TOPlist

Galaxy Note 8 představen: První Samsung s duálním fotoaparátem

telefon samsung galaxy note 8

Tak jsme se dočkali, Galaxy Note 8 se oficiálně představil. Telefon, o kterém se mluvilo v souvislosti s tím, že možná ani nevyjde. Nakonec se tak nestalo a na Note 8 čeká těžký úkol, vylepšit reputaci řadě Galaxy Note, která v minulém roce hodně utrpěla.

Galaxy Note 8 představení – Obsah

Samsung Galaxy Note 8 se chlubí duálním fotoaparátem

Konec všem spekulacím, Note 8 je tady. Mezi největší novinky, které Samsung představil, patří zcela jistě duální fotoaparát. Jedná se o první telefon této značky, který naskočil na tento trend posledních let. Oba dva fotoaparáty mají 12 MPx. První má širokoúhlý objektiv a světelnost f/1,7. Druhý je pak teleobjektiv se světelností f/2,4. Nechybí ani 2x optický zoom, optická stabilizace obrazu u obou fotoaparátů, nebo nahrávání ve 4K rozlišení.

Samsung nezapomněl ani na náročnější fotografování. A to například díky funkci Live Focus, díky které se dá lehce upravit hloubka ostrosti. Další funkce Dual Capture pořídí snímek z obou fotoaparátů zároveň, oba dva snímky pak můžete uložit. Jeden bude detailní a druhý naopak zachytí celou scénu.

telefon galaxy note 8 fotoaparat live focus

Na fotoaparát jsme zvědaví asi nejvíce, protože Galaxy S8 patří k telefonům s nejlepším fotoaparátem na trhu a bude zajímavé sledovat, co s tím udělá přidání druhého objektivu. Note 8 je vybaven i senzorem Dual Pixel, takže se dá očekávat rychlé automatické ostření. Selfie kamerka na přední straně má 8 MPx a světelnost f/1,7.

Čtečka otisků bohužel zůstává na zádech telefonu

Jeden z největších neduhů Galaxy S8 je bezpochyby čtečka otisků prstů, která je trochu nešťastně umístěna na zadní straně. Původně měla být umístěna do displeje telefonu, jenže technologie se nestihla připravit včas. A bohužel úplně to samé můžeme vidět i u Galaxy Note 8. Čtečka je opět umístěna vedle fotoaparátů, nyní alespoň rozděluje objektiv a čtečku LED blesk, takže se nebude fotoaparát špinit tak často.

Samsung Galaxy Note 8 parametry

[aps_product_sz id=“448783″]

Co se týče samotného těla telefonu, tak telefon měří 162,5 × 74,8 × 8,6 mm a váží 195 gramů, což je poměrně dost. Stupeň krytí je opět IP68, takže telefon vydrží ve sladké vodě v hloubce 1,5 metru až 30 minut.

Nově splňuje IP68 i pero S Pen. Fungovat bude i psaní na vlhkém displeji. Charakteristické pero S Pen je také vybaveno jemnějším hrotem, navíc je citlivější na tlak. Stále zůstává i to, že se dá schovat pero do těla přístroje a není to tak, jako třeba u Galaxy Tab S3, kde se již stylus nevešel.

Samsung Galaxy Note 8 Hands On: Bigger and Better Where It Truly Counts

Samsung Galaxy Note 8 Hands On: Bigger and Better Where It Truly Counts

Pokud vám ale vadí čtečka otisků prstů, existují i jiné varianty, jak telefon zabezpečit.  Samsung prezentuje hlavně snímání oční duhovky, které pak doplňují klasické odemykání telefonu, které známe z ostatních Android telefonů. O zabezpečení telefonu se také stará Samsung Knox, který údajně splňuje i parametry obranného průmyslu, a to jak na hardwarové, tak i softwarové úrovni.

Galaxy Note 8 rovněž přichází s Infinity displejem

I novinka Galaxy Note 8 nabídne displej s minimálními rámečky, který označují jako Infinity displej. Velikost je 6,3”, což je o 0,1” více, než u Galaxy S8+, samozřejmostí je Super AMOLED panel, rozlišení pak má Quad HD+, ve výchozím stavu je ale Full HD+, které k normální práci zcela stačí a nežere tolik baterie. Poměr stran displeje je 18.5:9, stejně jako u Galaxy S8. Nechybí ani funkce Multi Windows, která je známá u řady Note.

Galaxy Note 8 Hands-On: The Big Do-Over

Galaxy Note 8 Hands-On: The Big Do-Over

Nově nabízí párování aplikací App Pair, která umožní využít kraj displeje k vytvoření párů aplikací, ty se pak budou spouštět snadno současně.

Uvnitř telefonu najdeme jen to nejlepší

O výkon telefonu se stará osmijádrový Exynos 8895, dále je k dispozici 6 GB paměti RAM a 64 GB vnitřní paměti, místo avšak půjde rozšířit o microSD karty. Nechybí ani Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, poslední verze Bluetooth 5, USB typ C, NFC a navigace (GPS, Galileo, Glonass, BeiDou). Telefon nepřišel ani o 3,5 mm jack, který najdeme na spodní straně. Tlačítka telefonu jsou rovněž stejné, jako u Galaxy S8, a to včetně „oblíbeného“ Bixby tlačítka.

https://www.youtube.com/watch?v=RKYjdTiMkXM

Rovnou z krabice poběží Note 8 na Androidu 7.1.1. Samozřejmostí je pak aktualizace na nový Android Oreo. Baterie má kapacitu 3 300 mAh a také prošla osmibodovou kontrolou bezpečnosti, aby se neopakovalo fiasko jako u Galaxy Note 7. Telefon nebyl ochuzen ani o bezdrátové a rychlé nabíjení, i když se opět jedná „pouze“ o starší Quick Charge 2.0. Na konec máme jednu pozitivní zprávu pro všechny fanoušky dualSIM telefonů. Galaxy Note 8 bude v Česku oficiálně dostupný i v této verzi.

Cena Galaxy Note 8 šla opět nahoru

V České republice bude telefon Galaxy Note 8 dostupný ve dvou barevných variantách – černé Midnight Black a zlaté Maple Gold, a zároveň ve verzích Single SIM a Dual SIM. Připravuje se také velké množství různých krytů a odlišná barva dokovací stanice Dex, jak můžete vidět na fotce níže.

telefon samsung galaxy note 8 příslušenství

Note 8 cenu navýšil opět o trochu více. Doporučená maloobchodní cena je 26 999 Kč. Při předobjednání telefonu do 14. září zákazníci také dostanou dokovací stanici DeX.  V Česku se bude dát Note 8 koupit o den později, a to 15. září.

Jak se vám líbí Samsung Galaxy Note 8?

Zdroj: TZ

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (50)