Xiaomi představilo vylepšený telefon Redmi Note 5. Co je nového?

xiaomi redmi note 5

Xiaomi trošku zamotalo názvy svých telefonů. V Indii dříve představený model Xiaomi Redmi Note 5 Pro pravděpodobně nahradí Xiaomi Redmi Note 5, ten byl nyní v Číně představen. Jde v podstatě o mírně vylepšenou verzi indického Redmi Note 5 Pro.

Čínská verze Xiaomi Redmi Note 5 je vylepšená verze Redmi Note 5 Pro

Nejprve se blíže podíváme na stejné parametry obou telefonů. Mají stejný IPS displej s úhlopříčkou 5,99″ a rozlišením 2 160 x 1080 pixelů. O výkon se stará čipset Snapdragon 636, který doplní 3/4/6 GB RAM a 32/64 GB vnitřní paměti podle verze. Baterie je také stejná, má kapacitu 4 000 mAh.

Změny se dočkal fotoaparát. Nově představený model Redmi Note 5 má duální fotoaparát s 12 MPx a clonou F/1.9. Dříve představený Redmi Note 5 Pro má duální fotoaparát s 12 MPx, ale se světelností F/2.2. Novinka má také velikost pixelu 1,25μm v porovnání s 1,4μm v Redmi Note 5 Pro. Nová verze také podporuje fázovou detekci automatického ostření (PDAF). Druhý fotoaparát na zadní straně je totožný u obou telefonů.

Nově také fotoaparátům pomáhá AI, a to třeba u focení portrétových fotografií. Vylepšeno mělo být také odemykání telefonu pomocí obličeje. Rovnou z krabice běží navíc na Androidu 8 Oreo, což znamená i podporu Project Treble. nadstavba je pak MIUI 9. Indická verze Redmi Note 5 Pro běží na Androidu 7.1.1.

xiaomi redmi note 5 koupit

Nový telefon Xiaomi Redmi Note 5 se začíná prodávat za cenu 173 dolarů. V přepočtu tak 4 300 Kč s DPH za nejnižší model s 3GB RAM a 32 GB pamětí.

[aps_product_sz id=“487654″]

Jak se vám líbí vylepšení u nového Xiaomi Redmi Note 5?

Zdroj: gsmarena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (7)