Menu

Xiaomi Amazfit 2 recenze: Stylové chytré hodinky s podporou plavání i GPS

Xiaomi Amazfit 2 je očekávané pokračování oblíbených chytrých hodinek. Už na prvních pohled můžeme vidět atraktivnější design, prémiovější materiály, ale také vyšší cenu. Vyplatí se stále? To zjistíme v dnešní recenzi

Obsah recenze Xiaomi Amazfit 2

Obsah balení Xiaomi Amazfit 2

Chytré hodinky Xiaomi Amazfit 2, neboli Xiaomi Amazfit Stratos přichází v bílé krabičce, která nabízí jen to základní, co potřebujete k fungování. Jsou to tedy samotné hodinky, nabíjecí dok a manuály v čínštině. Žádné náhradní řemínky a další příslušenství se v balení nenachází.

Amazfit Stratos obsah balení

Design Xiaomi Amazfit Stratos si značně polepšil

Ihned po rozbalení si všimnete největšího pokroku, který u druhé generace Amazfit chytrých hodinek můžeme vidět. A to je samotný design. Právě design byl jednou ze slabin první generace, kdy hodinky nevypadají zrovna elegantně. Druhá verze to nahrazuje i několika novými materiály. Kombinují se prvky polykarbonátu, keramiky a nerezové oceli. Narostla i jejich hmotnost, a to na 70 gramů. Celkově vypadají mohutněji, čemuž pomáhají i rovnou tři výrazná tlačítka. Mačkají se velmi dobře a systém na ně reaguje velmi dobře. Pokud jde o voděodolnost, splňují 5 ATM a můžete s nimi i bez problémů plavat. Mají i speciální režimy pro plavání, o tom ale níže.

Amazfit Stratos design

Samotné tělo hodinek je vyrobeno hlavně z polykarbonátu, který nahradil keramiku u Amazfit Pace. Samotná tlačítka jsou z oceli. V základu fungují krajní pro pohyb v nabídce dopředu či dozadu. Prostřední slouží při podržení k přejití na domovskou obrazovku a při krátkém klepnutí k potvrzení aktivity. Při přidržení horního tlačítka se dá dostat k nastavení, při spodním jsou to oznámení. Přední strana kolem displeje je vyrobena z leštěné keramiky. Samotný displej chrání tvrzené sklo. Se zpracováním hodinek nemáme žádný problém, jsou pevné a odolné. Rovnou z krabice je k dispozici černý silikonový pásek. Hodí se ke sportování, je příjemný na kůži a zapínání je v pořádku. Pokud vám ale silikon nevyhovuje, dá se samozřejmě vyměnit za jiné 22 mm řemínky. K dispozici jsou kovové. klasické, ale i silikonové, akorát v jiné barvě.

xiaomi amazfit 2 katalog

Xiaomi Amazfit 2

1.0
  • Displej 1,34", LCD, 320 x 300 pixelů
  • Operační systém Proprietární
  • Senzory GPS, tep, gyroskop, akcelerometr, výškoměr, barometr
  • Konektivita Bluetooth 4.2, Wi-Fi
  • Úložiště 4 GB
  • Baterie 280 mAh

Displej Amazfit 2 je opět transflektivní. Vylepšení ale nečekejte

Pokud bychom se zaměřili čistě na specifikace, u displeje nejsou v “tabulkách” žádné změny. Opět se jedná o transflektivní displej s velikostí 1,34″ a rozlišením 320 x 300 pixelů. V obou případech se jedná o LCD panel, i když se před vydáním objevovala informace, že Amazfit 2 bude mít OLED panel.

Displej Xiaomi Amazfit 2

A pokud se zaměříme na reálné použití, žádných větších změn se oproti první generaci nedočkáme. Transflektivní displej má výhodu v tom, že je velmi dobře viditelný i při slunečním svitu. Je to ale vykoupeno obecně horší kvalitou zobrazení či horšími pozorovacími úhly.

Každopádně s čitelností displeje nebudete mít problém jak ve dne, tak i v noci, kdy se hodně zapojuje podsvícení. Nestávalo se nám, že bychom měli problém s tím, aby šlo vidět na informace na displeji. Po celou dobu jsme měli nastavený automatický jas, který se přizpůsobuje okolnímu osvětlení. Nicméně nečekejte stejnou rychlost změny jasu jako u telefonů. Obzvlášť při přechodech ze světlejších míst do tmavých si toho můžete všimnout. Horší už je to s dotykovou vrstvou, až nepříjemně často se nám stávalo, že Amazfit Stratos nereagovaly na dotyk hned napoprvé a museli jsme něco potvrdit napodruhé.

