Oficiální PUBG již můžete hrát na telefonu. Poradíme, jak hru nainstalovat

pubg mobil android telefon

PUBG na mobil? Je to realita, a i když zatím je hra dostupná pouze pro Kanadu, tak se toto omezení dá obejít a mobilní PUBG si může zahrát kdokoliv již dnes. Poradíme vám, jak je na telefon nainstalovat.

Mobilní PUBG si můžete stáhnout již dnes. A to zdarma

Ano, někteří můžou namítnout, že přeci PUBG jde hrát na telefonu již několik týdnů. Šlo ale o čínskou verzi, kde instalace byla mnohem složitější, museli jste mít účet na čínských sociálních sítích, a i samotná hra vyžadovala podivná oprávnění. Navíc byla komplet v čínštině.

pubg android stahnout

To už dnes nemusíme řešit. Hra oficiálně vyšla v anglické verzi. Start hry byl pravděpodobně urychlen kvůli nedávno představené mobilní verzi Fortnite, která je hlavním soupeřem PUBG Mobile. I z toho důvodu je k dispozici teprve verze hry 0.32, čínská verze už běží na novější. Nicméně vše je plně funkční, sami jsme hru vyzkoušeli. Jde ale samozřejmě ještě o betu, takže očekávejte hodně chyb.

Jak si PUBG nainstalovat na telefon již dnes?

Hra byla prozatím vydána pouze v Kanadě. Klasický APK soubor, který si stáhnete z internetu vám však k ničemu nebude. Pokud nemáte kanadský Google účet a VPN, tak se vám hru stejně nepodaří spustit. Důvodem jsou dodatečná OBB data, která se u větších her stahují při prvním spuštění.

Jde to ale naštěstí obejít. K instalaci je potřeba speciální aplikace, která dokáže extrahovat i OBB data. Pojďme už ale na samotný návod:

  1. Ujistěte se, že máte povolenou instalaci aplikací z neznámých zdrojů. Tuto volbu naleznete zpravidla v nastavení zabezpečení pod názvem Neznámé zdroje
  2. Stáhněte a nainstalujte si aplikaci APKPure
  3. Stáhnete si XAPK soubor k PUBG. A to buď na APKPure, nebo z našeho Google Disku.
  4. Otevřete aplikaci APKPure a klikněte vpravo nahoře na Menu (ikona má podobu tři vodorovných čar)
  5. Vyberte záložku APK / XAPK Management
  6. Klikněte u PUBG MOBILE na Install
  7. Nechte aplikaci chvíli pracovat, poté se vám ukáže klasická instalace
  8. Poté již můžete bez problémů hru spustit, vypnout instalaci z neznámých zdrojů a případně i odinstalovat aplikaci APKPure

Jaké jsou minimální požadavky pro mobilní PUBG?

Už z obrázků a videí si můžete všimnout, že má hra hodně blízko ke své PC verzi. Používá dokonce stejný Unreal Engine 4, hraje se na stejně velké mapě, grafická stránka hry je také podobná, hlavní změna je samozřejmě u ovládání.

Vývojáři zveřejnili i minimální požadavky. Jednak musíte mít alespoň zařízení s Androidem 5.1.1 Lollipop, dále je potřeba alespoň 2 GB RAM. Testována bylo mobilní PUBG na více než 500 zařízeních. A to třeba na Redmi Note 4, Redmi Note 3, Galaxy S6 či dokonce Nexus 4. V nastavení si budete moct vybrat ze tří různých grafických možností.

PUBG MOBILE
PUBG MOBILE

Vyzkoušíte si mobilní PUBG, nebo spíše čekáte na Fortnite?

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (8)