Telefony Moto G6, G6 Play a G6 Plus představeny: 18:9 displej, Oreo a nízká cena

moto g6 predstaveni telefon

Motorola dnes na velké akci představila rovnou šest telefonů. V tomto článku se podíváme na první tři, které spadají do oblíbené řady Moto G. Novinka Moto G6 přichází ve třech různých verzích. Všechny ale spojuje displej s poměrem stran 18:9, čistý Android 8 Oreo a také nízká cena.

Moto G6 opět přichází ve třech různých verzích

První Moto G se stalo nejprodávanějším smartphonem v historii Motoroly. Od té doby uběhlo spoustu let a řada patří stále k těm nejoblíbenějším u Motoroly. Nejvybavenější z těchto telefonů je Moto G6 Plus, který nabízí 5,9″ velký displej s FullHD+ rozlišením a poměrem stran 18:9.

Duální fotoaparát na zadní straně má 12 a 5 MPx, světelnost F/1,7 a podporuje nahrávání videa ve 4K rozlišení. Přední selfie kamera má 8 MPx. U výkon se stará Snapdragon 630, který doplňuje 4 nebo 6 GB RAM. K dispozici bude úložiště až o velikosti 128 GB, půjde také rozšířit pomocí microSD karty. Baterie má kapacitu 3 200 mAh, podporuje rychlé nabíjení. Nechybí ani USB-C a čtečka otisků prstů. Do prodeje jde v červnu 2018 za cenu od 7 599 Kč.

Moto-G6-dostupnost

Klasický model Moto G6 přichází s displejem o velikosti 5,7″ a rovněž s FullHD+ rozlišením. Má i duální fotoaparát s 12 a 5 MPx, nejde však o stejné snímače. Má trochu horší světelnost a video dokáže nahrávat ve FullHD. O výkon se stará Snapdragon 450, který doplňuje 3/4GB RAM a 32/64GB úložiště. Baterie má kapacitu 3 000 mAh. Nechybí ani USB-C a čtečka otisků prstů. Do prodeje jde v červnu 2018 za cenu od 5 999 Kč.

Moto G6 Play je pak nejlevnější a nejhůře vybavený z těchto telefonů. Displej má velikost 5,7″, ale už pouze HD+ rozlišení. Fotoaparát už není duální, má 13 MPx a světelnost f/2,0. Výkonově je na tom také hůře, má totiž čipset Snapdragon 430. Paměti jsou na tom stejné jako u klasického modelu. Plusem je velká kapacita baterie 4 000 mAh. Telefon už má také jen microUSB, nicméně čtečka otisků nechybí, akorát je na zádech. Bude dostupný opět v červnu za cenu od 4 999 Kč.

Jak se vám líbí nové telefony řady Moto G6?

Zdroje: TZ, gsmarena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)