Vzhled ciferníků jde měnit, i když je tato funkce schovaná poměrně hluboko v nastavení. A to v hodinkách, i v samotné mobilní aplikaci. Odradí vás to od používání odlišných ciferníků. Funkce, která by se nám líbila, je například možnost výběru odlišných ciferníků podle denní doby, anebo třeba po splnění denního limitu kroků.

Hardwarová stránka Amazfit 2 se moc nezměnila

Hardware těchto hodinek se moc nezměnil oproti Amazfit Pace. Vzhledem k tomu, že se nepoužívá Android Wear systém, ale vlastní proprietární systém, to ani ničemu nevadí. Vše jede zcela bez problémů, během celé testovací doby se nám stalo jen dvakrát, že by nějak hůře reagovaly. A to při spuštění sportovní aktivity, stačilo ale po chvíli přejít na hlavní zobrazení a poté již opět fungovaly. Hodinky nemají reproduktor, upozornění probíhá přes vibrace. Neměli jsme problém s registrováním vibrací.

Xiaomi Huami hardware chytrych hodinek

Vnitřní úložiště je 4 GB, což je standard u chytrých hodinek, úložiště o této velikosti můžeme vidět i u konkurence, ať už to jsou Android Wear, nebo třeba Samsung Gear hodinky. Slouží hlavně k uložení písniček ve formátu MP3, které si následně můžete v hodinkách pustit a pomocí Bluteooth přehrát přes bezdrátová sluchátka. Například při běhání nemusíte nosit telefon, ale stačí vám pouze Xiaomi Amazfit 2. Z vnitřního úložiště může uživatel využít 2 GB. Propojení s PC či MAC můžete využít k uložení GPS souřadnic z vašich sportovních aktivit.

Hodinky však mají více funkcí, které můžeme najít u konkurenčních prémiovějších hodinek. Na mysli máme hlavně GPS, kterou musíme hodně pochválit. Při prvním spuštění se fixuje cca 2 minuty. Poté už ale byla vždy připravena do deseti sekund, většinou ale šlo o čtyři sekundy. Velmi dobře nám fungovala i měření jednotlivých kol při běhu na oválu. Problém jsme neměli ani s Bluetooth či Wi-Fi. Bluetooth nemusí sloužit pouze k propojení s telefonem, nebo se sluchátky. Úspěšně jsme hodinky propojili i s hrudním pásem Wahoo Tickr HR, následně se vám bude srdeční tep měřit pomocí pásu.

Senzory Xiaomi Huami Amazfit 2

Hodinky mají akcelerometr, výškoměr, gyroskop, barometr, snímač okolního světla a snímač srdečního tepu. Díky tomu můžou hodinky měřit ušlé kroky, výšku, vzdálenost, spálené kalorie, aktivní minuty, kvalitu spánku, srdeční tep a ukáží hodnotu VO2 Max.

Senzory Xiaomi Huami Amazfit

Zobrazení těchto dat jde bohužel pouze přímo v hodinkách nebo v aplikaci Amazfit. Nikde na webu, nebo na počítači se zobrazit nedají. Jedinou možností, je synchronizace do aplikace Strava. Má to ale omezení, kdy se nesynchronizují všechny aktivity. Například plavání se vůbec neukáže, přitom se jedná o jednu z hlavních funkcí těchto hodinek.

xiaomi_amazfit_stratos_senzory

Přesnost porovnávali hned s několika různými produkty, od chytrého náramku Mi Band 2, přes smartphone, až po hrudní pás. Spánkové cykly jsou měřeny velmi kvalitně, podle grafů jsou i o několik minut přesnější. Měření kroků je od Mi Band 2 hodně odlišné, někdy i o tisíc kroků. Senzor na měření tepu se nedá s hrudním pásem moc porovnávat, to už je úděl většiny chytrých hodinek, že se tep neměří přesně a musíte ho brát spíše s rezervou. Mírně se měření tepu vylepší, když si utáhnete pásek pevně. Jak už jsme ale psali výše, potěšila nás možnost propojení s hrudním pásem, pokud chcete přesněji měřit tep, máte možnost.

