OnePlus potvrzuje únik platebních údajů: Týká se desítek tisíc zákazníků

unik platebnich udaju oneplus

Na začátku týdne jsme vás informovali o problému, který postihl společnost OnePlus. Několik desítek lidí přišlo o peníze z platebních karet. Všechny přitom spojovalo to, že v poslední době nakupovali na oficiální stránce OnePlus. Únik platebních údajů potvrdila společnost před malou chvílí. Ve finále se únik dat týká mnohem většího počtu lidí, než se původně myslelo.

Únik platebních údajů se týká 40 tisíc zákazníků OnePlus

Dříve tento týden společnost zakázala nakupování přes platební karty a oznámila, že problém s únikem řeší. Dnes zveřejnili, že únik platebních údajů se týká čtyřiceti tisíc zákazníků. Všichni poškození uživatelé by v tuto dobu již měli obdržet emailovou informaci od OnePlus.

Společnost potvrdila, že na jejich webových stránkách došlo k úniku. Hackeři dokázali dostat škodlivý skript na stránku, kde se zadávají platební údaje, přesně jak předpověděla i bezpečnostní společnost Fibus Information Security, která už na začátku týdne zveřejnila informace, jak mohli získat hackeři data z webu OnePlus.

oneplus 5t predstaveni

Skript byl eliminován až 11. ledna 2018, nasazen na web OnePlus byl zhruba v polovině listopadu 2017. A to je právě časové okno, ve kterém mohli získat hackeři čísla karet, datum expirace i bezpečnostní kód.

Uživatelé, kteří platili již dříve uloženou kartou, by tímto únikem neměli být zasaženi, stejně tak i ti, kteří platili přes PayPal. Pokud jste od poloviny listopadu nakupovali něco přes oficiální stránku OnePlus, tak byste měli být na pozoru, jestli se na vašem účtu neobjeví podezřelé platby.

Nakupovali jste v tomto období na OnePlus stránce?

Zdroje: oneplus.net, androidpolice.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)