Alza Android Roadshow 2015: zastávka v Brně přinesla Google Glass, Teslu Model S a další

Alza Android RoadShow 2105 Brno – Tesla S (3)

O Brnu se často mluví jako o české alternativě Sillicon Valley. Není tedy divu, že jsme s naší Alza Android Roadshow 2015 zavítali i sem. Stalo se tak na sklonku léta, 20. června 2015. Každý z vás si mohl přijít osahat nejnovější Androidí kousky, posadit se do nadupané a elektřinou prošpikované káry, pohrát si se zajímavými Hi-Tech hračkami nebo si poslechnout zajímavé přednášky na různá témata. A stejně jako na předchozí zastávce v Praze, i v Brně to byl nářez! A tím nekončíme – již příští týden (19. 9. 2015) se náš tým podívá do Ostravy.

oculus

10 důvodů, proč Alza Android Roadshow 2015 navštívit:

  • unikátní program přednášek, debaty a rozhovory s experty v oboru
  • novinky, TOP zařízení a další vychytávky na jednom místě
  • Game Hall – hrací koutek pro ty pravé pařmeny
  • Hi-Tech koutek – nejmodernější hračky jen pro vásAnkety
  • ukážeme vám, jak spojit Android a zdravý životní styl
  • setkání s internetovými celebritami
  • soutěže o hodnotné ceny v každém městě
  • Miss Alza Android RoadShow 2015
  • poznáte redakci SvětAndroida
  • pobavíte se s fanoušky, kteří vám skutečně rozumí

Alza Android Roadshow 2015 ještě nikdy nebyla větší a lepší

Rozhodli jsme se, že si zasloužíte zažít více. A proto jsme letošní ročník „naboostovali“ o 200 %. Stejně jako v Praze, i v Brně byla akce vlkolepá. Kdo zvládl projít všechny stánky, přednášky, vyzkoušet všechny „hračky“ a osahat si zařízení, ten byl v sedmém nebi a musel sám sebe hlídat, aby nepřeplnil svou mozkovou kapacitu. Nevěřite? Tak se podívejte, co všechno bylo v Brně k vidění a co jste si mohli vyzkoušet a osahat.

Alza Android RoadShow 2015

Přednášky, debaty a rozhovory s experty

Na akci Alza Android Roadshow je jedno, jak velký expert jste. Každý jednou začínal. A proto jsme připravili přednášky tak, abychom zasáhli všechny zájmové skupiny. Vše bylo nastaveno tak, aby si každý přišel na své a odnesl si co nejvíce informací a zážitků. Důležitou návštěvou byli napřiklad i experti ze samotného Googlu, kteří nám ukázali, jak jeho služby umí usnadnit život. Zaujala vás některá z přednášek? Pak nám o ní napište do komentářů a podělte se o své poznatky a zážitky.

Přednášky na Alza Android RoadShow 2015 Brno

  • Samsung novinky, virtuální realita a smart spotřebiče – Samsung
  • Konzole jsou mrtvé, ať žije Shield, technologie, které vás dostanou – Igor Staněk, Nvidia
  • Chytrá domácnost už realitou dneška – Belkin, Libor Tošovský
  • Rudý Android: Jak vybírat smartphone z Číny – Lion Mobile s.r.o., Jiří Opletal
  • Chytré příslušenství jak ho možná neznáte – Creative
  • Zero Inbox – Pavel Minář
  • Jak se rodí nejlepší Android hry u nás? Nakoukneme do zákulisí – Madfinger Games

Telefony, hračky a příslušenství – to vše jste mohli vyhrát v soutěžích

Každý Androiďák se musel na Alza Android Roadshow musel cítit jako v sedmém nebi. Tolik zařízení a hraček, které ho obklopily snad jinde v Česku vidět nemůže. To vše završují soutěže o hodnotné ceny z našeho oboru. Jejich výherci byli na konci akce vyhlášeni a my jim tímto ještě jednou gratulujeme! Další soutěže jste navíc mohli vyzkoušet i na stáncích některých našich partnerů.

oculus

Game Hall byl plný hraček. Nejen pro děti

Hračky má rád každý. Jen s naším věkem stoupá i jejich cena. To ale není nic, co by nás mohlo zaskočit. I v Brně jsme pro Vás připravili Game Hall – halu plnou hraček a gadgetů. Hi-Tech gadgety v podání kuliček Sphero, dronů nebo Nvidia Shield si mohl vyzkoušet úplně každý. Kdo tak udělal, získal vlastní zkušenost a mohl se rozhodnout, zda si takovou hračku nepořídí domů. Kdo se chtěl na akci „vyřádit“, měl opravdu co dělat. Právě v Game Hall se ukázala nejen hravost každého z vás, ale i zručnost a šikovnost.