Voděodolnost a podpora plavání je největší výhodou

Zatímco první generace chytrých hodinek splňuje “pouze” certifikaci IP67. Novinka Amazfit Stratos splňuje 5 ATM, můžete je použít i k plavání. Mají na to i speciální režim pro plavání, kdy hodinky automaticky rozpoznají váš plavecký styl. Zkusili jsme je v bazénu a s plaváním nebyl žádný problém, s rozeznáním stylu už byl větší problém. Hodinky dokázaly poznat pouze styl prsa. Kraul ani znak nepoznaly. Samozřejmě mohlo jít o naši špatnou techniku plavání, přece jen nejsme žádní profesionální plavci. :) Jakmile ale poznaly styl, počítaly správně i tempo. Za nás má režim plavání rozhodně palec nahoru.

Xiaomi Amazfit 2 voděodolnost plavani

Xiaomi Huami Amazfit 2 vám vydrží až 3 dny

Baterie má kapacitu 280 mAh, podle výrobce by měla v klasickém používání vydržet až 5 dní. Mezi to počítají cca 200 notifikací denně a běh 30 minut. Na podobné hodnoty jsme se však nedostali, při běhání cca 40 minut denně s GPS a snímačem tepovky jsme se průměrně dostávali na 3 dny. Běhání o délce 30 minut s GPS a měřičem tepu ubere z baterie cca 5 procent. Výdrž je rozhodně nadprůměrná oproti Android Wear či Samsung Gear hodinkám. Nabíjení probíhá přes kolébku, do které hodinky jednoduše zacvaknete a z druhé strany připojíte přes USB například k PC nebo do adaptéru. Nabití hodinek z 10 procent do 100 procent trvá 1 hodinu a 45 minut.

Amazfit Stratos nabijeni

Aplikace Amazfit Watch poslouží dobře, ale nenadchne

Poslední chytré hodinky, které jsme recenzovali, byly Garmin Vivomove HR, kde jsme si hodně pochvalovali mobilní aplikaci. V případě Amazfitu už to velká sláva není, rozhodně se ale nejedná o katastrofu. Při prvním spuštění si můžete nastavit hned několik věcí, jako je třeba denní cíl v počtu kroků. Jakmile vše nastavíte a propojíte, zobrazuje se vám na hlavní stránce přehled nejdůležitějších informací, jako je počet kroků, srdeční tep, informace o baterii, spánek, možnost synchronizace apod.

V nastavení aplikace si můžete vybrat různé ciferníky, upravit si aplikace, jednotky, ve kterých budou hodinky fungovat atd. Podobně jako u předchozího modelu, i zde si můžete jednotlivé aplikace deaktivovat, pokud je nechcete používat. Pokud si aplikaci rozkliknete, budete si moct detailně zobrazit statistiky aktivit a činností. Bohužel se ale tyto statistiky zobrazují pouze v aplikaci nebo v hodinkách. Nedají se zobrazit přímo na webu Amazfitu, jedinou možností je propojení se službou Strava, kde se ale nepřenáší všechna data.

V aplikaci si můžete nastavit denní cíle, oznámení o pravidelném pohybu a samozřejmě tréninkový plán. Notifikace z telefonu si můžete nastavit, a to například jen na vybrané aplikace, volání apod. Rychlost aplikace je dobrá, nenabízí ale tolik informací jako třeba konkurence od Garminu či Fitbitu.

Amazfit Watch
Amazfit Watch
Developer: Huami
Price: Free

Jaká je cena hodinek Xiaomi Amazfit 2?

Tyto hodinky jsou poměrně specifické v tom, pod jakými názvy je můžete najít v obchodech. Všechny názvy jako Xiaomi Amazfit 2, Xiaomi Huami Amazfit 2, Amazfit Pace 2, nebo Xiaomi Amazfit Stratos patří k těmto hodinkám. Z názvu na krabičce produktu však můžeme vyčíst správný název Amazfit Stratos. Jak ukazují data serveru Heureka, na českém trhu se pohybují kolem částky 4 700 Kč. My je máme k dispozici z obchodu Gearbest, kde je jejich cena bez slevy 199 dolarů, to je v přepočtu cca 4 400 Kč. Trošku zmateně se v tomto eshopu nazývají Xiaomi Amazfit Smartwatch 2.

Konkurence pro chytré hodinky Amazfit Stratos

Jejich největší konkurencí je první model Amazfit Pace, který nabízí téměř identické funkce za polovinu ceny. Hlavním rozdílem a plusem u Stratos je lepší design, lepší ovládání a lepší odolnost proti vodě. S cenou, která atakuje 5 tisíc Kč se ale můžete porozhlédnout po jiných prémiových hodinkách. Je tu Samsung se svými Gear S3 a Gear Sport. Pak ale i Fitbit Ionic, nebo Huawei Watch 2.

konkurence Xiaomi amazfi 2 huawei watch 2 gear sport fitbit ionic

Závěr recenze Xiaomi Huami Amazfit Stratos

Tyto chytré hodinky mnoha jmen nejsou velkou evolucí, jak se na první pohled může zdát. Ano, design je zcela odlišný a pro mnohé mnohem více atraktivnější. Díky třem tlačítkům se mnohem lépe ovládají. Dalším velkým plusem je voděodolnost a podpora plavání. Potěší i kvalitní a rychlá GPS. Jenže “uvnitř” těchto hodinek se mnoho změn neudálo. Je to v podstatě stále stejný model jako Amazfit Pace.

