Asistent Google se dostává i na starší zařízení a také tablety

asistent google starsi zarizeni

Asistent Google začal jako exkluzivní funkce pro první Pixel telefony, poté se rozšířil na všechny telefony, které mají alespoň Android 6 Marshmallow. A nyní přišel čas na další rozšiřování. Dočkají se starší zařízení s Android 5 Lollipop a také tablety.

Asistent Google se dostává na starší zařízení

Asistent se v těchto dnech pro starší zařízení rozšiřuje hlavně v zemích, ve kterých je oficiálně podporován jako třeba USA, Velká Británie atd. Postupně se ale bude rozšiřovat do celého světa, a to včetně Česka. I když u nás musíme stále počítat s tím, že oficiálně nerozumí asistent češtině. Neoficiální cestou už můžete mít Asistent v Češtině.

chytry asistent google

To, že jste obdrželi podporu asistenta se nedozvíte žádnou aktualizací, ale tím, že budete zkoušet vyvolávat hlasové vyhledávání. Celý telefon ale musíte mít přepnutý do angličtiny. Pokud necháte telefon v češtině, tak se vám Asistent Google neaktivuje.

Kromě podpory telefonu s Androidem 5 Lollipop, se dnes také začíná uvolňovat asistent na tablety. A to i když už svou největší slávu mají Android tablety za sebou. Opět platí stejná pravidla, mít nastavený jazyk tabletu na jeden z podporovaných. Jedna změna u tabletů je v tom, že je potřeba minimálně Android 6 Marshmallow, na tablety se starší verzí systému nebude asistent fungovat.

Používáte na svém zařízení Asistenta, i když se ještě nepodporuje čeština?

Zdroj: gsmarena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)