Veletrh MWC 2017 je za rohem. Co se na něm ukáže?

MWC 2017

Veletrh MWC 2017 se blíží. Tento rok bude trochu odlišný, například tím, že bude chybět vlajkový model Samsungu, chystá se návrat Nokie a také mnohem více budou do dění veletrhu promlouvat automobilové značky se svými chytrými auty. Co se tento rok očekává od společností za zařízení?

 

LG

Minulý rok to byl právě Samsung, o kterém se nejvíce mluvilo v souvislosti s MWC. Jak už jsme ale psali, tento rok nebude mít na veletrhu vlajkový model. Toho se bude určitě nejvíce snažit využít LG se svým telefonem G6. Už nyní vypouští téměř každý den nové informace a zprávičky o tomto chystaném vlajkovém modelu. Konference se bude točit právě kolem tohoto telefonu, který by měl na trh přijít velmi brzy.

LG G6

Huawei

Huawei plánuje na MWC 2017 také několik překvapení. V prvé řadě to bude nový vlajkový model Huawei P10, na který se rovněž těší mnoho lidí. Velmi pravděpodobně se také představí chytré hodinky Huawei Watch 2, o kterých bylo v posledních týdnech poměrně rušno. Mělo by se jednat o chytré hodinky s Android Wear 2.0 a podporou mobilních dat, aby se daly používat i bez mobilního telefonu.

 

Sony

Spekulace o nových telefony značky Sony se na internet nedostávají v takovém množství, jako u konkurence. To ale neznamená, že si japonský výrobce na MWC 2017 nic nepřiveze. Několik zdrojů naznačuje, že Sony přiveze nové telefony z Xperia X řady. Vlajkovou loď pravděpodobně ohlásí až později, a to kvůli momentálnímu nedostatku Snapdragonu 835. Mělo by se jednat o pokračování telefonu Xperia Z5 Premium a je znám pod kódovým označením Yoshino.

 

Samsung

Jedno je jasné. Na MWC 2017 se dozvíme datum odhalení Galaxy S8. Na veletrhu by se měl ukázat nový tablet Galaxy Tab S3, který by měl obsahovat například S Pen. Více a více se také hovoří o tom, že by se mohl ukázat ohebný telefon, o kterém už Samsung v posledních několika letech vydal několik zajímavých videí. Technologii už na to mají.

Samsung rolovací displej

Motorola/Lenovo

Oznámí se velmi pravděpodobně Moto G5 a Moto G5 Plus. Usuzujeme tak podle pozvánky, která byla novinářům odeslána. V posledních dnech se také více a více objevují spekulace a fotografie právě těchto dvou telefonů. Co se týče samotného Lenova, tak nenasvědčuje nic tomu, že by se mělo odhalit něco většího.

 

HMD (Nokia)

Na představení nových telefonů Nokia určitě čeká velké množství lidí. Svůj první Nokia smartphone již společnost HMD oznámila pro čínský trh. Jedná se o Nokia 6, který patří do střední třídy. Vypadá to, že jeho obdoba pro Evropu a USA se oznámí na MWC 2017. Dále se již delší dobu spekuluje o telefonu Nokia P1/ Nokia 8, což už má být vlajková loď se vším všudy. V posledních dnech se objevily informace o telefonech Nokia 3, Nokia 5 a samozřejmě vám určitě neušly informace o telefonu Nokia 3310, uvidíme ale, jestli se bude jednat o opravdový telefon, nebo jen marketingový trik.

Telefon Nokia 6

HTC

HTC tvoří povedené zařízení, jenže většina lidí o ně přestane mít zájem, jakmile zjistí, kolik budou stát. Společnost není momentálně v postavení, aby si mohli účtovat takhle velké částky za telefony. V posledních dnech se objevily zprávy o tom, že HTC chystá levnější variantu HTC One X10, který by mohl stát méně jak 5 tisíc korun. Bude určitě zajímavé sledovat, jestli se poučí.

 

Další společnosti

Hodně se bude mluvit o BlackBerry Mercury, což je nový telefon s Androidem, který má mechanickou klávesnice. Poprvé se objevil již na veletrhu CES, na MWC se ale očekává plnohodnotné odhalení. Dále tu je například Alcatel, který si připravil na výstaviště celkem pět zařízení, jeden z nich má mít modulární design podobně jako Moto Z. ZTE na veletrhu bude také a velmi pravděpodobně ukáže své chytré hodinky, které se kódově označují Quartz.

Jak se těšíte na MWC 2017? Který telefon vyhlížíte nejvíce?

Zdroje: androidheadlines.com, pocket-lint.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)