Pokud už tedy vlastníte první modely těchto hodinek, nevidíme moc důvodů, proč si je koupit. Jedinou větší změnou ve funkčnosti je podpora pro plavání. I pokud nevlastníte první generaci těchto hodinek, nákup Stratos není moc výhodný. Za více jak poloviční cenu, která má 95 procent stejných funkcí. Připlacení za novější verzi je hlavně pro ty, kterým se líbí nový design a podpora plavání. Nejvíce se nám na chytrých hodinkách Amazfit Stratos nelíbí to, že se data z aktivit nedají zobrazit na webu či na PC a chybí podpora aplikací jako je Google Fit, Apple Health Kit, Endomondo nebo Runkeeper. Dotyková vrtsva by si zasloužila vylepšení, naštěstí se díky novým tlačítkům nemusí dotyk používat často.

Klady Amazfit Stratos

+ Kvalitní zpracování
+ Perfektní design

+ Dobrá výdrž na jedno nabití
+ Voděodolnost a podpora plavání
+ Podpora notifikací
+ Rychlá a přesná GPS

Zápory Amazfit Stratos

– Data aktivit se nedají zobrazit na PC
– Horší dotyková vrstva
– Málo novinek oproti předchozí verzi

– Vyšší cena

Za zapůjčení hodinek děkujeme společnosti Gearbest.

Jak se vám líbí hodinky Xiaomi Amazfit 2? 

 

Komentáře

Strny

strny -16

25.6.2018 17:56

Sorry jako, ale říci o této generaci, že jsou luxusnější než ta první?
Co ty kokotočářské čudliky?
K čemu slouží to kolotočářské okruží kolem ciferníku?

Za mne teda 1generace mnohem hezčí a elegantnější.

Nerdak

nerdak 5

25.6.2018 19:43

Len pekne plavajte s hodinkami co maju “5ATM” :)
[IMG]http://i68.tinypic.com/egskra.png[/IMG]

Dolezelt

Tomáš Doležel 2

25.6.2018 21:21

Ahoj
Díky za recenzi.
Hodinky mám už od března a jsou perfektní. Plavecký styl spolehlivě poznají. Problém je, pokud ho na chvíli změníte, tak v aplikaci uvádí mixed. Hodinky vydrží na baterii 5 dnů. Hodně záleží na mobilu, jak s nimi komunikuje (tím nemyslím notifikace, ale nastavení, jak udržuje spojení bluetooth (vlastnost firmwaru mobilu)). GPS je přesná, je ale důležité být při prvotním nastavení na dobrém signálu. Pokud je při fixaci GPS špatný signál, tak se mi zdá, že je pak celá trasa méně přesná (nespouštět GPS ještě v domě). Aplikace Amazfit je v pohodě. Synchronizace plavání do Stravy není pravděpodobně proto, že Strava jede jen aktivity s GPS (bazénové plavání je bez GPS). Plavaní venku pravděpodobně do Stravy půjde (běží GPS), nicméně jsem to nezkoušel.
Dotyková vrstva funguje dobře. Pokud je display mokrý, je potřeba používat tlačítka. Vodotěsnost je v pohodě. Chodím s hodinkami i do páry na cca 5 minut (zakázáno výrobcem = pára několikanásobně snáze pronikne do hodinek než voda) a je to u mě bez problémů.
Hodinky jsou tak dobré, že doporučuji koupit verzi se safírovým sklíčkem (téměř nepoškrábatelné) a koženým páskem navíc (cca 250 dolarů). Standard verze se dá koupit za cca 160 dolarů (Aliexpress akce, Gearbest kupon).
Co je dobré vědět:
1. Podsvícení je provedeno ve studené barvě s úzkým spektrem (působí to jako low cost), ale takto to má více lumenů při nižším odběru (toto mi docela designově vadí).
2. Hodinky neumí Strava Live Segments, které jsou perfektní. Na druhou stranu nejlevnější zařízení, které to umí stojí minimálně 8000 Kč a je třeba (myslím) mít placenou Stravu.
3. Pásek vydrží dlouho, nicméně jeho designová úprava jde rychle dolů (především při plavání ve chlorované vodě).
4. Rozhodně mi hodinky nepřipadají drahé a mohu všem doporučit. Extrémně návykové je soutěžení na segmentech ve Stravě, zvláště když se daří:)

