Nejnovější aplikace z Google Play #206: ovládejte jas displeje čtečkou otisků

Nejnovější-aplikace-z-Google-Play-#206-ovládejte-jas-čtečkou-otisků

Ukážeme vám aplikaci, se kterou budete moci ovládat jas čtečkou otisků prstů. Dále tu máme program, který promění telefon v počítačovou myš a balík tapet ve stylu OnePlus. Na závěr jsme připravili aplikaci, která z vašich fotek udělá doslova umělecká díla. Ano, je tu zase pondělí, a s ním již 206, pokračování našeho cyklu Nejnovější aplikace z Google Play.

DigiLux – ovládejte jas čtečkou otisků

Gesto čtečky otisků prstů jako způsob zobrazení upozornění přišlo v loňském roce coby novinka telefonů Google Pixel. Trvalo poměrně dlouho, než ho Google s aktualizací Androidu na verzi 7.1.2 připravil pro starší telefony Nexus 5X a 6P. V Androidu 8.0 Oreo otevřel Google aplikační rozhraní skeneru otisků prstů vývojářům, aby mohli vytvářet vlastní aplikace. Právě na něm staví aplikace DigiLux, s níž můžete nastavovat jas čtečkou otisků.

Nejprve budete programu muset povolit provádění změn nastavení systému a zapnout služby přístupnosti. Samotné rozhraní aplikace je jednoduchá obrazovka, na které můžete zvolit procentuální přírůstky/úbytky jasu, vybrat barvu indikátoru a rozhodnout, zda posouvání doleva/doprava změní úroveň podsvětlení na maximum nebo minimum. Pokut tedy přejedete po čtečce prstem dolů, jas se sníží například o 20 %, opačné gesto ho zvýší taktéž o 20%. Úroveň můžete postupně zvyšovat nebo snižovat, případně jednoduše přejet prstem vlevo/vpravo pro dosažení minimální/maximální hodnoty.

DigiLux je zdarma, ve spodní části obsahuje malý reklamní proužek. Funguje na zařízeních Android Oreo 8.0 (úroveň API 26) a vyšších, takže si ho můžete vyzkoušet na zařízeních třeba Nexus 5X, 6P, Pixel, Pixel XL a alternativních ROMkách. Aplikaci si zatím stáhlo přes 500 uživatelů a její známka je 4,9. Pokud by vám balíček nešel stáhnout z Obchodu Play, můžete ho získat na serveru APKMirror.

DigiLux: Fingerprint Gestures
DigiLux: Fingerprint Gestures

Gesta čtečky otisků prstů můžete vyzkoušet také díky aplikaci Fingerprint Quick Action, která funguje i na zařízeních s Androidem 6.0 a novějším.

WifiMouse – udělejte si z telefonu touchpad

WifiMouse je nová aplikace, která dokáže proměnit telefon nebo tablet na dotykové rozhraní pro ovládání počítače. Funguje podobně jako touchpad na notebooku, což se v určitých situacích může hodit. Aplikace také může zrcadlit obrazovku vašeho počítače přímo na mobilní zařízení. V Obchodě Play sice existuje řada alternativních programů, které nabízejí podobné funkce, většina z nich je však placená.

Dotykovou obrazovku telefonu či tabletu budete moci použít jako dálkový ovladač pro váš počítač. Aplikace je kompatibilní s operačními systémy Windows, Mac a Linux. Mezi funkce patří:

  • Používejte dotykovou obrazovku jako touchpad notebooku nebo klávesnici.
  • Klávesy médií, nastavení hlasitosti, ztlumení zvuku, přeskakování mezi skladbami, přehrávání / pauza.
  • Zrcadlení obrazovky: zobrazte si obrazovku počítače na telefonu.
  • Správce souborů: procházejte soubory v počítači, otevírejte je, nahrávejte a stahujte soubory do/z počítače.
  • Možnost spouštět aplikace a příkazy konzoly.
  • Správce úloh, zobrazení běžících procesů, využití CPU a RAM, zabíjení procesů.
  • Vypnutí, restart, odhlášení či uspání počítače.
  • Možnost zamknout či zhasnout obrazovku, případně ovlivnit jas.
  • Generické vzdálené ovládání prezentací pro PowerPoint nebo Libreoffice.

