Samsung vysvětluje, proč má Note 8 tak malou kapacitu baterie

samsung galaxy note 8 baterie

Note 8 má na svou velikost poměrně malou kapacitu baterie. Spekulovalo se o tom delší dobu, ale až minulý týden jsme se dočkali oficiálního představení nového vlajkového modelu od Samsungu. A to i s potvrzením spekulací ohledně malé baterie.

Note 8 má menší baterii, než Galaxy S8+

Po všech stránkách vypadá Galaxy Note 8 jako nadupaný telefon, nejvíce se ale podle různých diskuzí nepozdává lidem kapacita baterie a čtečka otisků prstů na zádech telefonu. Zaměříme se na první jmenovanou věc. Minulý rok přišel Galaxy Note 7 s kapacitou baterie 3 500 mAh, všichni ale víme jako to dopadlo.

telefon galaxy note 8 baterie nabijeni samsung

Po fiasku s Note 7 se Samsung rozhodl své baterie mnohem lépe testovat. Díky tomu by kapacita baterie 3 300 mAh u Note 8 dávala smysl. Jenže mezi těmito dvěma telefony, vydal Samsung ještě svou základní vlajkovou loď Galaxy S8/S8+. A právě větší “Plus” verze má kapacitu baterie 3500 mAh a přitom je mírně menší než podzimní vlajková loď. Teď se k tomuto vyjádřil i prezident mobilní divize Samsungu Koh Dong-jin.

Podle něj Samsung zmenšil kapacitu baterie Note8, protože “to můžou udělat”. Koh se nesnažil být vtipný, mířil spíše směrem k použitým procesorům Snapdragon 835 a Exynos 8995, které jsou mnohem více úspornější. To ale není moc přesvědčivá odpověď, obzvlášť když Galaxy S8+ má stejné procesory.

Mezi další možné důvody, proč je baterie menší, se dá uvést ušetření místa uvnitř telefonu, protože Note 8 má duální fotoaparát, část místa si také vezme stylus S Pen. Bude zajímavé sledovat, jak to nakonec bude s výdrží baterie. Zjistíme to již brzy v recenzi, která zanedlouho vychází na našem webu.

[aps_product_sz id=“448783″]

Myslíte si, že bude mít Galaxy Note 8 špatnou výdrž baterie?

Zdroj: phonearena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (6)