Huawei prozradil, proč nechtěl vyrábět telefon Google Pixel

Telefon Google Pixel a Huawei

Po úspěšném vývoji Nexus 6P v minulém roce, se očekávalo, že Huawei bude mít na starost i telefon Google Pixel. Nicméně ukázalo se, že Huawei z blíže neurčeného důvodu z projektu vycouval. Vice prezident společnosti Huawei nyní řekl proč.

Telefon Google Pixel měl původně vyrábět Huawei

Colin Giles, vice prezident společnosti Huawei Consumer hovořil se serverem WinFuture.de o zapojení Huaweie do projektu Pixel. A řekl velmi zajímavé věci. Zlomový bod přišel podle Gilese v momentu, kdy Google oznámil, že chce používat výhradně svůj název. Zatímco posledně vytvořený Nexus 6P měl na těle přístroje kromě značky Googlu, také značku Huawei. Pixel má pouze logo Googlu.

recenze-google-pixel-obsah-baleni

Není žádným tajemstvím, že Huawei už delší dobu chce pořádně prorazit v USA. Nexus 6P pomohl hodně zvýšit pověst značky za velkou louží. U Pixel telefonů by ale jako jejich dodavatelé nedostali takové uznání. Kvůli tomu nakonec z projektu ustoupili a Google si jako svého partnera vybral HTC.

Vypadá to ale, že i přes odmítnutí, nebyly vztahy mezi Googlem a Huaweiem nějak narušeny. Stále více se navíc spekuluje, že by Huawei mohl opět vyvinout produkt společnosti Google, tentokrát i se svojí značkou na těle zařízení.

Myslíte, že do budoucna je Huawei lepší volba než HTC?

Zdroj: androidauthority.com, winfuture.de.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (11)