Libb

Libb 82

26.6.2018 7:06

Docela dobře napsaná recenze.
U těch sportovních aktivit mně obecně vadí jedna věc, a to, že si to každý ukládá podle sebe a je prakticky nemožné změnit výrobce a přenést si data.
Měl jsem Google Fit, přešel jsem na čas na Samsung hodinky, kde je perfektní S Health, který jde pomocí externí aplikace naštěstí aspoń částečně synchronizovat s Google Fit. Teď mám hodinky Huawei 2, které sice Google Fit podporují, ale mají i svou aplikaci na cvičení (Huawei Health). Problém je, že se synchronizují data o tepu, ale už ne o cvičení. Což je na houby, protože bych chtěl data mít hlavně v Google Fit (umí zobrazit data i na webu, což S Health ani Huawei Health ne) a hlavně nabízí nejvyšší kompatibilitu co jsem zatím našel, ale zase Huawei umí lépe zobrazit data – hlavně umí u tepu při cvičení zobrazit i souhrn, jak dlouho jsem byl v které fázi (spalování tuků apod.)
Nemáte někdo v kapse nějaký trik, jak tyhle služby lépe propijit?

Terzdek

terzdek93 1

26.6.2018 7:43

Ahoj, recenzi jsem psal pro miui.cz, a už je asi 3 měsíce stará, ale třeba pomůže.

Popis:
Levné hodinky s funkcemi jako má například Garmin a jiné.
Hodinky objednány z aliexpressu v době, kdy se na českém trhu nedaly sehnat.
Můžete si vybrat z několika aktivit, jako je plavání, chůze, běh, lyžování, triatlon, kolo, běžecký pás, rotoped, eliptický trenažér, běh po horách , vysokohorská turistika, tenis, fotbal, a jiné kombinace sportů.
Trochu mi mezi aktivitama chybí třeba bruslení, nebo běžky.
Hodinky dorazily v čínštině, kdy jsem ihned otevřel bootloader nainstaloval custom ROM s češtinou.
Hodinky mi vydrží cca 5 dní a při aktivitě píšou cca 28 hodin s GPS.
Při zvolení režimu měření tepu hodinky vydrží o den méně, tedy cca 4 dny.
Hodinky dále obsahují: stopky, časovač, budík, rozsáhlé nastavení, trenér, měření spánku, měření tepu a další.
Spánek měří luxusně a to i po noční, tedy palec nahoru. (někdo to psal, že s noční měl problém).
Vibrace na budíku lze regulovat a tedy vstávání žádný problém. Totéž lze říci o jasu, který jde vypnout a nebo regulovat.
Naprostou samozřejmostí je vodotěsnost, ale ne na potápění. Plavání vyzkoušeno a pohoda, dokonce dobře měří plavání.
Připojení bluetooth sluchátek není problém a dokonce jsem připojil i můj Soundbar od LG. Do hodinek lze nahrát muzika a tak není třeba ani telefon. Vyzkoušeny BT sluchátka z číny.
Export trasy v pohodě a se synchronizací do app AmazfitWatch (upravená od Italů verze 3.0.0, nyní už verze 4) funguje bez problému i export do Stravy. Současně funguje posílání ciferníků přímo do hodinek přes apku.
Pásek pasuje z jedniček v pohodě, taktéž z verze BIP. Na netu je jich asi milion. V současnosti mám doma tři a všechny ok.
Hodinky fungují i jako zařízení pro chytré odemčení telefonu, což stále využívám a funguje to parádně.
Samozřejmostí jsou notifikace a to čehokoli, já například využívám na messengery, maily, FB, ale funguje i třeba na Google fotky či upozornění na muj_vlak, tvprogram a podobně.
V současnosti testuji naprosto skvělou appku s názvem: AMF Phone. Nejen, že lze nastavit detailní parametry pro zobrazení notifikací, ale lze i jednoduchou klávesnicí, či předvolbami odpovídat. Tady opět palec nahoru!
Předpověď počasí chytá z telefonu a tak přesnost záleží na dotyčném serveru.
Výměna ciferníku je jednoduchá dlouhým podržením lze změnit, popř přímo v appce.
Hodinky dále měří VOmax, kroky, kadenci, tep, km a další. Vše se přenáší do hodinek a lze si data dodatečně přečíst a zhodnotit. Samozřejmostí jsou grafy.
Na hodinky jsem si koupil folii a neodlepuje se ani při koupání.
Vzhled hodinek je prostě super a tlačítka smysl mají a to hlavně při plavání, kde dotyk nefunguje dobře. Hlavně při aktivitě slouží k odemčení dotyku displaye.
Při otočení zápěstí, nebo ťuknutí na display se rozsvítí, což je super. Display není černý a i bez osvětlení lze na něm vidět ciferník.
GPS signál najde téměř ve vteřině, u baráku trochu déle.
Nechybí ani kompas, který se musí zkalibrovat otáčením zápěstí a funguje výtečně.
Lze nastavit, jak letový režim, tak noční režim. Opět používám denně.
Hodinky ukazují zony tepu i TE kondici, takže opravdu pomáhají zlepšovat výsledky sportovce.
Aplikace připomenutí, že dlouho nechodím jsem ihned vypnul. :)

