Nejnovější aplikace z Google Play #233: ovládněte notifikace

Nejnovější-aplikace-z-Google-Play-#233-ovládněte-notifikace

Ani v pořadí sedmnáctém pondělí roku 2018 nemůže na Světě Androida chybět nový díl našeho seriálu Nejnovější aplikace z Google Play. Tentokrát vám představíme nástroj, kterým odhalíte případné špióny ve svém telefonu. Dále tu máme nový program na správu úkolů, včetně týmových. Připadají vám oznámení v té podobě, v jaké je prezentuje váš přístroj, nepřehledná? Ovládněte notifikace s novou aplikací Notifix. Pro příznivce sociální sítě Twitter tu máme nového klienta se širokými možnostmi přizpůsobení.

Exodus Privacy – nenechte se špehovat

Služba Exodus Privacy poskytuje jednoduchý způsob, jak zkontrolovat všechna oprávnění a sledovací kódy aplikací. Pokud tedy dbáte na ochranu soukromí sebe i svých dat, pak tento nástroj nabídne potřebné informace, na jejichž základě se můžete rozhodnout, jestli danou aplikaci budete nadále používat.

Nástroj vypíše seznam všech nainstalovaných a systémových aplikací spolu s údajem o tom, kolik oprávnění požadují. Po klepnutí na položku snadno zjistíte nejen všechna požadovaná oprávnění, ale také různé sledovací komponenty využívané programem. Informace jsou získávány z analýz, uložených v online databázi Exodus Privacy.

Aplikace je v Obchodě Play takřka přesně tři týdny a za tu dobu si ji nainstalovalo více než tisíc uživatelů. Známka 4,6 vypovídá o jejich značné spokojenosti. Jen necelé 2 MB velký balíček můžete instalovat na zařízení s Androidem 4.1 a vyšším.

Exodus

Nástroji Exodus Privacy jsme se minulý týden věnovali v samostatné recenzi, doporučit však můžeme i alternativy, jako jsou AppBrain Ad Detector, Addons Detector, Lookout Ad Network Detector či IObit Advanced Mobile Care.

Taskade – organizujte sebe i tým

Chcete „mít vše hotovo“ a přitom potřebujete spolupracovat v týmu, s přáteli nebo rodinou? Taskade je nová aplikace, která spojuje „odškrtávací seznamy“, prostor pro náhodné myšlenky, spolupráci s rychlým sdílením a integrovanou funkcí chatu. Víte třeba, že průměrný člověk má zhruba 70 tisíc myšlenek denně? Pomocí této aplikace můžete zachytit své nápady, cíle a každodenní úkoly.

Taskade podporuje více skupin, do kterých můžete pozvat další členy. Stačí nainstalovat aplikaci, zaregistrovat se nebo se přihlásit pomocí služby Twitter, Google či Facebook. Všichni ve skupině vidí společné úkoly, mají k dispozici skupinové nástroje a mohou provádět úpravy nebo přidávat nové položky. Pro komunikaci Taskade podporuje chat a hashtagy pro snadné vyhledávání.

Taskade je v současné době zdarma a bez reklam nebo nákupů v aplikaci. Vývojáři slibují, že v dalších verzích přidají nové funkce, jako jsou motivy a samolepky. Aplikace je v Obchodě Play od poloviny března a za tu dobu si ji nainstalovalo více než pět tisíc uživatelů. Průměrná známka 4,2 zatím vypadá poměrně slibně. Dodejme, že necelých 11 MB velký balíček můžete použít na telefonech a tabletech s Androidem 4.1 a novějším.

Taskade - AI Productivity
Taskade - AI Productivity

Pokud raději sázíte na osvědčená řešení, můžeme doporučit podobně pojatý, ale roky fungující program Google Keep. Pro vedení projektů by se vám mohla hodit třeba služba Trello.

Fluce for Twitter – udělejte si vlastní Twitter

Pokud používáte sociální síť Twitter, možná jste došli k závěru, že oficiální klientská aplikace není úplně dokonalá a „lite verze“ zase neumí vše, co potřebujete. V tomto přesvědčení rozhodně nejste sami! Svědčí o tom nejrůznější alternativy, kterých najdete v Obchodě Play desítky. Další stále přibývají, což potvrzuje i nový Fluce for Twitter, jenž se v Obchodě Play objevil na začátku dubna.

Fluce je široce přizpůsobitelný klient s možnosti navrhnout si vlastní vzhled klient podle vašich preferencí. Ať už chcete hvězdy místo srdíček, čtvercové profilové obrázky nebo jiné barvy, můžete si ve Fluce změnit všechno tak, jak si přejete.

Kromě běžných funkcí, jako je například časová osa, upozornění a soukromé zprávy, nabízí Fluce také nové „vychytávky“, jako je přehled uživatelů, kteří vás přestali sledovat, vlastní časová osa a podpora animovaných GIFů.

Fluce je placená aplikace – stojí 25 korun. Za tuto cenu ji zatím zakoupilo více než tisíc uživatelů, jejichž spokojenost vyjadřuje velmi pěkná známka 4,6. Necelých 16 MB velkou instalačku lze použít na Androidu 5.1 a vyšším.

Fluce for Twitter
Fluce for Twitter

Notifix – ovládněte notifikace

Zbrusu nová aplikace Notifix slibuje, že kompletně změní způsob, jakým čtete notifikace na svém telefonu. Pokud tedy máte pocit, že stávající oznámení vám nevyhovují, ovládněte notifikace tímto programem. Hlavním principem je seskupování oznámení pomocí strojového učení tak, aby aplikace byly správně kategorizovány, místo toho, aby se systém spoléhal pouze na název. Tímto způsobem budou všechna vaše oznámení relevantní pro kategorie, do kterých jste je zařadili

Autoři v Obchodě Play zdůrazňují, že se nejedná o dalšího z mnoha správců oznámení. Sdružená oznámení můžete kdykoli prohlížet bez ztráty obsahu a odkazů, která obsahují. Ke svému fungování používá open source framework pro strojové učení TensorFlow. Tento projekt byl původně vyvinut výzkumníky a inženýry z týmu Google Brain v rámci Google AI. Nabízí silnou podporu strojového a hlubokého učení, jakož i pružné numerické výpočetní jádro pro použití v mnoha dalších vědeckých oblastech.

Notifix je v Obchodě Play dva týdny a za tu dobu zaznamenal více než pět tisíc stažení. Průměrná známka 4,1 naznačuje, že aplikace plní očekávání uživatelů. 24 MB velký balíček můžete instalovat na telefony a tablety s Androidem 5.0 a vyšším.

Notifix - Content Aware Notifi
Notifix - Content Aware Notifi

Předchozí díly seriálu Nejnovější aplikace z Google Play

Objevili jste v Obchodě Play zajímavou novou aplikaci? Dejte nám o ní vědět v komentářích!
Karel Kilián
O Autorovi - Karel Kilián

Karel Kilián je zkušený technický redaktor a copywriter s bohatou praxí v oblasti informačních a komunikačních technologií. Jeho kariéra začala na pozici prodavače, odkud postupně… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)