Smart Home – domácnost chytrá tak, že i chytrák koukal

Chytré už dnes může být kde co. Na Alza Android Roadshow jsme se pokusili sestavit kompletně celou domácnost. A hádejte co? Ono se to povedlo. Pračka, dveře, žárovka či zásuvka. To vše dnes umí být chytré a dokáže zpříjemnit a zjednodušit život. Zámek „Entr“, který lze nainstalovat na libovolné dveře; šikovná krabička Chromecast, která z téměř každé televize udělá multimediální centrum; kamery, zásuvky a žárovky od společnosti Belkin, které chytrou domácnost dotáhnou k dokonalosti. I to bylo v Brně k vidění a vyzkoušení.

Alza Android RoadShow 2015 Brno - smartphone

Smart Fit – chcete zhubnout? I Android může pomoci

Stánek Smart Fit se stal důkazem, že spojení sportu a Androidu dává smysl. K vidění zde byly různé krokoměry (jako například úžasný FitBit Flex, Samsung Gear Fit nebo Sony SmartBand), zařízení pro sledování tepu a okysličení krve a nechyběla ani chytrá váha FitBit Aria.

Alza Android RoadShow 2015 Praha - smart and wereables (2)

Wearables – o hodinky nebyla nouze, Google Glass jsou stále zajímavé

Elektronika se stala součástí naší každodenní výbavy. Není tedy divu, že výrobci navrhují různá řešení. Trendem poslední doby jsou nositelnosti. Zejména pak hodinky, náramky a třeba i brýle. Jak je již tradicí i v Brně jste si mohli vyzkoušet chytré brýle Google Glass. Možná právě proto, že Google pozastavil jejich vývoj, se stali ještě zajímavějšími a stále přitahují spoustu zájemců o vyzkoušení. A co se týká hodinek, nechyběl ani jeden z modelů, které v tu dobu byly na trhu. Vidět jste tak mohli například Samsung Gear S, Gear 2, Moto 360, Sony SmartWatch nebo Huawei TalkBand a další.

oculus

Stánek Svět Androida – trhák za trhákem

Zajímavých produktů a zařízení je na celé Alza Android Roadshow tolik, že pomalu není kam je nacpat. To co se již nevešlo na stánky partnerů jsme proto vystavili na našem vlastním stánku. Jednalo se především o drony DJI Phantom 3 či Parrot BeBop, chytré příslušenství a telefony Xiaomi, smartphony Lenovo, Zopo a další lákavé telefony (OnePlus One, druhá generace Motorola Moto X nebo například Nexus 6). U našeho stánku se zastavilo mnoho návštěvníků, kteří i nám přišli položit různé dotazy, které jsme ji rádi zodpověděli a pomohli jim tak s různými útrapami.

Android Shop – polštářky, trička, odznáčky či něco k zakousnutí

Alza Android Roadshow je rozhodně událostí, na které by neměl chybět žádný příznivec Androida. A myslíme si, že by byla škoda, kdyby odešel s prázdnou. Soutěží sice bylo plno, ale každý vyhrát nemůže. A tak jsme pro vás připravili obchod, ve kterém jste si mohli zakoupit trička, odznáčky, nálepky a dokonce i polštářky. Nutností je také udržovat se při smyslech. A tak je třeba se také občerstvovat. Pro nás je na prvním místě vaše pohodlí a spokojenost.

Tesla Model S – elektromobil se slušným dojezdem

Automobily a Android si začínají pomalu, ale jistě rozumět. Moderní technologie využívá stále více automobilů a tak jsme se rozhodli, že vám předvedeme ten nejnabušenější. Na své si tedy přišli i fanoušci rychlých kol. Bohužel už ne milovníci vůně benzinu, protože ten Tesla nezná. Díky společnosti Liftago, která svou Teslu přijela ukázat jste se tak mohli podívat, jak vypadá vůz, který má kufr vpředu i vzadu.

Alza Android RoadShow 2105 Brno - Tesla S (2)

Miss Alza Android Roadshow – elektronika a ženy jdou k sobě

Alza Android Roadshow rozhodně není určena jen mužskému pohlaví. Opak je pravdou. Do našeho oboru totiž pomalu proniká stále více žen. S tím souvisí i fakt, že Android prosté táhne všechny. Abychom dokázali, že to s ženami myslíme vážně, uspořádali jsme soutěž Miss Alza Android Roadshow 2015, do které se mohla kterákoli z návštěvnic přihlásit. O tom, která z nich se stane vítězkou rozhodnete vy, naši drazí čtenáři a čtenářky.

oculus

Časopis AndruMag a přerostlý plyšák Andru

Jako zpestření jsme si pro vás připravili časopis AndruMag, který je k dostání exkluzivně na Alza Android Roadshow 2015. Je plný zajímavých článků, které často ani nevyšly na našem webu. Pravdou ale je, že ani my sami netušíme, zda účastníci tištěnou formu časopisu ještě vůbec ocení. Můžete nám to dát vědět v komentářích, a my tak budeme vědět, zda má cenu časopis připravovat i pro další ročníky. Symbolem naší akce je také Andru – plyšový Android, který celé akci dodává náboj a odráží skvělou atmosféru, která v Brně panovala

Relax Zone, mobilní nabíječky a VIP zóna

Stihnout a zvládnout smršť noinek a informací z Alza Android Roadshow není jednoduché. Pro návštěvníky jsme tedy připravili relaxační zónu, kde si mohli odpočinout od všeho dění kolem a kde mohli načerpat nové síly na pokračování v honbě za atrakcemi. A jelikož dobře víme, že návštěvníci nejsou jediní, kdo potřebují energii, připravili jsme pro vás nabíjecí stojan, ve kterém jste si svá zařízení mohli zdarma nabít. Nazapoměli jsme ani na naše VIP čtenáře, kteří měli k dispozici vlastní zónu a občerstvení zdarma.