Mínusy:
Chtělo by to doplnit nějaké aktivity.
Občas přijdou notifikace dvakrát. (asi chyba telefonu)
Když zapomenu vypnout aktivitu, již nelze editovat (naměří i cestu vlakem).
Nejde mi propojit s apkou Mifit, něco dělám asi blbě.
Při zvolení aktivity, nelze ovládat přehrávající se hudbu.
Do hodinek nelze nahrát české, ani evropské mapy. Tedy navigujete třeba podle trasy, ale na černé obrazovce.
V poslední době problém s nadmořskou výškou, prostě ji měří blbě! Na 50 km (kolo) naměří dvojnásobné převýšení.

Super hodinky, o kterých by se dalo psát spoustu hodin za rozumnou cenu. Nákupu nelituju!
Používám je hlavně kvůli měření trasy na kole, pěšky a plavání + každý den měření kroků a buzení.
Jakmile si nastavím cíl pro pěší tůru, už jej nelze nikdy změnit. Jedná se o bug.
Nabíječka je jiná než u verze 1, a lze získat z Číny.

Doporučuji všem návštěvu forma miui.cz, kde je ke stažení custom ROM a dále obrovská komunita dokáže poradit. S největší pravděpodobností se tam již Váš nápad, postřeh, chyba řešila.

Uni

uni -189

26.6.2018 7:29

O nahrávání SW nic, o OS nic, o SoC nic,… Jsou to vůbec tolikrát zmiňované chytré hodinky? Z popisu vyplývá, že je to spíše sport tracker.

Karmy

Ondřej Karmazín 2

26.6.2018 7:49

Libore, zkus aplikaci SyncMyTracks. Je ve free i placené verzi a umí i selektovat aktivity. Bohužel je to vždy dvoustranná synchronizace. Další možností je asi tapiirik, ale ten mi moc nefungoval. Jinak Google Fit je neskutečná tragédie co do UI a moc informací z toho rozumně stejně člověk nevyčte, takže přidaná hodnota je v té možnosti synchronizovat se vším možným.

Maxipes

Maxipes -3

26.6.2018 10:03

Chytré hodinky s příležitostným využitím jako sporttester, proč ne? Vypadají dobře, za ty peníze fajn. Jestli to ale chce někdo jako full sportester, k čemuž recenze tak nějak směřuje, pak děkuji nechci. Právě kvalitní přenos dat, následné zpracování a bezproblémový export a import dat do dalších platforem je klíčový. Tady čína zatím ještě konkurovat nedovede.

Hurecc

Jan Sz -4

26.6.2018 10:26

Neni lepsi priplatit a zebrat radeji samsung gear s3?

Uni

uni -189

26.6.2018 10:47

Jan Sz: Utratit dvojnásobek jen opravdu málo kdo označí “připlatit”:D

Tom_benda

Tomáš Benda 3

26.6.2018 13:17

Dobrý deň, chcel by som sa Vás opýtať či nemáte problém s oneskorenými notifikáciami. Hodinky mám od piatku a včera mi začali chodiť notifikácie tak, že som s niekym dotelefonoval a až potom mi začali vibrovať, že mi daná osoba volá. Spárované ich mám s Huawei P10 a používam aplikáciu priamo od výrobcu. Za akúkoľvek radu budem vďačný.

