Xiaomi Mi 6X oficiálně představen: Skvělý poměr ceny a výkonu podruhé

xiaomi mi 6x oficialni predstaveni

Telefon Xiaomi Mi 6X byl dnes oficiálně představen, ukončily se tak spekulace z posledních týdnů a můžeme se tak podívat na to, co si čínská společnost připravila u tohoto mobilu střední třídy.

Xiaomi Mi 6X nabízí duální fotoaparát, Snapdragon 660 i 18:9 displej

Novinka byla v Číně odhalena pod názvem Xiaomi Mi 6X, pokud se ale informace ze zahraničí potvrdí, tak ve zbytku světa uvidíme tento mobil jako Xiaomi Mi A2. Tedy jako pokračování úspěšného Xiaomi Mi A1.

xiaomi mi 6x cena

Novinka má duální fotoaparát s 12 MPx, světelností F/1,75, druhý fotoaparát má 20 MPx. Selfie kamera je stejná jako druhý fotoaparát, má 20 MPx a jde i o stejný senzor Sony IMX376. Nový telefon má mít vylepšené hlavně fotografie ve zhoršených světelných podmínkách. Telefonu nechybí podpora umělé inteligence a také dual sim.

xiaomi mi 6x dual sim

Displej telefonu má 5,99″ a FullHD+ rozlišení, jde o LCD panel. Na zadní straně se nachází čtečka otisků prstů, využít půjde ale také odemykání telefonu pomocí skenování obličeje. O výkon se stará Snapdragon 660, který doplní 4 nebo 6 GB paměti RAM a až 128GB úložiště. Rovnou z krabice běží telefon na MIUI 9.5 a Androidu 8.1 Oreo. Baterie má kapacitu 3 010 mAh. Do prodeje jde v Číně s cenovkou 1 599 CNY za základní model, což je v přepočtu 6 500 Kč s DPH.

Jak se vám líbí nový telefon Xiaomi Mi 6X?

Zdroj: gsmarena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (11)