Nova Launcher 5.2 opustil beta testování. Stahovat můžete z Google Play

nova launcher 5.2

Během posledních let se Nova Launcher stal takovým standardem na poli launcherů pro Android. A to i díky stále přibývajícím funkcím. Poslední stabilní verze Nova Launcher 5.2 vychází právě dnes, přináší několik novinek, které jsme mohli vidět před několika týdny v beta verzi.

Nova Launcher 5.2 přidává novinky z Android O

Jedná z nových funkcí, která se chystá pro systém Android O, jsou i tzv. dot notifikace, které oznámení připojí rovnou k ikoně v menu nebo na domovské obrazovce. Tuto funkci už můžete mít částečně nyní díky Nova Launcheru. Když vám přijde nějaké oznámení, tak se vám u ikonky aplikace ukáže viditelná tečka. V Androidu O se po kliknutí navíc otevře speciální nabídka s notifikací, to zatím Nova neumí a pravděpodobně ani nebude až do vydání nové verze Androidu.

Pokud se vám ale tečka nelíbí, tak můžete využít vlastní verzi od vývojářů, která dává více informací. Namísto tečky, se zobrazí miniaturní obrázek nebo fotografie, takže například když vám na Facebook někdo napíše, tak uvidíte i jeho fotku a vy tak budete rovnou vědět, kdo vám píše. Nakonec ještě dodáme, že tyto funkce spadají pod prémiovou verzi Nova Launcher Prime.

Další novinkou ve verzi 5.2 je kulatá verze vyhledávací lišty, která tak následuje posun ke kulatým tvarům. Nechybí také vylepšení výkonu a opravy stability. Nejnovější verzi už můžete stahovat na Google Play.

Nova Launcher
Nova Launcher
Nova Launcher Prime
Nova Launcher Prime

Používáte na oznámení u Nova Launcheru dynamické značky nebo „tečky“?

Zdroj: phonearena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (5)