Nejnovější aplikace z Google Play #205: poznámky jednoduše

Nejnovější-aplikace-z-Google-Play-#205

Ukážeme vám, jak můžete zapisovat poznámky jednoduše a snadno. Dále tu máme novou alternativní klávesnici a databázi zdravých receptů. Kvarteto doplní program na průběžné měření rychlosti síťového připojení. Ano, je tu 41. pondělí roku 2017 a s ním také 205. díl cyklu Nejnovější aplikace z Google Play.

Uni Notes – poznámky jednoduše

Začneme českou aplikací, na kterou nás v komentářích pod 203. dílem našeho cyklu upozornila čtenářka Pevleenka97. Uni Notes je podle ní jednoduchá aplikace na poznámky bez reklam a zbytečných funkcí.

Popisek v Obchodě Play je poměrně stručný. Píše se v něm, že aplikace vám umožní vytvářet a ukládat si vaše poznámky, jako například nákupní seznam, rychlé poznámky apod. Používání tohoto poznámkového bloku je prý opravdu jednoduché a praktické. Pro zálohování a obnovu poznámek je nutné udělit aplikaci oprávnění k zápisu a čtení úložiště. Čtenáři v komentářích vyzdvihují především jednoduchost celého programu. Patrně nejčastější použití je pro nákupní lístek.

Uni Notes má zatím přes deset instalací a všech sedm dosavadních hodnocení bylo nejvyšší možnou známkou. Program lze zdarma instalovat na zařízení s Androidem 4.0.3 a vyšším.

Pro nákupní lístky, ale i další seznamy a poznámky můžete vyzkoušet také nástroj Google Keep, k jehož hlavním devizám patří synchronizace s cloudem, webové rozhraní či možnost sdílení s dalšími uživateli.

Network Speed – Monitoring – měření rychlosti sítě

Jako druhou novinku tu máme dosud oficiálně nepublikovanou aplikaci Network Speed – Monitoring, které jsme minulý týden věnovali krátkou recenzi. Jde o malý, rychlý a bezplatný síťový nástroj, se kterým lze sledovat rychlost sítě v reálném čase.

K hlavním vlastnostem patří:

  • Průběžně aktualizované informace o rychlosti připojení v oznamovací liště.
  • Plovoucí widget, zobrazující aplikace, připojující se k síti.
  • Podrobná statistika denního využití dat.
  • Prezentace naměřených hodnot v grafu.
  • Měření přenesených dat za posledních 30 dní.
  • Nezatěžuje baterii a neplýtvá RAM.

Aplikace zaznamenala již více než deset tisíc stažení, protože však nebyla oficiálně vydána, nemá k dispozici hodnocení. Obsahuje reklamní proužky, kterých se můžete zbavit za symbolických 31 Kč. Instalovat ji můžete na Android 4.0.3 a vyšší.

Network Speed - Speed Meter
Network Speed - Speed Meter

Buttertype – alternativní klávesnice

Buttertype je nová klávesnice pro Android, která se zaměřuje na plynulé a rychlé psaní. V současné době jde o beta verzi, takže můžete narazit na problémy a chyby, které je ještě třeba vyřešit. Ale pokud hledáte novou klávesnici, Buttertype může být zajímavým tipem, nicméně prozatím se budete muset smířit s absencí češtiny.

Pokud se pozastavujete nad názvem, tak slovo „butter“ je často používáno pro vyjádření plynulosti a rychlosti (viz Project Butter, spojený s Androidem Jelly Bean). Českým ekvivalentem je obrat „jako po másle“. A právě taková hodlá být tato klávesnice. Podle autorů je jistá jedna věc: že jste nikdy takhle nepsali. Buttertype je originální koncept, který byl vyvinut s využitím dat o použití, které vývojáři shromáždili od uživatelů Chrooma Keyboard.

Aplikace má na svém kontě zatím více než sto stažení a instalovat ji můžete na zařízení s Androidem 5.0 a novějším.

Buttertype (Unreleased)
Buttertype (Unreleased)

Low Carb recepty z Paleosnadno – stravujte se zdravě

Tento díl uzavřeme další českou aplikací, tentokrát od Martina Kalužíka. Jak již název napovídá, jedná se o sbírku receptů, které můžete procházet i vyhledávat. Chybějící suroviny si snadno přidáte do nákupního lístku, pak hurá do obchodu a můžete se pustit do přípravy. Čím je aplikace Low Carb recepty z Paleosnadno odlišná od desítek podobně zaměřených? Především tím, že se zaměřuje na nízkosacharidové pokrmy. Nespornou výhodou je také fakt, že je v češtině a postupně přibývají další recepty.

Jako hlavní vlastnosti a funkce autor v Obchodě Play jmenuje:

  • Můžete vyhledávat v názvech receptů.
  • Případně vybírat jen podle aktuální chuti, celkové oblíbenosti u ostatních uživatelů nebo počtu zobrazení daného receptu.
  • Recepty jsou tříděny přehledně do 9 kategorií (Snídaně, Polévky, Hlavní jídla, Saláty, Snacky, Přílohy, Pečivo, Dezerty a Suroviny).
  • Jídla, která vaříte opravdu rádi a často, si můžete přidat na seznam oblíbených.
  • Chybí vám doma nějaké suroviny? Přidejte si je jedním klikem do nákupního seznamu.
  • Zvolte si, kolik porcí chcete uvařit a aplikace v receptu přepočítá množství surovin.
  • U receptů nechybí tabulky s výživovými hodnotami.
  • Jak to nespálit? Stačí postupovat přesně podle jednoduchého návodu přípravy.
  • No a pak už jen stačí recept nasdílet kamarádům a pochlubit se tou dobrotou.

Během jednoho týdne si tento program stáhlo úctyhodných tisíc uživatelů a jeho průměrná známka je 5,0 i po bezmála stovce hodnocení. 6 MB velký balíček lze instalovat na zařízení s Androidem 4.1 a novějším.

Low Carb recepty z Paleosnadno
Low Carb recepty z Paleosnadno

Pokud vaříte rádi, můžete vyzkoušet i některé další kuchařské aplikace, které sesbíral Honza Olejník.

Předchozí díly seriálu Nejnovější aplikace z Google Play

Objevili jste v Obchodě Play zajímavou novou aplikaci? Dejte nám o ní vědět v diskuzi!
Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (4)