Chytré reproduktory Echo přichází do Česka. Amazon spustil přímý nákup

amazon echo cz

Odpoledne jsme informovali o tom, že Amazon spustil v Česku hudební službu Music Unlimited, která je přímou konkurencí pro Spotify, Google Play Music, Tidal atd. Nebyla to ale jediná novinka. Kromě toho se spustila možnost koupě chytrých reproduktorů Amazon Echo. Každý už si tak může přímo z Amazonu zakoupit chytrý reproduktor přímo na svou adresu a není potřeba využívat služby třetích stran, které převezou balík z Německa do Česka.

Chytré reproduktory Amazon Echo jsou v angličtině

I když se dají oficiálně reproduktory koupit v Česku, neznamená to, že přichází i čeština. Na to si musíme ještě nějaký ten čas počkat. Otázka je, jestli se vůbec někdy dočkáme podpory českého jazyka u Alexy, což je asistent Amazonu.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=ZLPmPzpqJN4

K aktivování pokročilých funkcí Amazon Echo je potřeba Android telefon s Androidem 5.0 a vyšším. Aplikace se dá stáhnout zdarma na Google Play. Jinak není potřeba nic zvláštního. V Česku na uživatele bude Alexa hovořit britskou angličtinou. K dispozici je podpora Amazon Music, TuneIn a většina příkazů k ovládání chytré domácnosti anebo klasické příkazy na zprávy, počasí či informace. Brzy se také dostane na podporu volání a posílání zpráv přes funkci Alexa-to-Alexa. Jediná funkce, která se u nás nepodporuje, je možnost propojení se Spotify.

amazon Echo a Echo Dot

Pokud jde o samotné chytré reproduktory. Tak se dají koupit tři modely. Nejlevnější Echo Dot vyjde na 59,99 EUR (cca 1 550 Kč), pro náročnější uživatele je určen klasický Amazon Echo za 99.99 EUR (cca 2 550 Kč). Nejdražší je pak Echo Plus za 149,99 EUR (cca 3 850 Kč).

Amazon Alexa
Amazon Alexa

Myslíte si, že se u nás Amazon Echo uchytí?

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)