIDIA Tegra 4 Design Platform with Stylus Support

NVIDIA Tegra 4 Design Platform with Stylus Support

Zatím není známo, kdy se přístroj dostane na trh, a ani nevíme žádné jiné podrobnosti. Jsme si ovšem jisti, že Nvidia o sobě ještě dá vědět.

tegrabtabpremium

zdroj: androidcommunity.com, androidheadlines.com

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)