Po týdnu v Obchodě Play zaznamenala tato aplikace přes pět stovek stažení a může se chlubit známkou 4,1. 2 MB velký instalační balíček můžete použít na Androidu 4.1 a novějším.

Wifi Mouse - Remote Control fo
Wifi Mouse - Remote Control fo

Funkci bezdrátového touchpadu nabízí také „služebně starší“ aplikace Remote Mouse.

Pixywall – OnePlus Inspired HD Wallpapers – tapety v osvědčeném stylu

Této aplikaci jsme se věnovali v uplynulém týdnu. Jedné se o sadu desítek obrázků, které jsou inspirovány tapetami z telefonů OnePlus. Z pestré palety si určitě vyberete pozadí pro svou domovskou i odemykací obrazovku.

Jako hlavní vlastnosti a funkce jsou jmenovány:

  • Krásné snímky HD pořízené slavnými fotografy: prohlédněte si stovky tapet pořízených slavnými fotografy a vybranými týmem Pixywall.
  • Neustálé aktualizace: nové balíčky tapet v rámci každé aktualizace.
  • Vaše oblíbené položky: klepnutím na srdíčko si vytvořte vlastní sbírku obrázků, které se vám líbí.
  • Snadné použití: aplikujte zvolenou tapetu buď domovskou, nebo na odemykací obrazovku. Můžete si ji také stáhnout do zařízení a naložit s ní dle vlastního uvážení.
  • Menu pro pokročilé uživatele: získejte podrobné informace o tapetě, jako jsou rozlišení, velikost, název či barevná paleta.
  • Kategorizace: obrázky jsou pro lepší přehlednost roztříděné do kategorií.
  • Personalizace: vzhled aplikace odpovídá nejnovějším designovým trendům Material Design a nabízí světlý i tmavý režim.

Během týdne v Obchodě Play si tento program stáhlo přes tisíc uživatelů a jeho průměrná známka je 4,3. Instalační balíček velký 3 MB lze použít na telefonech a tabletech s Androidem 4.0.3 a vyšším.

Pixywall - OnePlus Inspired HD
Pixywall - OnePlus Inspired HD

Micasso – vytvořte ze svých fotek umělecká díla

Micasso je aplikace pro úpravu fotek pomocí filtrů. Takových programů je však v Obchodě Play nespočet. To, co ji odlišuje od většiny aplikací pro úpravu fotografií, je skutečnost, že používá vzory slavných umělců, takže dodá vašim snímkům opravdu jedinečný vzhled. Můžete tak například upravit obrázek vašeho psa tak, aby vypadal jako dílo Vincenta van Gogha či jiného slavného malíře. S pomocí tohoto programu tedy můžete své fotky proměnit do úžasných uměleckých děl známých malířů.

Micasso transformuje fotografie s použitím neuronových sítí a umělé inteligence. K hlavním vlastnostem patří:

  • Více než 25 grafických a malířských stylů.
  • Možnost vybrat jeden či více stylů současně.
  • Editor používá strojové učení a umělou inteligenci.
  • Umožní vám vybrat si z různých uměleckých děl, které namalovali umělci jako Picasso, van Gogh, Moser, Delaunay, Lichtenstein, Scully, Molzahn a další.

Aplikace má po týdnu více než 500 instalací a průměrnou známku 4,2. Můžete ji instalovat na zařízení s Androidem 4.2 a novějším.

Micasso - Turn your photos int
Micasso - Turn your photos int

S vyladěním fotek vám může pomoci například aplikace Afterlight.

Předchozí díly seriálu Nejnovější aplikace z Google Play

 

Objevili jste v Obchodě Play zajímavou novou aplikaci? Dejte nám o ní vědět v diskuzi!
Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)