TOPlist

Designové změny v Androidu P: V některých částech systém sotva poznáte

designove zmeny android p

První testovací verze Androidu P už je několik dní venku, nové funkce už jsme si představili v samostatném článku. Dnes se blíže podíváme na designové změny, které si Google připravil do nové verze. Není jich zrovna málo, u některých prvků jde dokonce stěží poznat, že jde o Android.

Material Design 2 a hodiny vlevo

Uživatelské rozhraní prošlo změnami hned na několika místech. Nově designové prvky by měl údajně zastřešovat Material Design 2. Největších designových změn si můžeme všimnout v nastavení, kde jsou mírně upravené ikonky, které se nyní odlišují barvami. Dále se změnil design v rychlém nastavení. Nově půjde mnohem lépe rozeznat, že je daná funkce zapnutá, ikonky jsou také kulaté.

Zároveň si můžete všimnout, že se hodiny přesunuly na levou stranu notifikační lišty. Tento krok pravděpodobně učinil kvůli výřezům v displeji. Mohlo by to i naznačovat, že Pixel 3 bude mít také výřez. V této první testovací verzi Androidu P nejde jejich umístění změnit.

Další designové změny si na obrázku nevšimnete, musíte se podívat na video níže. Na něm jdou vidět nové animace přechodů.

Android P Transition Animations

Android P Transition Animations

Ovládání hlasitosti ve speciálním okně?

Podobně jako se objevilo u Android Oreo okno pro vypnutí či restart na pravé straně displeje (kde je nově k dispozici i možnost screenshotu), tak Google v podobném duchu pokračuje i u Androidu P. Ovládání hlasitosti je nyní v samostatném okně. Je to uzpůsobeno Pixel telefonům, kde se tohle okno zobrazí vedle tlačítek pro ovládání hlasitosti. Bluetooth zařízení pro přehrávání medií, se také zobrazí v samostatném okně.

Pixel launcher se dočkal minimálních změn. V podstatě jen vyhledávací lišta je nyní trochu výraznější a má nově ikonku pro hlasové vyhledávání. Dále se upravil úsporný režim, kdy už systém nebude „křičet“ oranžovou barvou. Další novinky se určitě objeví v dalších testovacích verzích Androidu P. Očekává se, že vyjdou alespoň tři další verze.

Jak se vám líbí designové změny v Androidu P?

Zdroj: xda-developers.com

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (1)