TOPlist

Tip z redakce: Jak naučit telefon návrat na domácí obrazovku po ukončení hovoru

AutomateIt-1

Víkend začíná a máme pro vás další užitečný tip z redakce. Dnes si ukážeme jednoduchý trik, jak se vrátit na domácí obrazovku po ukončení hovoru, aniž bychom museli mačkat tlačítko domů. Zbytečné, říkáte si?

Jednoduchý, ale užitečný pomocník

Tento tip si získal v Obchodu s pravidly největší počet kladných hodnocení vůbec, takže není pochyb o tom, že jej spousta uživatelů radostně využívá. Na první pohled se to může zdát jako zbytečnost – a ona možná i ve své podstatě je, ale ušetří nám čas a pokud už nějaký nástroj typu AutomateIt či Tasker používáte, není důvod to nezkusit.

Pravidlo staví na jednoduchém principu – po skončení hovoru za nás stiskne tlačítko domů. To v drtivé většině případů ušetří čas, protože po hovoru obvykle chceme s telefonem pracovat, což z aplikace pro volání nepůjde a stejně se vrátíme domů.

Jak toho docílíme?

Opět se musíme obrátit na aplikace třetích stran. Výběr je ale pestrý:

Nastavení v praxi – AutomateIt

Pokud používáte AutomateIt, můžete si pravidlo stáhnout přímo z oficiálního Obchodu s pravidly. Uvedeme ale ruční nastavení pro případ, že byste si pravidlo chtěli upravit k obrazu svému nebo nastavit obdobně v jiné aplikaci.

Jako první tradičně zvolíme Přidat pravidlo a jako spouštěč vybereme volbu Hovor: stav hovoru. Na následující obrazovce je potřeba postupně zaškrtnout volby Konec hovoru a Všechny kontakty.

Potvrzením volbou Další se dostáváme k výběru akce. Zde vybereme Zobraz „Home“ obrazovku. Tato volba nemá žádné nastavení, a proto již pouze postačí pravidlo vhodně pojmenovat a uložit ikonou diskety v pravém horním rohu.

Tip z redakce – předchozí díly

Jan Dolejš
O Autorovi - Jan Dolejš

Uchvácen mobilními technologiemi a veškerým dějstvím v oblasti IT. Google Android se stal mojí srdcovou záležitostí a nehodlám se jej jen tak vzdát. S oblibou… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)