Aplikace Opera Max je zpátky: Překvapivě jako Samsung Max

samsung max opera max

Oblíbená aplikace Opera Max pro ušetření dat zmizela z ničeho nic minulý rok z Google Play, byla ukončena. Opera to zdůvodnila tím, že se vydávají jiným směrem a chtějí se zaměřit na prohlížeč. Dnes se ale objevila s mírnými změnami znovu na Google Play. Nazývá se akorát Samsung Max.

Samsung Max nabízí VPN pro ochranu i šetření dat

Opera Max byla v minulosti předinstalována na několika Galaxy telefonech od Samsungu. Po nečekaném ukončení v srpnu minulého roku pravděpodobně Samsungu tak moc chyběla, že se ji rozhodl koupit, mírně přepracovat a znovu vydat na Google Play pod názvem Samsung Max.

Aplikace má dvě základní funkce, které můžete zapínat nezávisle na sobě. Nejprve je to režim na úsporu dat, kdy bude aktivně komprimovat webové stránky i multimédia jako obrázky, videa či hudbu. Využití dat můžete také sledovat v této aplikaci. Nechybí ani možnost vybrat jen některé aplikace, u kterých se budou šetřit data.

Druhá funkce je ochrana, a to třeba když se připojujete k neznámé Wi-Fi síti či hotspotu. Tento režim přesměruje připojení a šifruje ho přes servery korejské společnosti.

Oficiálně je dostupná pouze pro telefony Samsung, nicméně přes APKMirror si ji můžete nainstalovat i na telefony jiných značek. Další možností je pak aplikace Datally od společnosti Google, která nabízí hodně podobné funkce.

Samsung Max VPN & Data Saver
Samsung Max VPN & Data Saver

Používali jste aplikaci Opera Max? Vyzkoušíte aktualizovanou verzi od Samsungu?

Zdroj: gsmarena.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)