Mozek Galaxy S9 odhalen: Exynos 9810 nabídne o 40% více výkonu

exynos 9810

Už minulý týden Samsung na Twitteru lákal, že nový procesor Exynos 9810 bude něco více. Včera se odhalilo, co tím společnost myslela.

Exynos 9810 se zaměřuje na AI a strojové učení

Nový Exynos 9810 pokračuje v trendu, se kterým již přišla společnost Huawei u procesoru Kirin 970. Zaměřuje se na hluboké učení (Deep Learning), neuronové sítě a obecně na AI. Zároveň by se měla vylepšit bezpečnost. Nová technologie umožní například přesné a rychlé hledání obrázků s podporou rozpoznání toho, co se na obrázku nachází. Nebude chybět ano vylepšení skenování obličeje a samostatná bezpečnostní jednotka, ve které budou uloženy údaje o obličeji, oční duhovce a otiscích prstů.

samsung exynos 9810

Nezapomnělo se ani na výkon. Opět se vyrábí 10nm procesem. Celkem má osm procesorových jader. O výkon se budou starat čtyři jádra Exynos M3 s frekvencí 2,9 GHz. Zbylé čtyři jádra jsou úsporné Cortexy-A55 s frekvencí 1,9 GHz. Nová čipová sada nabídne při využití všech jader navýšení výkonu až o 40 procent. A to ve srovnání se svým předchůdcem.

Pokud jde o konektivitu, tak Exynos 9810 dostal nový LTE modem kategorie 18 s podporou stahování až 1,2 Gb/s. Nechybí ani rychlejší zpracování fotografií, pokročilejší stabilizace pro snímky i videa. Nový procesor Samsungu už je v masové produkci, což znamená, že s téměř absolutní jistotou ho uvidíme v Galaxy S9.

Těšíte se na Samsung Galaxy S9?

Zdroj: ausdroid.net

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (15)