5 tipů na zajímavé zboží z čínských obchodů #98: HDMI převodník, rychlá nabíječka a další

tipy-z-ciny

Dnešním dílem se pomalu blížíme k jubilejnímu 100. pokračování našeho seriálu 5 tipů na zajímavé zboží z čínských obchodů. Dnes vám představíme tipy na HDMI převodník, USB-C OTG redukci nebo levnou sadu na opravu telefonů.

1) Nabíječka do auta a Bluetooth headset v jednom

Nabíjet mobilní telefon na cestě automobilem je rozumné – při řízení telefon zpravidla leží na jednom místě, může být tedy snadno dobíjen a získaná energie se bude rozhodně hodit. Pokud navíc váš automobil nedisponuje Bluetooth handsfree, můžete vyzkoušet náš první tip. Ten v sobě sdružuje nabíječku do auta a zároveň malé Bluetooth sluchátko, které může posloužit pro vyřizování hovorů za jízdy.

Vlastnosti – nabíječka a Bluetooth handsfree:

  • výstupní proud až 2,4 A,
  • konektivita: Bluetooth,
  • výdrž baterie handsfree: až 2,5 hodiny hovoru,
  • automatické nabíjení Bluetooth sluchátka.
5 tipu na zbozi z cinskych obchodu – Bluetooth nabijecka

Cena: 476 Kč (Aliexpress)

– zaslal Zbyněk Trnka (celkově 3 tipy)

2) OTG redukce s USB-C

Reversibilní konektor USB-C se rozhodně nerozšiřuje takovou rychlostí, jako jsme si v době jeho uvedení představovali. Přesto už můžeme říci, že drtivá většina vybavenějších telefonů jím disponuje (hlavně vlajkových lodí). Může se vám tedy hodit tato OTG redukce, pomocí které k telefonu připojíte i další periferie – flash disk, myš či třeba klávesnici.

5 tipu na zbozi z cinskych obchodu – OTG-redukce

Cena: 63 Kč (Aliexpress)

– zaslal Zbyněk Trnka (celkově 3 tipy)

3) Kvalitní nabíječka s podporou QC 3.0

Vašek Švec, jeden z našich redaktorů, doporučil do našeho seriálu nabíječku, která disponuje třemi USB výstupy a podporuje dokonce rychlonabíjení QC 3.0. Dle jeho slov funguje nabíječka za danou cenu skvěle a rychlost nabíjení odpovídá údajům výrobce. Cena je navíc lákavá.

Vlastnosti – nabíječka s podporou QC 3.0:

  • 3 USB výstupy,
  • podpora technologie Quick Charge 3.0 (25 W),
  • výstup QC 3.0: (3,6-6,5 V) 3 A / (6,5-9 V)2 A / (9-12 V) 1,5 A
5 tipu na zbozi z cinskych obchodu – nabijecka

Cena: 354 Kč (Aliexpress)

– zaslal Vašek Švec

4) Levná sada na opravu telefonu

Vyměnit displej telefonu či nějakou jinou část dnes zvládnou uživatelé i v domácích podmínkách. Dílů lze totiž objednat z Číny mnoho, a to navíc za velmi lákavé ceny. Rozebrat dnešní telefony také není zase tak složitý úkol, bude se vám k tomu ale hodit správné nářadí. To obsahuje 9 nástrojů, které poslouží k bezpečnému rozebrání částí telefonu, aby nedošlo k jejich poškrábání či poškození.

5 tipu na zbozi z cinskych obchodu – levna sada na opravu

Cena: 22,26 Kč (GearBest)

– zaslal Vašek Švec

5) HDMI převodník

I dnes se může stát, že doma máte zařízení, které nenabízí HDMI konektor, ale klasické analogové vstupy. Co dělat, pokud potřebujete zobrazit například obraz z telefonu? Možností je HDMI převodník, který opět doporučil a sám vyzkoušel Vašek Švec. S danou cenou se jedná o levné a šikovné řešení.

5 tipu na zbozi z cinskych obchodu – hdmi prevodnik

 

Cena: 237 Kč (GearBest)

Soutěž: Pošli nám svůj tip na čínské zboží a vyhraj zajímavé ceny!

Tento článek vznikl jako pokračování návodu Jak nakupovat z Číny. Zajímavých zboží v čínských obchodech jsou desítky až stovky, proto bychom chtěli ve stejném duchu pokračovat i nadále. Jelikož je o tento seriál velký zájem, rozhodli jsme se odměnit čtenáře, kteří pomohou s jeho tvorbou. Každý, kdo pošle šikovný tip, který použijeme v našem seriálu, se zařadí do soutěže. Vyhrají pak tři čtenáři, kteří zaslali nejvíce tipů, které použijeme v některých z nadcházejících dílů.

O co budeme hrát?

cestovni-pouzdro


K odeslání svých tipů do dalšího dílu využijte soutěžní formulář.
[gravityform id=“43″ title=“true“ description=“true“]

5 tipů na zajímavé zboží – pravidla soutěže

  1. Soutěž pořádá server www.svetandroida.cz.
  2. Soutěže se mohou zúčastnit všichni občané České republiky a Slovenska.
  3. Do slosování budou zařazeni pouze ti soutěžící, kteří vyplní kontaktní údaje (jméno a příjmení, e-mail, odkaz na zboží) a potvrdí souhlas s pravidly soutěže.
  4. Každý 10. díl budou vybráni 3 výherci (ti, kteří zašlou nejvíce tipů, které se objeví v našich článcích), které budeme kontaktovat na uvedeném e-mailu za účelem získání adresy pro zaslání výhry.
  5. Další vyhlášení proběhne po 106. díle seriálu v samostatném článku.
  6. Každá osoba se může soutěže zúčastnit vícekrát, ovšem vždy s odkazem na jiné zboží. Duplicitní a podvodné záznamy budou ze soutěže vyřazeny, stejně tak účty založené pouze za účelem soutěže.
  7. Ze zákona se na výhry nevztahuje záruka.
  8. Pořadatel soutěže si vyhrazuje právo změnit pravidla, termín konání soutěže a ceny. Za výhry nelze obdržet finanční náhradu a nelze je vymáhat právní cestou.
  9. V případě, že výherce na informační e-mail o získání výhry neodpoví do 72 hodin od odeslání, bude automaticky vybrán výherce jiný a původnímu výherci nárok na výhru zaniká.

Předchozí díly seriálu 5 tipů na zajímavé zboží z čínských obchodů

Který z našich tipů vás zaujal nejvíce? HDMI převodník nebo třeba rychlá nabíječka?

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (10)