Samsung Galaxy S7 má opět dva různé foťáky: se snímačem ISOCELL, nebo Sony IMX260

isocell_ico

Stejně jako loni v případě Samsungu Galaxy S6, tak i letos bude možné vlajkovou loď Galaxy S7 koupit ve dvou verzích, lišících se od sebe snímačem fotoaparátu. Zatímco většina zahraničních médií se přikláněla k názoru, že lepší fotky pořizuje snímač Sony, naši čtenáři pod článkem Porovnejte snímače ISOCELL a Sony IMX240 v Samsungu Galaxy S6 byli přesvědčení, že lepší fotky pořídíte se snímačem Samsung ISOCELL.

Samsung Galaxy S7 má opět dva různé foťáky: se snímačem ISOCELL, nebo Sony IMX260 Samsung Galaxy S7 má opět dva různé foťáky: se snímačem ISOCELL, nebo Sony IMX260

Také do Samsungu Galaxy S7 a Galaxy S7 Edge jsou montovány dva různé snímače: Sony IMX260 a Samsung ISOCELL. Zákazníci však prakticky nemají šanci ovlivnit, jakou verzi telefonu vlastně dostanou. Za stejnou cenu tak pořídíte Galaxy S7 se snímačem od Samsungu i od Sony, přičemž nebudete mít možnost výběru dle vašich preferencí.

Z dosud zveřejněných informací vyplývá, že většina telefonů určených pro americký trh s procesorem Qualcomm Snapdragon 820 je osazena snímačem Sony. Naopak do Velké Británie putuje nyní tento model především s čipem ISOCELL, nicméně pět prvních kousků v redakci Android Authority, osazených čipem Samsung Exynos, má fotoaparát od Sony.

Bude lepší ISOCELL, nebo Sony IMX260?

Samozřejmě vyvstává otázka, který snímač je vlastně „lepší.“ To je primárně otázkou osobních preferencí: snímač Sony podává v denním světle nepatrně teplejší tóny a za zhoršených světelných podmínek mají fotky modravý nádech.

Jestliže přemýšlíte nad tím, proč Samsung učinil takové rozhodnutí, pak vězte, že je to kvůli dodavatelskému řetězci. Ne vždy se totiž daří produkovat dostatečné zásoby jednoho senzoru k použití ve všech variantách Galaxy S7. Pokud tedy dojde k nedostatečné dodávce od jednoho dodavatelského řetězce, zajišťuje kontinuitu výroby druhý. To samé platí i jako důvod pro použití dvou různých procesorů v modelech Galaxy S7.

Chcete-li zjistit, který senzor je použit ve vašem Galaxy S7 nebo Galaxy S7 Edge, stačí nainstalovat aplikaci AIDA64 a podívat se na první řádek v sekci Devices. Snímač Sony IMX 260 je uveden jako SONY_IMX260_FIMC_IS, zatímco identifikace Samsungu ISOCELL bude začínat písmeny SLSI.

Zobrazení snímače v aplikaci AIDA64 Zobrazení snímače v aplikaci AIDA64

Redaktoři serveru Android Authority kontaktovali Samsung s žádostí o upřesnění informací ohledně použití různých senzorů. Stejně jako loni však předpokládají, že jihokorejský gigant přizná různé snímače používané v Galaxy S7 a bude tvrdit, že všechny komponenty plní přísné standardy kvality. Nicméně, toto je skutečně informace, která měla být zveřejněna v oficiální tiskové zprávě o Galaxy S7, která zmiňuje pouze senzor ISOCELL.

Zdroj: Android Authority.

Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (24)