Hromada produktů k vyzkoušení

Díky hlavnímu partnerovi, společnosti Alza, jsme si pro vás připravili nepřeberné množství zařízení, příslušenství, doplňků a hraček. Dokonce i takové, které si běžně nemůžete nijak vyzkoušet. Obrovské díky pak patří i dalším partnerům, kteří přivezli své produkty a soutěže.

Samsung

Společnost Samsung si pro návštěvníky připravila nejnovější a nejvýkonnější produkty snad ze všech chytrých kategorií, v čele se smartphonem Galaxy S6. Nechyběly ani chytré hodinky, chytrá pračka, chytré televize a virtuální realita Samsung VR.

Huawei

Zajímavé produkty byly k vidění i na stánku Huawei. Mohli jste si tak v praxi vyzkoušet smartphony Huawei P8 a Mate 7, příslušenství TalkBand, reproduktory a další příslušenství.

Belkin

Belkin představuje jedničku na českém trhu v oblasti chytrého příslušenství. Ať už vás zajímaly ochranné kryty k mobilním telefonům či chytré zásuvky a IP kamery. To vše bylo na místě k vidění a osahání.

Nvidia

V oblasti hraní je jasnou jedničkou společnost Nvidia, která stojí za skvělou konzolí Shield a tabletem Shield Tablet. I v Brně jste si mohli vyzkoušet nejen tato dvě zařízení stvořená pro nadšence her, ale také službu Nvidia Grid, která představuje cloudové hraní náročných PC titulů.

Alza Android RoadShow 2015 Brno - Nvidia

oculus

Creative

Jak nejlépe využít hudební čip v telefonu či tabletu? S tím vám poradili experti ze společnosti Creative, kteří do Brna přivezli široký výběr produktů pro hudební nadšence, ale i běžné posluchače. Sluchátka či reproduktory? Vybrat si mohl úplně každý.

Acer

Acer se již spolehlivě usídlil v oblasti smartphonů a tabletů s Androidem. Na Alza Android Roadshow tedy logicky chybět nemohl. Nejnovější modely, jako třeba Acer Liquid Jade Z, jste si mohli osahat přímo na místě.

THL

Čínské telefony už v našich končinách nepředstavují rozhodně žádnou neznámou, což dokazuje i značka THL s oficiální českou distribucí. Tyto povedené smartphony se blýsknou především rekordní výdrží na jedno nabití díky bateriím, jejichž kapacita atakuje hranici 5000 mAh, což je na poměry mobilních telefonů nevídané.

oculus

Android Fórum

Jaká by to byla akce, kdyby na ní chybělo zastoupení největšího českého Androidího fóra. I v Brně jste se mohli setkat se zástupci tohoto oblíbeného projektu a zároveň si vyzkoušet zajímavé produkty, jakým je například i Google Cardboard.

Alza Android RoadShow 2015 Brno - androidforum

Kde se uvidíme příště?

Pokud jste se pražšké či brněnské Alza Android Roadshow 2015 nemohli z nějakého důvodu zúčastnit, nezoufejte. Již tento měsíc se můžete přijít podívat na naši zastávku v Ostravě. Ta se bude konat v sobotu 19.9. a registrovat se můžete již nyní. Jako vždy se kapacita rychle plní, takže být vámi, neváhali bychom.

mapa-ARS-s-popisky

oculus

Partneři Alza Android Roadshow 2015

Díky spolupráci s významnými partnery jsme dosáhli jedinečného programu, soutěží i novinek k osahání přímo na místě. Generálním partnerem naší akce se stává internetová jednička Alza, díky které jsme pro vás mohli připravit ten nejbohatší koktejl High-Tech technologií, které si navíc budete moci výhodně nakoupit díky účasti na naší akci. Obrovské díky patří také hlavním partnerům Belkin, Creative, Nvidia a Samsung. O další skvělou náplň akce Alza Android RoadShow 2015 se postarali i naši další partneři – Acer, Asus, GSmart, Huawei,Lenovo, Liftago, Mul-T-Lock, DreamCars a Zopo. Mediálními partnery pro letošní rok se staly Applikace,SmartMania.cz, AndroidFórum.cz, Hybrid.cz, Chip, Jízdomat, Nano Energies, Madfinger Games aMojAndroid.sk.

alza android roadshow 2015 partneři

oculus

Děkujeme společnosti Sony za zapůjčení fotoaparátu Sony A7S, kterým byly fotky za akce pořízeny.

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (12)