Beta verze Nova Launcheru překopává nepřečtené položky u ikon

neprectene polozky

Nova Launcher má novou aktualizaci pro beta verzi, která přidává hodně zajímavou funkci. Razantně překope nepřečtené položky u ikon. Místo číslic se bude dát zapnout zobrazovaní malých ikonek.

Nepřečtené položky v podobě čísel můžou být brzy minulostí

Nová funkce se nazývá Dynamic Badges a jedná se o poměrně zajímavé vylepšení klasických čísel u ikon. Jeden z vývojářů prozradil, že čísla u nepřečtených položek jsou často nepřesná, částečně kvůli tomu, že API má různá omezení a taky kvůli tomu, že aplikace často počítají odlišné věci. Údajně tomu nepomůže ani Android O, který má podle Googlu změnit nepřečtené položky. Kevin Barry si to ale nemyslí, nicméně diskuzi na tohle téma si nechal na jindy.

dynamic badges

Další problém u číslic je v tom, že lidi většinou nezajímá to, jestli mají tři nebo pět zpráv, ale hodila by se jim spíše informace, kdo jím píše. To nyní půjde díky funkci Dynamic Badges. Ta přetáhne obrázek přímo z oznámení k ikoně, jako příklad se uvádí fotka z chatovací aplikace, obrázek alba z hudební aplikace, ikona aplikace z obchodu Google Play atd. Novinka bude rovněž fungovat u složek.

Nicméně pokud jste fanouškem číslic, tak se nemusíte bát, že by zmizely. Stále půjdou úplně stejně nastavit, akorát k nim přibude jiná možnost. Aktualizaci můžete stahovat z Google Play, pokud jste přihlášeni do betatestování, případně se dá použít odkaz ze stránek vývojářů.

Nova Launcher
Nova Launcher

Co říkáte na novou funkci? Přijde vám lepší, než číslice?

Zdroj: droid-life.com.

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (12)