Pařba na víkend – tipy na Android hry 186 – Skvělá adventura od tvůrců hry Machinarium a další

sentinel 4 hlavni

Jako první vás dnes čeká velmi kvalitní TD hra Sentinel 4. Následovat bude skvělá point-and-click adventura Botanicula od vývojářů populární hry Machinarium. Třetím tipem na víkend je logická hra Sigils of Elohim s jednoduchým ovládáním a spirituálním soundtrackem. Předposledním tipem bude hra z gladiátorského prostředí Enterchained, ve které se budete snažit přežít nejdéle, co vám síly stačí. Na závěr jsme pro vás vybrali jednu zajímavou postřehovku s názvem Project J. To vše ve dnešním díle seriálu Pařba na víkend – tipy na Android hry 186.

Sentinel 4

Před nedávnem jsme v Pařbě na víkend měli vynikající TD hru Anomaly Defenders. Ta, na poměry mobilních telefonů, nabízí naprosto úchvatný audiovizuální zážitek a lze ji označit jako jednu z nejlepších TD her v Obchodě Google Play. Úspěch této TD nenechává ostatní vývojáře chladnými, a proto se studio Origin8 Technologies rozhodlo, že do žánrů Tower Defense vyšle svého konkurenta v podobě Sentinel 4. Tato hra sice nenabídne tak oslnivou grafiku jako Anomaly, na druhou stranu se ovšem vyznačuje jinými přednostmi. V Sentinel 4 můžete, kromě stavění věží, ovládat robotického velitele, s nímž lze přeskakovat z jedné části mapy do druhé (dle situace). Vašemu veliteli můžete nakupovat nové skilly a vylepšovat jeho atributy. Vaše hlavní věž dokáže produkovat drony, kterým lze přidělit různé úkoly, jako například opravu věží, těžení surovin apod. Hra také nabízí dostatek obranných věží pro vytváření nejrůznějších taktik. Celkově se ve hře setkáte s 12 typy věží. Tato hra vás jen tak neomrzí.

sentinel 4 1 android hry

Sentinel 4: Dark Star
Sentinel 4: Dark Star

Botanicula

Botanicula je skvělá point and click adventura studia Amanita Design, jehož vývojáři vytvořili jednu z nejlepších adventur pod sluncem – Machinarium. V Botanicule se zhostíte role žaludu, ořechu, větvičky, houby a ještě jedné, těžko specifikovatelné, postavičky. Všichni tito „hrdinové“ se budou snažit zachránit svůj kouzelný strom, který představuje jejich domov. Ten byl napaden obřími pavouky pojídajícími vše živé. Ve hře budete procházet korunami stromů, sbírat různé předměty a řešit logické hádanky. Pokud jste měli rádi Machinarium, od hry Botanicula se nebudete moct odtrhnout.

Botanicula 1 android hry

Sigils of Elohim

Jedná se o velmi povedenou logickou hru s atmosférickým soudtrackem. V každém kole se vám na displeji zobrazí 2 části. Jednu tvoří šachové pole a druhou „tetrisové“ kostičky. Ty musíte s využitím vašeho logického uvažování naskládat do šachového pole tak, abyste jej zaplnili. Po odehrání prvních několika kol si zřejmě řeknete, že se nejedná o něco kdovíjak složitého. Když se pak začnou pole zvětšovat, rychle změníte názor. Každou kostičku můžete otáčet v rámci 360 stupňů. Stačí ji podržet a zároveň se druhým prstem dotýkat displeje. Do kterého kola jste došli? My v redakci jsme zaseknutí v osmičce.

Sigils of Elohim 1 android hry

68b0fddc67338f322bc5b2e013ff6308?s=128&d=retro&r=G
The app was not found in the store. :-(

Enterchained

Ve hře budete bojovat o svůj život v gladiátorských arénách. Váš gladiátor je přivázán řetězem k vašemu parťákovi, čímž můžete shazovat protivníky k zemi. V podstatě se jedná o jediný způsob, jakým lze protivníky zabít. Kromě shazování nepřátel k zemi s využitím řetězu lze protivníky srážet k zemi pomocí klasického výpadu mečem, nebo jeho hozením. Plněním úkolů při nekonečném zabíjení získáváte lepší výbavu. Vyzbrojit pak můžete nejen sebe, ale i vašeho parťáka.

Enterchained 1

Enterchained
Enterchained

Project J

Project J je postřehová hra založená na enginu Unity. V každém kole musíte držet prst na displeji a táhnout jím do míst, kde vám nic nebrání v průletu. Při vyhýbání se překážkám musíte navíc sbírat body doplňující vaší energie. V případě, že vaše energie klesne na nulu, okamžitě prohráváte. Hrou vás doprovází postupně se zesilující dynamická hudba, která hře dodává ten správný náboj.

Project J 1

Project J
Project J

Odkazy na starší Pařby na víkend (Android hry)

Video

Pařba na víkend – tipy na Android hry 186

Pařba na víkend - tipy na Android hry 186

Jirka Pernica
O Autorovi - Jirka Pernica

více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (11)