Lenovo Yoga Book bude po novém roce k dostání i jako Chromebook

lenovo-yoga-book-s-chrome-os-nahledak

Malý, stylový a výkonný – tak by se dal shrnout notebook Lenovo Yoga Book, který letos Lenovo představilo. Dosud bylo možné pořídit několik jeho klonů s různými hardwarovými výbavami. To samé by se dalo říci i o softwarové výbavě. Na trhu je k dostání totiž jak s Windows 10, tak s Androidem. Jenže právě Android je v tomto případu často odsuzován za nepraktičnost. Přestože jeho rozhraní bylo přepracováno, aby se lépe ovládalo při zachování notebookové ergonomie, není to tak úplně ono. A protože Chromebookům, které pohání systém ChromeOS, se v poslední době daří, rozhodlo se Lenovo vyrobit další klon Lenovo Yoga Booku s ChromeOS na palubě.

Lenovo Yoga Chromebook?

Jak jsme již zmínili, Chromebookům se v poslední době daří čím dál více, a to nejen v USA, ale napříč všemi zeměmi a uživateli. Jak Chrome získává aktualizace, je i jeho systém stále použitelnější. A toho by chtělo Lenovo využít. V kombinaci lehkého a rychlého systému ChromeOS a designového těla Lenovo Yoga Booku by rozhodně mohl být obrovský potenciál.

lenovo yoga book-chrome_os

V současnosti je největší výhodou systému ChromeOS skutečnost, že umí pracovat s Android aplikacemi a obsahuje Obchod Play, který je jejich studnicí. V minulosti jsme slyšeli tuny zvěstí o tom, že se Google chystá v budoucnu tyto dva systémy sloučit, ale podle našich informací je opak pravdou. Sám Hiroshi Lockheimer, CEO divizí Chrome a Android, před pár týdny prohlásil, že je hloupost slučovat dvě silné značky ze dvou branží do jedné. Byli by tím jednoduše sami proti sobě.

V každém případě se ale na Lenovo Yoga Book (nebo Chromebook?) budeme těšit. Především jsme zvědaví, jaká bude jeho použitelnost v rukou grafika či designéra, pro které by měl být tento notebook primárně určen.

Líbí se vám Lenovo Yoga Book? Co říkáte na jeho budoucí klon s ChromeOS? Využili byste ChromeOS?

Zdroj: talkandroid.com

Daniel Macho
O Autorovi - Daniel Macho

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)