Čtečka otisků prstů v displeji dělá problémy. Samsung ji opět odkládá

samsung galaxy s9 ctecka otisku prstu

Čtečka otisků prstů v displeji měla být jedna z klíčových novinek už u Galaxy S8, jenže vývoj této technologie nejde vůbec podle představ. A podle posledních informací přímo z Jižní Korey se tak nestane ani u nadcházejícího modelu Galaxy S9.

Čtečka otisků prstů u Galaxy S9 má být na zádech

Samsung má opět umístit čtečku na zadní část telefonu. Za to byl mnohokrát kritizován. A to hlavně kvůli tomu, že se nevybralo příliš dobré místo na umístění. Na čtečku není jednoduché dosáhnout a také je hned vedle objektivu, takže hrozí, že si ho často zašpiníte.

Hromadná výroba nových Galaxy S9 má začít již v prosinci, takže společnost již nyní piluje poslední detaily. Dá se také očekávat, že od příštího měsíce začneme vídat první spekulace a uniklé obrázky.

ctecka otisku prstu galaxy s8 Čtečka otisků prstů u Galaxy S9 má být opět na zádech telefonu. Podobně jako tomu je na Galaxy S8.

Zajímavá je také informace, že se Samsung nechce čtečky otisků prstů vzdát. O tom se spekulovalo ve spojení s Apple iPhone X, kde se čtečka nahradila kompletně možností rozeznat tvář. Důvodem, proč chce Samsung zachovat čtečku je údajně to, že jako hlavní způsob zabezpečení funguje u mnoha služeb a platforem. A zároveň i kvůli tomu, že do vývoje vložila společnost nemalé peníze. Očekává se také to, že se Samsung pokusí čtečku pod displejem nasadit u modelu Galaxy Note 9, který by se měl představit příští rok na přelomu léta a podzimu. Otázka je samozřejmě, jestli se mu to povede. Například by mohl pomoc i Qualcomm, který s touhle technologií pracuje také.

[aps_product_sz id=“431109″]

Líbila by se vám čtečka otisků prstů v displeji, anebo vám vyhovuje na zádech telefonu?

Zdroj: theinvestor.co.kr

David Trlica
O Autorovi - David Trlica

Už od dětství ho bavily telefony, na půdě byste určitě našli mnoho a mnoho časopisů o telefonech. První setkání se smartphony proběhlo právě u Androidu.… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (22)