Jak snadno a rychle stáhnout APK soubory přímo z Google Play?

Mobile communications and social networking concept

Chytrý telefon je bez chytrých aplikací poloviční – i proto se v oficiálním obchodě Google Play nacházejí tisíce dalších aplikací. Stahování a instalace je za normálních okolností velmi snadná, mohou ovšem nastat i situace, kdy aplikaci Google Play použít nelze. Co teď? Dnes si ukážeme snadný a velmi rychlý způsob, jak získat originální apk soubor přímo z Google Play.

Co to jsou apk soubory a jak je nainstalovat?

Ačkoliv se s těmito soubory nemusí běžný uživatel na oko nikdy setkat, vězte, že jsou součástí každého přístroje se systémem Android. APK soubory jsou totiž instalační soubory aplikací a právě tyto soubory stahujeme do telefonu či tabletu, pokud využíváme obchod Google Play.

A jak tyto soubory po stažení mimo Google Play nainstalovat? V první řadě je potřeba povolit instalaci z neznámých zdrojů ve vašem telefonu. Tuto volbu zpravidla nalezneme v sekci Nastavení – Zabezpečení.

Instalace samotných apk souborů je velmi snadná, budeme ovšem většinou potřebovat další aplikaci (ne každý telefon s Androidem to zvládne sám). Zprvu je potřeba nainstalovat některý z pokročilejších správců souborů (například skvělý X-Plore či ES Správce souborů). V něm postačí na daný soubor kliknout a nainstalovat.

Proč stahovat apk soubory mimo oficiální aplikaci Google Play?

Jistě si říkáte, že je zbytečné stahovat aplikace mimo Google Play, když stažení a samotná instalace zabere pár kliknutí. V drtivé většině případů máte pravdu, mohou ale nastat situace, kdy je stažení mimo oficiální obchod nezbytné. Spousta aplikací je totiž dostupná pouze pro určitá zařízení či pro určité regiony a oficiální obchod vám stažení zkrátka nedovolí. I přesto se velmi často stane, že aplikace po nainstalování funguje, i když vám Google Play tvrdí, že není kompatibilní.

Stejně tak se může stát, že váš přístroj Google Play ani nemá, případně zrovna nelze připojit telefon k internetu a máte k dispozici pouze počítač s pevným internetem. Spousta uživatelů může tento způsob využít ke snadné záloze instalačních souborů pro pozdější instalaci.

Upozornění: Tímto způsobem nelze stahovat placené aplikace. Toto stahování tedy neslouží ke krádeži softwaru, ale lze stahovat pouze aplikace zdarma. Můžete rovněž narazit na problémy s aplikacemi, které si žádají dodatečná data ke stažení.

Evozi Apk Downloader

Je to již více než dva roky, co jsme vám přinesli návod na použití doplňku APK Download do prohlížeče. Ten funguje velmi dobře, ale je nutné používat Google Chrome a zároveň jej správně nastavit. Autoři tohoto doplňku ovšem později představili webovou stránku, pomocí které lze apk soubory stahovat mnohem rychleji a snadněji. Stačí totiž pouze vložit odkaz na Google Play a rovnou začít stahovat apk soubor.

APK soubory jsou stahovány z Google Play bez jakékoliv modifikace. Nehrozí tedy jejich nepatřičná úprava, která by mohla vést k poškození vašeho telefonu. Ke stahování je používán fiktivní Google účet s regionem USA a operátorem T-Mobile. Pokud by vám některé aplikace nešly stáhnout, můžete zkusit použít zmiňovaný doplněk do Google Chrome.

Jak tedy přesně postupovat?

  1. Najet na oficiální stránku apps.evozi.com/apk-downloader.
  2. Do políčka Package name or Google Play URL vložit název balíčku či jednodušeji rovnou odkaz z Google Play.
  3. Kliknout na volbu Generace Download Link.
  4. Stáhnout apk soubor pomocí volby Click here to download.
Apk soubory stahování 5

Závěr

Stahování apk souborů bez nutnosti použít Google Play jsme vám představili již před dvěma roky. Tento článek jen poukazuje na rozšíření autorů, pomocí kterého lze stahovat tyto soubory snadněji a rychleji než kdy dříve. A stále zdarma. Tento web není jediný, kdo se dokáže pochlubit stejnou funkcí. Můžete vyzkoušet ještě například downloader-apk.com či apkleecher.com, které pracují na stejném principu.

Upozorňujeme, že stahování aplikací mimo Google Play představuje porušení licenčních podmínek společnosti Google. Tuto službu tedy využíváte na vlastní riziko.

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (24)