Nová aktualizace pro Swiftkey se nepovedla, lidé přechází jinam. Proč?

Aktualizace pro SwiftKey

Když několik let používáte aplikaci a z ničeho nic vám změní fungování jedné z hlavních funkcí, tak budete naštvaní, i když se jedná o změnu k lepšímu. Lidé obecně nemají rádi změny. Pak je tu ale ještě druhá věc, kdy se jedná o změnu k horšímu, přesně to přinesla aktualizace pro Swiftkey a lidé dali ve velkém najevo, co si o tom myslí.

Aktualizace pro Swiftkey mění způsob, jak funguje predikce

Stačí se podívat na oficiální fórum klávesnice SwiftKey, kde už se počet komentářů ohledně nové funkce počítá na stovky, když pak přepneme hodnocení Google Play na angličtinu, můžeme vidět velké množství lidí, kterým se nová verze nelíbí. Nepřehání to ale uživatelé?

Klávesnice SwiftKey byla vždy známá pro svou predikci, která vám inteligentně nabídne další slovo ve větě, aniž byste ho začali psát. To se ale v poslední aktualizaci změnilo, místo toho nabízí opravu pro právě napsané slovo. Takže v podstatě se změnila jedna z klíčových věcí, na kterou si lidé zvykli. Bohužel to ale není vše.

Klávesnice nyní také velmi podivně pracuje s mezerami a velkým písmenem. Před aktualizací byli lidé zvyklí na to, že když použili slovo z predikce, tak se při vložení rovnou udělala i mezera, takže mohli ihned pokračovat v psaní dále. Nyní to ale funguje tak, že za slovem z predikce se mezera neudělá, místo toho se mezera vytvoří před slovem z predikce. Uživatelé navíc mezeru nevidí, takže se často stává, že v textu vzniknou dvě mezery po sobě, jedná automatická a druhá manuálně vložená uživatelem. Funguje to podobně jako třeba v klávesnici Gboard, opět se ale jedná o něco, co funguje úplně jinak, než na co byli uživatelé Swiftkey zvyklí.

Poslední věc se týká velkého písmena. Pokud uživatel použije Shift nebo Caps Lock, aby začal slovo psát velkým písmenem, tak se automaticky zvětší i slovo předtím. A to pravděpodobně kvůli tomu, že kursor je stále u předchozího slova. Všechny tyto věci zpomalují psaní a zbytečně otravují. K celé situaci se vyjádřil i Microsoft, který nyní Swiftkey vlastní. Odpověděli, že o vzniklé situaci ví a pozorně ji monitorují, aby mohli určit správné kroky a vylepšit klávesnici.

Microsoft SwiftKey AI Keyboard
Microsoft SwiftKey AI Keyboard

Používáte klávesnici SwiftKey? Jste spokojeni s novou aktualizací?

Zdroj: androidpolice.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (20)