Nejnovější aplikace z Google Play #190: zkuste chytřejší Gmail

nejnovejsi-aplikace-z-google-play-190

Ukážeme vám aplikací, která z obyčejné poštovní schránky udělá chytřejší Gmail. Dále se podíváme na umělou inteligenci, tapety pro AMOLED obrazovky a webový prohlížeč, který ochrání vaše soukromí. Ano, je tu pondělí a s ním už 190. díl cyklu Nejnovější aplikace z Google Play.

AMOLED mnml Wallpapers – tapety pro AMOLEDy

Jako první tu máme open-source aplikaci, která nabízí minimalistické tapety, které jsou díky svým barvám vhodné pro obrazovky typu AMOLED. Obsahuje také tapety, určené svým rozlišením pro Samsung Galaxy S8 s neobvyklým poměrem stran a rozlišením. Aplikace je lokalizována do několika jazyků, mezi kterými však chybí čeština. Uživatel si může vybrat, zda chce, či nechce zvolenou tapetu použít také pro odemykací obrazovku.

Autoři vyzdvihují tyto možnosti a funkce:

  • Úplně bez reklam.
  • Možnost stažení tapet.
  • Staré tapety jsou v rozlišení 3200×2560.
  • Cloudová technologie.
  • Prostředí ve stylu Material Design.
  • Tmavé a světlé grafické motivy.
  • Originální kreativní tapety.
  • Plná podpora Muzei Live Wallpaper.
  • Možnost oříznutí tapety před její aplikací.
  • Filtrování tapet na základě kategorie.
  • Každý styl tapety je dostupný v různých barvách, takže si můžete vybrat ten, který se vám líbí nejvíc.

Během dvou měsíců byl zájem o tuto aplikaci tak velký, že zaznamenala přes padesát tisíc stažení. O spokojenosti uživatelů svědčí průměrná známka 4,2. 2 MB velký balíček lze použít na Androidu 4.0.3 a vyšším.

AMOLED mnml (Legacy)
AMOLED mnml (Legacy)

Tmavé tapety mohou prodloužit i výdrž telefonu na jedno nabití. Nevěříte? Podívejte se do článku 3 tipy, jak prodloužit výdrž telefonu s AMOLED displejem.

Aivon – Artificial Intelligence Image Identifier – umělá inteligence v akci

Aivon je výkonná aplikace pro analýzu obrazu, která je poháněna umělou inteligencí. Ta uživatelům umožňuje pochopit obsah obrazu. Nepoznali jste celebritu na titulní straně časopisu? Stačí ji vyfotit a Aivon vám pomůže! Pokročilý nástroj dokáže rozpoznat, na co se díváte (resp. kam míříte), a nabízí všechny nezbytné informace, které požadujete. Navíc Aivon může také číst výrazy obličeje, barvu objektu, chování a další informace.

Funkce:

  • Identifikuje veřejné osobnosti (celebrity, politiky atd.).
  • Identifikuje objekty.
  • Identifikuje výrazy obličeje.
  • Rozpoznává objekty na fotkách nebo obrázcích z galerie.
  • Aplikace je chytrá a rychlá.
  • Aivon také mluví.
  • Další funkce budou přidány v aktualizacích.

Autoři upozorňují, že v současné fázi je jejich aplikace ve stádiu beta verze a jako taková může obsahovat chyby. Dále zdůrazňují, že výsledky nemusí být 100% přesné, protože technologie Aivon je nová, stejně tak aplikace je v počáteční fázi vývoje. Během dvou týdnů v Obchodě Play zaznamenal program více než sto instalací a má průměrnou známku 4,0. Balíček velký 10 MB můžete instalovat na Android 4.0 a novější.

Aivon -  Artificial Intelligence Image Identifier
Aivon - Artificial Intelligence Image Identifier

V právě uplynulém týdnu jsme představili podobně fungující aplikaci, která dokáže vyluštit vyfocené sudoku.

Astro: AI Meets Email – chytřejší Gmail?

Astro je inteligentní a moderní e-mailová aplikace pro Gmail a Office 365 s chatbotem, která vám pomůže vyřídit doručenou poštu a zaměřit se na důležité zprávy.

Jako hlavní vlastnosti jsou jmenovány:

  • Moderní funkce a design: odložení, odhlášení odběrů, pozdější odesílání, sledování odpovědi, prioritní pošta, ztlumení, přizpůsobitelné oznámení a další
  • Astro je první e-mailová aplikace s chatbotem. Astrobot vám poradí, jak se odhlásit ze zasílaných zpráv, co archivovat a koho zařadit mezi VIP.
  • Jednotná schránka s možností přidání více e-mailových adres.

Pokud tedy denně zpracováváte desítky e-mailů a ocenili byste chytrého pomocníka, který rozliší podstatné od nepodstatného, měl by vás Astro zajímat. Nabízí nejen to, nač jste zvyklí z Gmailu, ale také řadu funkcí navíc. Možná vás překvapí, o kolik chytřejší Gmail může být.

Po necelých dvou měsících v Obchodě Play zaznamenal tento e-mailový klient přes deset tisíc stažení. Jeho průměrná známka je 3,9. Instalační balíček velký 8 MB můžete použít na zařízeních s Androidem 5.1 a novějším.

Astro Mail - Intelligent Email & Calendar
Astro Mail - Intelligent Email & Calendar

Zajímavou alternativou může být například aplikace TypeApp, kterou jsme recenzovali v srpnu loňského roku.

Firefox Focus: Private Browser – dbejte na své soukromí

Nelíbí se vám představa, že vás při surfování po Internetu může sledovat hned několik subjektů, počínaje autory prohlížeče a konče provozovateli webů, které navštěvujete? Nový browser Firefox Focus automaticky blokuje širokou škálu internetových „slídilů“. Uživatel nemusí nastavovat žádný anonymní režim – ochrana je aktivní od spuštění až do ukončení aplikace. Nechybí ani ochrana soukromí cestou smazání historie, hesel a souborů cookie.

Autoři přesvědčují k instalaci této aplikace slovy: „Zaměřte se na chranu soukromí na nejvyšší úrovni, která je zdarma a vždy na vaší straně – protože je podporována Mozillou – neziskovou organizací, která bojuje za vaše práva na webu.“ Jako hlavní funkce pak jmenují:

  • Automatická ochrana soukromí – blokuje širokou škálu běžných webových sledovačů a snadno vymaže historii (žádná hesla, žádné soubory cookie, žádné stopy).
  • Rychlejší surfování díky filtrování nejrůznějších sledovacích kódů. Webové stránky pak vyžadují méně dat a načítají se rychleji.
  • Mozilla od roku 1998 bojuje za to, abykaždý
    měl mít kontrolu nad svým online životem.

Za necelý týden v Obchodě Play zaznamenala aplikace přes deset stažení a má průměrnou známku 4,6. 3 MB velký balíček můžete použít na Androidu 5.0 a novějším.

Firefox Focus: No Fuss Browser
Firefox Focus: No Fuss Browser

Předchozí díly seriálu Nejnovější aplikace z Google Play

Objevili jste v Obchodě Play zajímavou novou aplikaci? Dejte nám o ní vědět v diskuzi!
Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)