Samsung ruší Movie Maker. Po vydání Androidu P již nebude aplikace fungovat

samsung movie maker android p

Aplikace Samsung Movie Maker je předinstalovaná na zařízeních korejské společnosti, ale možná jste si toho ani nevšimli. Je totiž hodně schovaná. Aktivuje se přes galerii, kde můžete vybrat úpravu videí. Nicméně tato aplikace bude končit, a to s příchodem Androidu P. U vlajkových modelů Samsung tak bude fungovat zhruba ještě jeden rok.

Editace videí přes Movie Maker už nebude zanedlouho možná

Nejprve se tato informace objevila v seznamu změn při uploadu APK souboru na APKMirror, kde je napsáno, že Samsung Movie Maker přestane fungovat po aktualizaci na Android P (Nebo Android 9.0). Zanedlouho poté se objevila informace i přímo v aplikaci, jak můžete vidět na screenshotu níže.

samsung movie maker konec

Není zatím jasné, jestli má Samsung v plánu nahradit aplikaci nějakou novou, nebo ji zkrátka ukončí bez nějaké náhrady. Pokud ji používáte, tak si nezapomeňte pravidelně exportovat upravená videa, protože po aktualizaci na Android P o ně přijdete. Naštěstí v tomhle případě se hodí to, že Samsung má pomalé aktualizace. Uživatelé tak mají zhruba více než rok na to, aby si našli náhradu.

Používáte Movie Maker na Samsung telefonech?

Zdroj: androidpolice.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (3)