Telefony OnePlus 3 a 3T obdržely stabilní verzi Android 8 Oreo

telefony oneplus 3 aktualizace beta android oreo

Telefony OnePlus 3 a 3T již fungují i na Android Oreo. Čínská společnost překvapila a pár dní po oficiálním představení nového modelu 5T vydala aktualizaci na stabilní Android 8 pro starší modely z roku 2016.

Betatest skončil, telefony OnePlus 3 a 3T dostaly Android 8 Oreo

Před měsícem se pro tyto dva telefony spustilo testování betaverze Android Oreo. Díky tomu si nyní můžeme udělat představu o tom, kdy přijde aktualizace na novou verzi Androidu také na novější modely. Betatest pro OnePlus 5 a 5T začíná do konce listopadu, respektive v prosinci pro model 5T. Pokud půjde testování bez větších problémů, tak bychom se mohli Android Oreo dočkat na modely 5 a 5T rovnou v lednu roku 2018.

Pokud jde o novinky v nové verzi systému, tak jde v podstatě jen o nové funkce Googlu z Androidu 8, jako je třeba podpora obrazu v obraze, notifikační tečky, chytrý výběr textu atd. Samotná společnost OnePlus přidala pak do nadstavby Oxygen OS 5.0 možnost duplikovat aplikace a rozdělit si tak pracovní a osobní účty, dále se upravil design složek a také se aktualizovala bezpečnostní úroveň Androidu na září 2017. To je trochu podivné, obzvlášť když jsme v půlce listopadu a zanedlouho vychází prosincová záplata.

Velikost aktualizace je 1 490 MB, postupně se bude v následujících uvolňovat. Pokud se vám ale nechce čekat, můžete si VPN nastavit na Německo nebo Kanadu, a to například pomocí aplikace Opera Free VPN. Poté se vám aktualizace nabídne.

[aps_product_sz id=“398484″]

[aps_product_sz id=“419107″]

Máte už na svém OnePlus telefonu Android Oreo? Jaké jsou zatím vaše první dojmy?

Zdroj: androidpolice.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)