Google značně vylepšil svého správce souborů Files Go: Tohle jsou novinky

files go novinky spravce souboru google

Google Files Go je nenáročný správce souborů, který společnost před několika měsíci vydala na Google Play. Dnes obdržel velkou aktualizaci, která přidává tři poměrně významné funkce. Pojďme si je blíže představit.

Správce souborů Files Go nově nabízí chytré vyhledávání

Novinky odhalil Google na svém blogu. To většinou značí, že jde o větší aktualizaci. Společnost prozradila, že aplikaci Files Go vytvořili, aby Android uživatelům umožnili rychle uvolnit místo, najít soubory a rychle je sdílet. Za poslední tři měsíce sesbírali hodně zpětné vazby, a na její základě přidali nové funkce.

Nejzajímavější novinkou je podpora chytrého vyhledávání, které by mělo fungovat velmi podobně jako klasický webový vyhledávač Google. Právě zkušenosti z Google vyhledávače uplatnili u Files Go. Aplikace bude podporovat okamžité zobrazení výsledků, historii vyhledávání, našeptávání a také filtry. Vše navíc funguje offline.

spravce souboru files go novinky

Druhou novinkou je zobrazení umístění duplicitních souborů. Už v první verzi dokázala aplikace najít duplicitní soubory a případně je vymazat. Neprozradila už ale, kde se duplicitní soubory nachází. Nově už si tak můžete zobrazit i jejich umístění v zařízení.

Poslední novinkou je odstranění zálohovaných fotek a videí. Přidala se totiž integrace Fotek Google, takže jakmile budou vaše fotky a videa v cloudu, tak to Files Go dokáže rozpoznat a upozorní vás na jejich odstranění. Díky tomu tak můžete uvolnit ještě více místa. Další novinky se již nyní chystají a zanedlouho bychom se měli dočkat nové aktualizace.

Files by Google
Files by Google

Používáte správce souborů Files Go od Googlu?

Zdroj: blog.google

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)