Dolezelt

Tomáš Doležel 2

26.6.2018 19:53

Ahoj. Srovnával jsem přesnost GPS ve firmware z března a současným. Trasy z března jsou OK. Poslední trasy jsou dost nepřesné. Je tam pravděpodobně nový vyhlazovací algoritmus při špatném signálu nebo jeho ztrátě (při dobrém signálu není rozdíl). Hodinky si nyní dost vymýšlí. Velmi agresivně vyhlazují rohy. Při ztrátě signálu si vymyslí neexistující trasu podle trendu z posledních naměřených bodů. Velice nepovedený update GPS.
PS: Notifikace Huawei… Huawei má ve firmware vlastní featury pro šetření energií. Např. What’s up zprávy mi nejdou dokud nezapnu telefon. Proto bych hledal chybu v telefonu někde v nastavení úspor energií. Případně Bluetooth.

Hurecc

Jan Sz -4

27.6.2018 0:05

Jo v emui se musi v nastaveni aplikace zakazat optimalizovani a killovani prislusne app a nepouzivat , zadne setrice baterie.

Tom_benda

Tomáš Benda 3

27.6.2018 7:03

Práve že som si aj myslel, že to bude v telefóne, ale stále s tým mám problém, mám nastavené riadiť aplikáciu manuálne a v rámci toho všetko povolené. Naozaj som už zúfalý, s hodinkami som veľmi spokojný, ale toto je hrozné a neviem si rady.

Uni

uni -189

27.6.2018 9:35

Jo killovače jsou fakt dobrý nápad. Pak helpdesky neustále řeší “proč mi to nezaznamenává trasu”, “proč to nenotifikuje” a kdesi cosi. Samozřejmě daní nezapomenou “ohodnotit” aplikaci 1* v Store. Android je fakt na maděru…

Tom_benda

Tomáš Benda 3

27.6.2018 11:26

Takzvané “killovače” nepoužívam od androidu 2.3 čiže tam problém nieje. Pozeral som nastavenia telefónu a myslím si, že mám všetko povolené. Naozaj neviem kde je chyba.

Uni

uni -189

27.6.2018 11:42

Tomáš Benda: No pozor, ono to ne hned může být zřejmé, že se jedná o “killovač”. Např. Sony to vzletně nazývá “Stamina”, správa napájení. Ale v principu je to killovač. I ostatní výrobci to mohou porůznu poskrývat ve svých nadstavbách v rámci “vylepšení”.
Btw zrovna Sony mají vývojáři skutečně “rádi” za jeho správu napájení.

Tom_benda

Tomáš Benda 3

27.6.2018 14:01

No tak máš pravdu, hrabal som sa v nastaveniach a ak dám spravovať automaticky(čo som predpokladal, že s tým bude problém) sa to zatiaľ javí OK. Ak dám spravovať manuálne a tam zakliknem všetko( automaticky spustiť, sekundárne spustenie, spustiť na pozadí), tak notifikácie meškajú. Budem to ešte pozorovať a neskôr dám vedieť, ako to dopadlo.

Meichel

Meichel 1

29.6.2018 8:27

Jen bych doplnil pár informací. Hodinky mají upravený Android 5. Lze do nich instalovat APK soubory aplikací přes PC příkazy ADB (nebo různé dostupné utility). Některé aplikace fungují dobře, některé vůbec. Kdo chce může testovat. Samozřejmě čím jednodušší a hlavně menší aplikace, tím větší šance na úspěch (kalkulačka, světový čas, batery monitor, task manager, file manager, prohlížeč obrázků, hudební přehrávač, ale také i jednoduché hry jako soliter, flappy bird, 1024). Jsou i dostupné některé aplikace z Android Wear, které po menší úpravě také fungují (jedná se pouze o stand-alone aplikace, nevyžadující spojení s telefonem). Jak někdo zmínil mapy a navigace přímo v hodinkách. Já mám otestovanou a funkční aplikaci OSMAND v. 2.8.2 kvůli velikosti balíčku (69MB). Větší balíčky nad 70MB nejdou kvůli velikosti RAM instalovat. V ní mám stažené mapy svého regionu (zdarma) a můžu vesele využívat kompletní navigaci v hodinkách (s přihlédnutím na omezení velikosti a tvaru displeje hodinek). Já osobně moc často nepoužívám, spíš to beru jako nouzovku někde na houbách, nebo kdyby mě napadlo zaběhnout si někam do neznámých míst a nevěděl kudy zpět. :-) Kdyby měl někdo z majitelů zájem testovat a zkoušet co všechno hodinky můžou umět díky komunitě, ať navštíví výše zmiňované stránky MIUI.CZ.

Tom_benda

Tomáš Benda 3

29.6.2018 12:33

Ako som písal vyššie, notifikácie mi už fungujú, ďakujem za rady.

