Qualcomm si rýpnul do Applu: Android telefony mají lepší nové funkce

nove funkce android apple

Pro Apple je dnes velký den, večer představují nové iPhony. Qualcomm si řekl, že je tak ideální doba si do nich rýpnout. Na svém blogu zveřejnili lidé z Qualcommu seznam, ve kterém jsou nové funkce a také telefon, u kterého se daná funkce objevila jako první. A jak už je jasné z nadpisu, na seznamu jsou pouze Android telefony.

Nové funkce v telefonech přichází hlavně na Android telefony, tvrdí Qualcomm

Na seznamu je celkem dvacet různých novinek, které se v posledních několika letech objevily v mobilních telefonech. Na seznamu najdeme například rychlé nabíjení, duální fotoaparát, 4K displej apod. Zajímavé je, že v blogu se ani jednou nevyskytuje název Apple. V článku můžeme dokonce najít větu, že vynálezy společnosti Qualcomm můžeme najít na zařízeních se systémem Android a na ostatních platformách.

nove funkce qualcomm android apple

samotném seznamu funkcí je vidět několik nepřesností, jak upozorňuje server The Verge. Například jako první telefon s minimálními rámečky se nemusí brát Xiaomi Mi Mix, ale mnohem starší Sharp Aquos Crystal. Stejně tak skener oční duhovky, který se objevil jako první na Galaxy Note 7, a ne na Galaxy S8, jak se uvádí. S OLED displejem u LG G Flex 2 by Samsung asi také nesouhlasil.

Je jasné, kam tímto seznamem Qualcomm míří, ale faktickými chybami seznam zbytečně snižují. Android telefony přinesly hodně nových a zajímavých funkcí. Apple už možná v posledních letech není tak inovativní, jak v minulosti. Nejde už jím tak o to, aby iPhone měl funkce jako první na trhu, ale o to, že se nové funkce objeví ve správnou chvíli. Uvidíme, co představí dnes večer. Ukázat se mají celkem tři modely iPhone.

Budete dnes večer sledovat představení nových produktů Apple?

Zdroj: theverge.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (14)