TOPlist

Pařba na víkend – tipy na Android hry 234: bowling pro dva, druhý díl Freeze a další

android hry hlavní

Dnešní bude bude rozhodně stát za to! Nejdříve si vyzkoušíte propracovanou logickou hru Magic Flute, jejíž soundtrack je inspirovaný samotným Mozartem. Pak se vrhnete do zběsilého běhu ježka Sonica a jeho přátel v Sonic Dash 2. Třetím tipem ja parádní multiplayerový Bowling King, který můžete hrát nejen s kamarády, ale také ostatními hráči po celém světě. Předposledním tipem je zábavná plošinovka SirVival a na závěr si zapaříte druhý díl skvělé logické hry Freeze. To vše v dnešním díle seriálu Pařba na víkend – tipy na Android hry.

Magic Flute

Dlouho očekávaná logická hra Magic Flute dorazila do obchodu Google Play. Pokud vám herní Android scéna není cizí, jistě jste už v minulosti narazili na velmi zdařilý titul Monument Valley. Hra Magic Flute, kterou vytvořilo studio Lab Like, má k Monument Valley velmi blízko. Jedná se o logickou gamesku se spoustou propracovaných hádanek a výbornou atmosférou. Tu zajišťuje příjemný hudební doprovod inspirovaný samotným Mozartem. Ve hře ovládáte mladého prince Tamina, s nímž postupně procházíte záhadnou krajinou a vyhýbáte se překážkám. Cílem každého kola je uspořádat prostředí takovým způsobem, abyste hlavnímu hrdinovi umožnili čistý průchod. Audiovizuální zpracování hry je na opravdu vysoké úrovni, a proto není žádný problém se do Magic Flute řádně „ponořit“. To nejlepší nakonec – hra je v Google Play k dispozici nejen v plné (placené) verzi, ale také verzi Lite, díky níž si si můžete udělat obrázek bez nutnosti investice.

Magic Flute by Mozart LITE
Magic Flute by Mozart LITE

Sonic Dash 2

Ježka Sonica asi není třeba představovat. Pokud ho znáte a rádi si občas zahrajete nějakou tu Androidu hru, jistě jste v minulosti na herní sérii Sonic narazili. V portfóliu této společnosti je k dispozici hned několik titulů s ježkem Sonicem v hlavní roli. Mezi jeden z velmi úspěšných patří Sonic Dash, který jsme vám představili v naší starší Pařbě na víkend. Tento díl se v nedávné době dočkal pokračování nesoucí název Sonic Dash 2: Sonic Boom. Hra je v současné době umístěna do obchodu Google Play, zatím ovšem pouze pro několik vybraných zemí. V ČR si ji budeme moct stáhnout ve velmi brzké době. Sonic Dash 2 přináší zbrusu nové překážky, speciální síly a nový způsob ovládání. Nechybí eventy, unikátní ceny a spousta dalších lákadel. Hra je (bude) k dispozici ke stažení zdarma.

Sonic Dash 2: Sonic Boom
Sonic Dash 2: Sonic Boom

Bowling King

Je naprosto vynikající návykovka, ve které si zahrajete bowling proti hráčům z celého světa. Ve hře se můžete účastnit několika turnajů lišících se podle výše vstupních žetonů. Po zapsání probíhá automatické vyhledání protivníka, lze ovšem i vyzvat vaše přátele na sociální síti Facebook. Za vyhrané žetony lze dokupovat nové bowlingové koule, kuželky a další vychytávky. Samotné zápasy probíhají v reálném čase, a proto je vždy nutné počkat, než protivník ukončí svůj tah. Bowling je řízen klasickými pravidly zohledňující dvojnásobné skóre po shození všech kuželek apod. Bowlingovou kouli lze natáčením telefonu směřovat do stran. Jakmile zjistíte, jaká strategie je pro vás při shazování kuželek ideální, budete porážet jednoho soupeře za druhým.

Bowling King
Bowling King

Sirvival

Předposlední hrou dnešní pařby je graficky působivá plošinovka Sirvival. V té budete ovládat statečného rytíře SirVivala, který se na svém poslušném koníkovi vydá zachránit princeznu ze spárů ďábelského draka. Po cestě za princeznou na vás čeká spousta překážek, jež budete muset přeskakovat, nebo ničit vaší boxerkou. Při sebemenším nárazu do překážky či pádu do lávy automaticky ztrácíte život. Navíc je zapotřebí dávat pozor na pevné zátarasy (kamení apod.), které lze rozrazit pouze železnou boxerkou představující dočasné zvýhodnění. Sirvival vás zaujme nejen svým grafickým zpracováním, ale také propracovaným příběhem. Bezesporu jde o jednu z nejlepších plošinovek za poslední dobu.

Freeze!2

Vzpomínáte si na první díl hry Freeze!, který jsme vám představili v jedné ze starších Pařeb na víkend? Úkolem hry byla dostat oční bulvu do pohlcujícího víru, a to s využitím „zmrazení“ gravitace. Druhý díl této oblíbené logicko-fyzikální hry pokračuje ve stejném herním duchu, ovšem s novými výzvami. Základním herním prvek Freeze!2 je voda, s níž musíte prostřednictvím hrátek s gravitací manipulovat. Vodu je například zapotřebí nechat odtéct, abyste oční bulvě umožnili čistý průchod. Ta pravá zábava začíná tehdy, když se do hry zapojí druhá bulva, přičemž dochází k vámi řízené, a především nutné, kooperaci obou „kukadel“.

Freeze! 2 - Brothers
Freeze! 2 - Brothers

Odkazy na starší Pařby na víkend (Android hry)

Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)