Vysavače iRobot Roomba přináší zajímavou funkci: Zmapují vám Wi-Fi síť

irobot roomba wifi

Robotické vysavače iRobot Roomba již od začátku plní média svými chytrými prvky, kdy kromě vysávání dokážou spolupracovat s chytrými asistenty nebo třeba službou IFTTT. Nyní se ukázala hodně zajímavá funkce, která využívá to, že vysavač mapuje dům. Již brzy půjdou použít k tomu, abyste pomocí nich zmapovali Wi-Fi síť a sílu signálu v jednotlivých částech místností.

iRobot Roomba začne mapovat sílu signálu Wi-Fi sítě

Pokud zjišťujete sílu Wi-Fi signálu v domě, tak většinou používáte telefon se speciální aplikací a pomalu se procházíte do všech možných koutů. Skenování je poměrně otravné a často nebývá ani přesné, pokud se nebudete snažit. Výsledky tak nemusí přesně odhalit místo se slabým signálem.

Roomba 980 wifi

Pokud vlastníte robotický vysavač Roomba, tak už podobné věci se skenováním nebudete muset řešit. Vysavače to budou řešit za vás, zatímco budou vysávat podlahu. Dává to smysl, protože modely vysavačů s Wi-Fi už jsou stejně připojené vždy do Wi-Fi sítě, takže se nyní objeví užitečná funkce.

Funkce se dostane na modely řady Roomba 960 a 980. V betaverzi se tato novinka objeví již ke konci ledna. Nejprve testování začne v USA, později by se měla objevit ve stabilní verzi. Když se budete dívat na plánek uklízení domova. Tak se objeví tlačítko, kterým budete moct přepnout pohled na sílu Wi-Fi signálu. Můžete tak pravidelně přesouvat router a hledat pro něj ideální místo.

Plánujete v budoucnosti koupi robotického vysavače, hodila by se vám tato funkce?

Zdroj: androidpolice.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (0)