D1ancul0

d1ancul0 0

29.6.2018 16:33

Tomáš Benda – chcem sa ťa spýtať že kde presne sa dostanem do nastavení, pretože mám podobný problém a mám Huawei P10 Lite. Ďakujem za odpoveď.

Meichel

Meichel 1

30.6.2018 11:10

Některé telefony,jako třeba právě Huawei používají celkem nekompromisní Task Killer. Je potřeba nastavit výjimky pro konkrétní aplikace,jinak nefungují na pozadí jak mají.

Gryllus

gryllus 0

1.7.2018 17:56

“Vzhled ciferníků jde měnit, i když je tato funkce schovaná poměrně hluboko v nastavení. A to v hodinkách, i v samotné mobilní aplikaci. Odradí vás to od používání odlišných ciferníků.”
Mě to tedy neodradilo, stačí podržet prst na ciferníku a pak jen listovat a vybírat jiné.Hluboko do nastavení není třeba. Jednoduché.

SqualSK

SqualSK 0

2.7.2018 19:57

Otázka na všetkých používateľov týchto hodiniek…naozaj majú bez akejkoľvek vrchnej nálepky to ciachovanie číselníka po obvode? Lebo na mojich také nie je…

Tom_benda

Tomáš Benda 3

3.7.2018 7:08

To d1ancul0: nastavenia-aplikácie-amazfit watch-baterka a tam si zvolíš spravovať automaticky. Ja som skúšal spravovať manuálne a tam som povolil všetko, ale vtedy mi notifikácie nechodili.

To Meichel: hej to máš pravdu, tiež som mal takú skúsenosť a preto som si výnimku nastavil, ale práve že v tomto prípade výnimka bola zlá, sám tomu nerozumiem.

To: SqualSK: áno po obvode je ciachovanie ciferníka, bez akejkoľvek nálepky

Tkalisch

KaldaSuny 0

6.7.2018 8:55

To je reklama na obchod Gearbest? Proč neuvedete teda i cenu v jiných obchodech? Např. na Ali je cena cca 3800,- Kč, Xiaomi Huami Amazfit 2 Amazfit Stratos Pace 2 Smart Watch with GPS Xiaomi Watches PPG Heart Rate Monitor Firstbeat VO2max
http://s.aliexpress.com/E77vMNvE?fromSns=Copy to Clipboard

Meichel

Meichel 1

6.7.2018 9:08

Tomáš Benda: existují dva druhy seznamů. Black list a white list. Každý výrobce to používá jinak. White list je seznam povolených, black list je seznam zakázaných, ale taky záleží v jakém kontextu. :-D

Daevis

David TrlicaRedaktor 49

6.7.2018 10:51

@KaldaSuny: Xiaomi nemá oficiální zastoupení v České republice, proto se zapůjčení produktů na recenze musí řešit přes obchody. V tomhle případě je to Gearbest, proto se objevuje i v recenzi. Pokud by nám je zapůjčil Aliexpress, tak je zde Aliexpress. Ta cena je uvedena při vydání recenze, pokud si nyní ten odkaz rozkliknete, zjistíte, že stojí momentálně v přepočtu 3 730 Kč.

Dolezelt

Tomáš Doležel 2

11.7.2018 21:20

GPS výškoměr.

Minulý týden jsem byl jezdit DH na sjezdovce v Bílé a zjistil jsem poměrně zásadní nepřesnost výšky z GPS. V podstatě jsem jsem jezdil lanovkou do stále stejné výšky a sjížděl do stále stejné stanice lanovky. Relativní naměřená změna výšky (tedy to co jsem sjel) byla stejná, ale absolutní změřená výška první vs poslední jízda se lišila o 50 metrů. Každou jízdu jsem podle hodinek jel lanovkou níže a zároveň sjížděl hlouběji (konečná lanovky byla po 7 jízdách o 50 metrů níže).

Skvrnda

skvrnda 0

22.7.2018 8:52

GPS výšku neměří, to je blbost. K určení výšky se využívá barometr, tedy atmosférický tlak. A jak známo, když se mění počasí, mění se i tlak. Když se počasí vylepšuje, stoupá tlak a barometr v hodinkách to logicky vyhodnotí jako měnší výšku.
Aby se tomuto předešlo, musely by hodinky softwarově korigovat naměřené hodnoty s nějakým konstantním místem v dané oblasti, kde se měří tlak.

RobinKo

RobinKo 0

25.9.2018 10:45

Zaujímalo by ma, či po spárovaní s hrudným pásom, hodinky upozorňujú na prekročenie nastavenej tepovej zóny.

RSS (komentáře k článku)