Samsung představil novou 360 kameru: Má celkem 17 objektivů

samsung round 360

Samsung 360 Round je nová sférická kamera od korejské společnosti. To znamená, že dokáže nahrávat v 360 stupních a hodí se tak na obsah pro virtuální realitu. Zajímavé je, že Nokia z tohoto trhu nedávno vystoupila se svou kamerou OZO, nyní tak přichází náhrada od Samsungu.

Samsung 360 Round není určen pro běžné uživatele

Stejně jako Nokia OZO, i tato kamera od Samsungu není určena pro klasické používání. Od toho má Samsung mnohem méně výkonnější a menší kameru Gear 360. Tahle novinka míří na profesionální použití. Svědčí o tom i to, že pro každé oko dokáže natáčet a streamovat obsah ve 4K rozlišení a 30 FPS. Celkem má 17 objektivů se světelností F/1,8. Dále šest mikrofonů a dva výstupy pro připojení externích mikrofonů.

Zajímavé jsou i další specifikace, uvnitř najdeme například 10 GB RAM a 40 GB vnitřní paměti, rozšířit se dá o 256 GB SD kartu, nebo 2 TB SSD disk. Dále má USB-C a také možnost připojení přes LAN, to se hodí při streamování obsahu.

Samotná kamera i objektivy jsou odolné proti vodě a prachu, splňují certifikaci IP65. Celkem Samsung 360 Round váží 1,93 kg. Společnost Samsung se zvlášť chlubí tím, že kamera nevyžaduje žádný ventilátor pro fungování, takže je mnohem tišší než konkurence. S kamerou se bude dodávat i speciální software, který se bude starat o spojení obrazů do 360 stupňů. Cena nebyla prozrazena, nicméně do prodeje by se v USA měla kamera dostat ještě tento měsíc. Postupně by se pak měla začít objevovat i ve zbytku světa.

Sledujete videa ve 360 stupních?

Zdroj: theverge.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)