NutriAtlas – zjistěte složení potravin a vyvarujte se éček

Healthy-woman-eating-salad

Ať už jste se rozhodli zapojit do našeho nového projektu Jak hubnout chytře se SvětemAndroida nebo zatím pouze přihlížíte, bude se vám hodit aplikace NutriAtlas. Ta nabízí komplexní přehled o potravinách, které najdeme v obchodech a jejich složení. Snadno se dozvíte, kolik obsahuje „šunkový speciál“ éček nebo jaké alergeny najdeme v mléčných výrobcích. Pokud chcete začít jíst zdravěji, aplikace od českých vývojářů vám pomůže.

zdravá strava 1

NutriAtlas – co umí?

  • Encyklopedie éček
  • Encyklopedie potravin a jejich složení
  • Nákupní lístek
  • Recepty
  • Články a blogy
  • Kalendář
  • Diskuze

Encyklopedie éček – poradí, která jsou nebezpečná

Na éčka dnes narazíme i v potravinách, kde bychom to nečekali. Pokud se těm škodlivým chcete vyhnout, NutriAtlas vám pomůže. S emulgátory, stabilizátory a dalšími „vychytávkami“ moderního potravinářství je potíž, poněvadž ani při pohledu na obal nepoznáme, jak škodlivá jsou (pokud je neznáme z paměti). Právě tento problém řeší encyklopedie éček, ve které najdete jejich kompletní výčet. Zobrazit si je můžete buď ve skupinách, kompletním výčtem nebo pouze ty nejškodlivější.

ecka-25

Nechybí stupnice škodlivosti, jež vás poučí podle jakých kritérií jsou éčka hodnocena. Některé látky nemusí být vhodné pro děti, mohou obsahovat alergeny či být rakovinotvorné. S aplikací NutriAtlas budete vědět, jaké „E“ číhá na obalu vašich oblíbených potravin.

NutriAtlas 14

Encyklopedie potravin a jejich složení – vím, co jím

Informace o složení bývají na obalech občas tak titěrné, že lidé se slabším zrakem mohou mít s jejich přečtením dost zásadní problém. Ale nejen ti. NutriAtlas hlavně není jenom o výčtu složení, ale sdělí vám energetickou hodnotu výrobku, podíl bílkovin, cukrů a tuků, přihodí výpis éček a hodnocení uživatelů. Nutno uznat, že ne u všech potravin jsou informace kompletní (průběžně se doplňují), i tak se jedná o velmi cenný zdroj informací. Člověk by se až divil, co za látky obsahují některé výrobky.

Brain-Food

NutriAtlas podporuje skenování čárových kódů, takže během nakupování stačí fotoaparát nasměrovat na obal produktu a hned máte jasno, zda vám prospěje či nikoliv. Skenování čárových kódů významně vylepšuje použitelnost v praxi, textové vyhledávání v seznamu by bylo příliš zdlouhavé.

NutriAtlas 7

Nákupní lístek – na nic nezapomenete

Pokud patříte k lidem, kteří bez nákupního seznamu donesou domů polovinu dobrot, protože na druhou zapomněli, přijde vám vhod nákupní lístek. Velmi snadno do něj naházíte všechny položky a v případě, že si pamatujete alespoň hrubou cenu produktů, které chcete koupit, aplikace spočítá, kolik peněz budete potřebovat.

shopping list

Jak bývá u podobných aplikací zvykem, seznam můžete sdílet s ostatními (až po registraci).

NutriAtlas 6

Recepty – inspirujte se

Jeden aby stále vymýšlel, co vařit. Když vám dojde inspirace, i v této oblasti může NutriAtlas pomoci. Recepty jsou přehledně rozčleněny do kategorií podle jejich základní potraviny (jídla z rýže, jídla z těstovin), nechybí ani tipy na jídla pro děti, dezerty či koktejly. U každého receptu najdete postup přípravy, potřebné suroviny a kolik vám to celé zabere času.

rumpsteak

Sečteno, podtrženo

NutriAtlas mě potěšil svou komplexností a využitím v praxi. Nejenže už poznáte každé éčko na obale, dozvíte se energetické hodnoty a složení potravin, které denně kupujete, ale zároveň si můžete sestavit nákupní lístek či se inspirovat recepty. V aplikaci najdete i články a blogy, kde můžete čerpat chuť jíst zdravěji. Po zaregistrování (najdete v nastavení) můžete přispívat do diskuzí, hodnotit potraviny nebo recepty. Aplikaci najdete v Google Play ve verzi zdarma nebo za 57 Kč. Placená verze neobsahuje reklamy a autoři si podporu nepochybně zaslouží.

xjlu2pRwtJApTt03 HcoxuYWgJnXFDiJa2yxfCGcJM5G 7S2MMgRMQcqu
NutriAtlas Free
Verze 2.0.7
Velikost 2,8 MB
2.1+

ziKGfOuv9cMAAAAAElFTkSuQmCC
Zdarma


57,40 Kč

Matěj Machytka
O Autorovi - Matěj Machytka

Akční a věčně pozitivní člověk, studující svůj vysněný obor - marketingovou komunikaci a PR. Ujíždím na elektronické hudbě, zajímám se o DJing a jsem pravidelným… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (19)